![]() |
מלא ab שונים!!?!?!??
אני יודע שהבפורום יש בערך מיליון ואחד נושאים על תוכניות ab...
אבל... אני עכשיו רוצה להתחיל ab ומבקש שתמליצו לי על ab המומלצת לפי דעתכם... לינקים לנושאים ישנים יותר גם יתקבלו בשימחה. בבקשה אל תתעלמו.. |
שיטת אימון מפוצל
Aּּ+b או a+b+c או a+b+c+d נקראת גם שיטת האימון המפוצל.
שזה אומר, חלוקת אימון לכל הגוף על פני מספר אימונים. הסיבה לפיצול אימון היא מגבלה של זמן באימון יעיל ואין לעבור אותה מעל שעה באימון של כוח. כמו כן, עבודה על קבוצות שרירים רבות באימון אחד או חלוקה שווה לכל אורך השבוע. באימון של a+b זה בדרך כלל 3 קבוצות שרירים לכל חלק. לדוגמא: בשבוע אימון, אימון a: חזה, כתפיים, יד קדמית. אימון b: גב, רגליים, יד אחורית. באימון של a+b+c לדוגמא: אימון a: חזה, יד קדמית. אימון b: כתפיים, גב. אימוןc: יד קדמית, רגליים. וכ'ו.... |
המלצה לאימון מפוצל
(בהנחה שאתה מתאמן מעל שנה)
דוגמא לאימון a+b a: חזה לחיצת חזה כנגד מוט 10x3. פרפר כנגד משקוליות בשיפוע חיובי 10x3 לחיצת חזה כנגד מוט בשיפוע שלילי 12x4 כתפיים כפיפת מרפקים בישיבה כנגד משקוליות 8x3 הרחקת כתף בפולי תחתון 12x3 לחיצת כתף בישיבה כנגד מוט 8x3 יד קדמית כפיפת מרפקים כנגד משקוליות בשיפוע חיובי 8x4 כפיפת מרפקים בעמידה כנגד משקוליות יד יד 12x3 כפיפת מרפקים בישיבה על כיסא כומר כנגד מוט 10x3 b: רגליים לחיצת רגליים כנגד מכונה 12x4 מכרעים כנגד משקוליות (סטטי) 10x3 פשיטת ברכיים במכונה 12x4 גב בישיבה משיכה כנגד פולי עליון אחיזה צרה 12x4 חתירה על ספסל בהאיית גב כנגד משקולית 12x3 פשיטת כתף (פולאובר) בעמידה כנגד פולי עליון 10x3 יד אחורית פשיטת מרפק בישיבה כנגד משקולית יד מאחורי העורף 10x3 בשבכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט 12x3 מקבילים מצב צר 12x4 בטן - 2-3 פעמים בשבוע 3 תרגילים שונים 3 סטים לכל תרגיל עד 15 חזרות. זוקפי גב - 2 פעמים בשבוע 2 תרגילים שונים 2 סטים לכל תרגיל עד 15 חזרות. |
kaz תודה רבה על התוכנית.
2 שאלות לי עליך: 1. איזו מחשבה עומדת מאחורים מספר החזרות וכמות הסטים של כל תרגיל? 2. לא עדיף לאמן רגליים וגב באימונים נפרדים? בכל זאת לאחד את 2 קבוצות השריר הגדולות בגוף לאימון אחד? יהייה מתיש מידי? לא? ואם הכל זאת כן, אז למה? |
ציטוט:
2 - אין המלצה אחידה בנושא. זה תלוי במטרה שלך. אם אתה רוצה לבודד תעשה כבר abcd. |
חחחחחחחחחחחחחחחחחח הבן אדם עוד לא יודע מה זה ab אתה רוצה שיעשה abcd ?
בכלל, אין טעם לעשות תוכנית כזו אלא אם אתה מתאמן הרבה שנים. Ab יהיה לו טוב |
ציטוט:
KAZ הכוונה שלי בשאלה הראשונה הייתה לה למה עושים חזרות לאותו שריר אלה למה החלוקה הספציפית של כמות סטים X חזרות לאותו תרגיל. כלומר, למה לחיצת חזה כנגד מוט 10x3 ולא לחיצת חזה כנגד מוט 8x4? וזה רלוונטי לכל תרגיל בתוכנית. והמטרה שלי עכשיו זה לגדול! |
ציטוט:
סיבה שניה - תרגיל בו דרוש גירוי רב יותר לשריר מסוים על מנת לפתח אותו יותר ניתן לו עומס, יותר סטים ויותר חזרות. |
ציטוט:
אתה בטוח שלמדת בקורס מדריכים? |
ציטוט:
ואללה יש לך יותר טוב? תתן לי אותה אני ישמח... |
ציטוט:
תשלם לי ואני אבנה לך תכנית ואפילו אדגים לך את התרגילים מה נראה לך!? לפה מגיעים אנשים שקראו למדו את קצה הקרחון ואז באים להתייעץ אתה פשוט מבקש תכנית חדשה? זה עולה כסף חביבי...תכניות שלא עולות כסף ניראות כמו התכנית שה"מדריך" פה כתב לך |
ציטוט:
בוא תסביר עכשיו,לפי המדע,איפה לעזאזל ההגיון בתוכנית הזאת? |
ציטוט:
|
ציטוט:
ובאמת שרק מי שממש הקשיב זוכר את זה כי זה היה דף אחד במצגת ואחרי זה לא חזרו על זה אפילו פעם אחת... |
ציטוט:
|
הוא רשם 8-15 חזרות.
ההמלצה ל - 15 חזרות היא לאנשים חדשים בחד"כ, שכן אתה לא תקח איזה מישהו שפעם ראשונה דורך בחד"כ ותיתן לו עכשיו rm8 ואז הוא יקלל אותך ואת כל החד"כ כשהוא ישכב חצי מפורק במיטה. בווינגייט נוגעים איתך בהכול, סמוך עליי. |
ציטוט:
|
ללמוד את התנועה (אם אתה מתאמן חדש).
|
ב 15 חזרות? עם משקל קל? אתה מודע לזה שעם משקל כבד יותר קל ללמוד את התנועה? ובנוסף גם להתקדם במשקלים כל אימון
|
כמו שאמרתי, 15 חזרות אתה נותן רק לחדשים (או זקנים), אתה לא תיתן לו ישר על ההתחלה להרים כבד.
מסכים איתך שעם משקל כבד יותר קל ללמוד את התנועה. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:43. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ