ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   מאמר חדש באתר! - סוגי חלבון - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לאכול... (https://israelbody.com/showthread.php?t=66202)

zivgin 13-07-10 09:13

מאמר חדש באתר! - סוגי חלבון - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לאכול...

הי חבר'ה'

עלה לאתר מאמר חדש, המאמר סוקר את סוגי החלבון הקיימים בשוק ומפרט עליו בצורה דיי רחבה(עד כמה שניתן במאמר אחד).
לכל החבר'ה החדשים, מומלץ בחום לעבור ולקרוא את המאמר.

לותיקים שביננו, יש במאמר מס' אלמנטים שאולי יחדשו לכם כמה דברים(ערך VB, חלבון פרומינה, הגדרות מושגים וכו וכו וכו...)

מומלץ לכולם בחום!

סוגי חלבון - כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לאכול...

Epidemic 13-07-10 09:57

מאמר מעניין, לא מחדש לי הרבה, רק מספר דברים.
קצת ארוך, קראתי אותו בחפיף, אני יקרא אותו ברצינות כשיהיה לי כוח =)

!Demon! 13-07-10 10:23

אחלה מאמר גל מסכם טוב הכל שיהיה ברור , מקווה יחסוך הרבה שאלות

Deadlift 13-07-10 13:40

מאמר מעניין מאוד אבל יש חלק אחד שלא הבנתי,החלק האחרון.
"על מנת שזה יקרה, אנחנו צריכים לאכול פחמימות בכמות של מעל 100% ממה שהגוף שלנו צריך וגם אז זה יקרה רק כאשר מאגרי הגליקוגן מלאים. לאדם ממוצע מדובר בצריכת 700-900 גרם פחמימה ליום במשך כמה ימים ברציפות! "

הכוונה שלך פה זה שעודף החלבונים לא יהפוך לשומן אלא אם כן יתרחש המקרה שכתוב למעלה?

ובחלק עם הביצים,למה צריך להפריד בין החלבון לחלמון? מה הבעיה לאכול את שניהם,זה משנה את האפקט של חלבון הביצה?

ועוד שאלה,שלא קשורה למאמר,אבל כן קשורה בסוג מסויים של חלבון. החלבון טיטין: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%...98%D7%99%D7%9F לפי מה שיצא לי לקרוא בקישור הזה,זהו חלבון עצום! שמכיל יותר מ20 אלף חומצות אמינו. האם הדבר הזה אמיתי? ואם כן,כיצד אפשר לצרוך אותו?

חוץ מזה,תודה רבה לך,המאמר היה מעולה וחידש לי הרבה.

גל ציון-פור 13-07-10 22:30

לגבי השאלה הראשונה, עודף חלבון יהפוך לשומן כאשר התנאים האלה מתקיימים.
לגבי הביצה, בחלמון יש המון כולסטרול, אני מעדיף להתייחס להמלצות של צריכת 300 מ"ג ביום, למרות שיש כאלה שיחלקו עלי. בעקרון אפשר לחרוג ל-2 חלמונים ביום. אבל אני מאלה שנגד לאכול 5-6 חלמונים ביום.
החלבון טיטין (יחד עם אקטין,מיוזין,טרופונין וטרופומיוזין) הוא חלק ממערך ההתכווצות של שריר. אתה צורך אותו כשאתה אוכל שריר, כלומר בשר.
בברכה
גל ציון-פור

איציק אבוטבול 14-07-10 15:04

מאמר מחפיר. רמה מאוד נמוכה. ביזיון. תתפטר.

Cuba 14-07-10 15:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איציק אבוטבול (הודעה 1006937)
מאמר מחפיר. רמה מאוד נמוכה. ביזיון. תתפטר.

בוא תיהיה גבר ותציג את עצמך במקום לפתוח משתמש חדש ולהטריל...

איציק אבוטבול 14-07-10 15:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי cuba (הודעה 1006940)
בוא תיהיה גבר ותציג את עצמך במקום לפתוח משתמש חדש ולהטריל...

אני הוא לא אחר מאשר: P-a-n-i-c

hypertrophy 14-07-10 15:16

פפפחחחחחח היית מת להיות פאניק

Cuba 14-07-10 16:01

עכשיו סיימתי לקרוא את המאמר .. אחלה של מאמר

אז בעצם מה שאתה אומר שזה לא כל כך משנה כמה חלבון אני אוכל בארוחה נכון?

בעצם אני יכול במקום לקחת 2 סקופים של אבקת חלבון פעם בבוקר ופעם בערב לקחת נגיד בארוחה אחת 2 סקופים ביחד?(לפני השינה, אחרי אימון או בבוקר..) פשוט לשים בשייקר 2 סקופים במקום להתחיל לחלק למלא ארוחות?

ועוד שאלה.. עשיתי חישוב ואני צריך 160 גרם חלבון ויוצא לי להכניס 140 בערך ועם אני מחשב גם חלבון לא מלא יוצא לי סביבות ה200 אז זה בסדר או שאני צריך לדאוג שחלבון מלא יגיע ל160?

גל ציון-פור 14-07-10 16:39

בעיקרון נכון. תמיד מומלץ לחלק את מנות החלבון לאורך היום כדי לשמור על רמה אנרגטית קבועה,
אבל בעיקרון הכי חשוב זוהי כמות החלבון היומית.
בד"כ נהוג לחשב חלבון מלא (לפחות אצלי) אבל יש כאלה שיחלקו עלי.
גם 140 גרם חלבון מלא זה בסדר למי ששוקל 80 ק"ג. אל תשכח שלעתים יש חריגות למעלה או למטה.
סה"כ בסדר גמור.

bardvash 14-07-10 22:47

מאמר מעולה ממש סיכמת הכול בצורה יפה ממש נהנתי לקרוא אותו ....

Deadlift 14-07-10 22:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 1006851)
לגבי השאלה הראשונה, עודף חלבון יהפוך לשומן כאשר התנאים האלה מתקיימים.
לגבי הביצה, בחלמון יש המון כולסטרול, אני מעדיף להתייחס להמלצות של צריכת 300 מ"ג ביום, למרות שיש כאלה שיחלקו עלי. בעקרון אפשר לחרוג ל-2 חלמונים ביום. אבל אני מאלה שנגד לאכול 5-6 חלמונים ביום.
החלבון טיטין (יחד עם אקטין,מיוזין,טרופונין וטרופומיוזין) הוא חלק ממערך ההתכווצות של שריר. אתה צורך אותו כשאתה אוכל שריר, כלומר בשר.
בברכה
גל ציון-פור

תודה רבה אחי,חידשת לי הרבה d:

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 04:15.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ