![]() |
מיקום האחיזה בלחיצת חזה במוט
שלום,
כידוע לכולם, יש כ2 "טבעות" על המוט במרחק סימטרי מהאמצע. נהגתי להחזיק כאשר הזרתות שלי על על ה"טבעות". אתמול העירו לי שמומלץ יותר לאחוז כאשר האגודלים נוגעים ב"טבעות", משמע, אחיזה רחבה יותר. היום קמתי עם הרגשה שעבדתי חזק על החזה, מרגישים זאת. אז מה אתם אומרים? רחבה כמו שאחזתי או אחיזה כמו זו שנהגתי ? :emb1: TNX |
זה כמו בשכיבות שמיכה- רחב יותר נותן דגש יותר על חזה, צר יותר נותן דגש יותר על יד אחורית...
|
ציטוט:
השאלה מה החברים פה ממליצים/מעדיפים. |
אין בעיה לעשות אחיזה רחבה, רק תדאג שלא תהיה רחבה מידי.
וזה גם תלוי בתוכנית שלך אם אתה עושה Fbw בלי תרגילים מבודדים לידיים אז כדאי רוחב כתפיים. |
וגם רחב יותר עובד יותר על הכתפיים אבל גם צר יותר עובד על החזה לפי מי שמילוש אומר
שעבודה צרה נותנת דגש יותר על החזה "הפנימי" |
אחיזה רחבה עובדת יותר על חזה כי היד האחורית פחות עוזרת אבל איפה להחזיק בידיוק קשה להגיד מכיון שלכול אחד יש אורך של ידיים אחר כך שזה מישתנה
|
אחיזה רחבה = מרחק עבודה יותר קצר + חזה יותר מבודד
אני הייתי מציע לעבוד בכל מיני טווחים החל מאחיזה צרה עד אחיזה רחבה מאד. |
האחיזה הקלאסית היא מתי שהיידים שלך מתי שאתה מוריד את המוט הם 90 מעלות. ככל שאתה מרחיב את האחיזה אז זה החזה ה"חיצוני":
http://img230.imageshack.us/img230/9...9200yb3.th.gif (מה שמסומן בשחור בחזה) ופחות אתה מרגיש טריצפס. אחיזה צרה להפך: חזה חלק פנימי ויותר דגש על טריצפס. |
^ לא רואים את התמונות
|
עדיף רחבה לפי דעתי, טרייספס עובדים בנפרד ולא צריך להתיש אותו עוד יותר.
אמרו שזה מיתוסים לגביי חזה פנימי, חיצוני וכד' אבל תכלס אם זה באמת עובד על חיצוני, מה רע...:) |
ציטוט:
|
לא כמה שרחב יותר יעבוד על חזה!
יש גבול מסויים לזה. תחזיק קצת יותר מאחיזה ברוחב כתפיים וזהו זה לא אמור ליהיות סיפור כ"כ גדול וגם לא כ"כ משנה. |
זה לא כזה קריטי לפי דעתי, תעשה איך שנוח לך.
בלחיצת חזה באחיזה קצרה הטרייספס כבר עובד כשריר ראשי, וזה מבחינתי גם התרגיל הטוב ביותר ליד אחורית. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
שים לב גם, שככל שתרחיב את האחיזה יקטן לך טווח התנועה ,עד שבאחיזה ממש רחבה אתה בקושי תזיז את המשקולת .
בסך הכל עדיף שתחזיק בצורה כזאת ,שכשהידיים יהיו בקו של הגוף בזמן הלחיצה, הזוית במרפק תהייה 90 מעלות, אפשר גם קצת פחות אם אתה רוצה. בסביבת העמדה הזאת ,טווח התנועה של החזה מקסימלי ויש לך מינימום עומס על חלקים אחרים כמו פרק כף היד והכתף. אה וכדרך אגב ,אי אפשר לתת דגש לחלק פנימי או חיצוני בחזה, בכל מקרה העומס יתחלק על השריר באותו יחס . |
תעשה רחבה כשהאגודל על הטבעת
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:23. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ