ציטוט:
פורסם במקור על ידי scylla
תדירות לא נמוכה בכלל,
אני עשיתי abcd, כאשר דדליפט באימון כתפיים.
על גב אתה עובד פעמיים בשבוע (אימון גב, דדליפט)
רגליים פעמיים בשבוע (אימון רגליים, דדליפט)
חזה פעמיים בשבוע בערך (אימון חזה, מיליטרי או וריאציה אחרת)
ידיים מקבלות מספיק גירוי אין ספק, כתפיים...
לרוב אתה עובד על כל חלק בגוף פעמיים בשבוע פעם אחת בצורה עקיפה ופעם אחת בצורה ישירה... מה רע בזה?
ואני אישית גם בהתחלה אמרתי בגלל שזה abcd אז לתת נפח פסיכי , וארבל תיקן אותי ונתן לי נפח יחסית נמוך לפיצול כזה, ועלי לפחות זה עבד יופי למרות שאין תחושת "פאמפ" כמו ברוב התוכניות האלה רק אולי בשבוע הלם...
|
ההסתכלות שלך ממש אבל ממש לא נכונה.
קודם כל נתחיל בזה שההסתכלות צריכה לבוא ממבט של תנועות ולא שרירים, ככה שזה לא מעניין בכלל "ידיים" "רגליים" וכו', מעניין סקוואט, דדליפט וכאלה.
כדי לשפר את ההרמות אתה צריך לעבוד עליהן בתדירות יותר גבוהה מפעם בשבוע, ופה הדוגמא שלך נכשלת כישלון חרוץ. כמה אנשים למדו לעשות סקוואט מ0 כשהם תרגלו פעם בשבוע? ואני לא מדבר על הייבאר שהוא פשוט, אני מדבר על לואובאר, ולא בטכניקה שדומה לצרות שלי.
דבר שני, כשאתה שם דדליפט ב"אימון כתפיים" אתה יוצר התנגשות מיותרת גם ככה, אתה חושב שאתה מפצה על משהו אבל אתה לא, כי לבוא לדדליפט עם גב\רגליים בדומס (דבר די ודאי בתכניות מהסוג הזה) מוריד המון מהאפקטיביות שלו.
על מיליטרי פרס אתה לא יכול להסתכל כתרגיל לחזה, ממש לא.
ובכלל, מכל הנפח המיותר שתצבור בכל התכנית, היכולת שלך לשפר את ההרמות החשובות תקטן.
תוסיף לזה את התדירות הנמוכה שבגללה אתה תעבוד על התרגיל פחות, תשמר את המוטוריקה של התנועה פחות, תוכל לבצע העמסה פרוגרסיבית פחות.
וזה רק על קצה המזלג.
אם תרצה להזריק אפשר לזרוק את רוב, אם לא כל מה שאמרתי פהלפח, אבל אני כותב את זה במחשבה על אנשים כמוני וכמוך.
אגב, בקשר למה שכתבת לצ1רי123, זה שבנו לך תכנית עם פריודיזציה בטווחי חזרות זה טוב ויפה, יעיל זה לא, כל עוד אתה יכול להתקדם לינארית אין לך טעם בזה.