![]() |
אבל טווח של 5 חזרות נותן דגש לMyofibrillar Hypertropy
עכשיו לפי זה (לקוח מהאשכולות הכי טובים) http://www.israelbody.com/showthread.php?t=14 "כאן העסק העיקרי, הפוטנציאל גדילה הגדול, בעצם מדובר כאן על הגדלה של יחידות הכיווץ של השריר. המסה העיקרית של כל תאי השריר היא ביחידות הכיווץ שלה - אקטין ומיוזין (חלבונים מבניים) שמהוות 80% מהווליום השרירי." עוד משהו: (לקוח גם מהאשכולות הכי טובים) http://www.israelbody.com/showthread.php?t=6018 מכאן שטווח חזרות של 5 יותר אפקטיבי ועוד דוגמא מהחיים,תראו כל Powerlifter ואת הגודל שלהם ודוגמא של מישהו טבעי ואנחנו מכירים אותו deus ex machine |
ציטוט:
טוב ששמת את הלינק כדי שאנשים יכירו את המונחים ולא יתעצלו לחפש. |
ציטוט:
בכל מקרה, גם לי אין בעיה לפתוח דף חדש. במיוחד כי אני מסכים עם רוב הדברים שאתה אומר. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ותתייחס לכל ההודעה,במיוחד אחרי העריכה ולא רק לחלק ממה :) |
גודל זה תוצר לוואי של כוח.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אני עדיין חושב שהדרך הכי טובה בשביל מתאמן טבעי לגדול זה לעלות משקלים ולאכול. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אגב, אחרי העריכה של ההודעה אני יכול להוסיף ולומר שאם המטרה היא נטו היפרטרופיה אין טעם ממשי "לזלוג" ל4 חזרות, ולרדת הכי נמוך ל5 במקרה ורוצים להמנע מכשל ולעבוד לטווח נמוך של 6 חזרות. (מניסיוני האישי בתוכנית) |
אפשר לסגור את הדיון! ושוב סליחה :)
|
אני שונא שירשורים כאלו מהסיבה הפשוטה שיש פה צורך נואש באנשים עם ראש פתוח
כל אחד מקובע בקוביה שלו אחרי שהוא ניסה שתיים וחצי תוכניות אימון ומשוכנע שיש לו ניסיון של צ'ארלס גלאס ראבאק חבר'ה ,אני מתאמן מגיל 14 ,אני יהיה בן 21 עוד לא יותר מדי זמן ,ואני עדיין לומד משהו כל יום על איך הגוף שלי מגיב לאימונים חלק מהחבר'ה פה עוד לא מתאמנים שנה ויוצאים בקביעות נחרצות לגבי "מה עובד הכי טוב" ואת האמת ? אין חיה כזאת ואין תשובה כזאת,כי אם הייתה שיטה אחת בטוחה ,היו לך הרבה מאוד חבר'ה בלי פרנסה בעולם הזה. חבר'ה פה גם נוטים לשפוט לפי "מי יותר גדול" זה לא נכון ברוב המקרים ,אבל זה מדד טוב ,פעם אני הייתי הילד הזה בפינה של המכון שמזלזל בבאדבילדר שעושה איזה תוכנית שאני לא מבין וחושב שהוא טועה בגלל שאני קראתי אחרת באינטרנט ,ואז גדלתי קצת (כרונולוגית ופיזית בהתאם) והבנתי שאין תחליף לניסיון ,אני עשיתי תוכניות אימונים שהיו מתוכננות עד החזרה האחרונה ולא גדלתי כמו שאני גדל היום באימונים יותר אינטואטיביים אחרי ש"מעכתי" ביחד כמה תוכניות אימון ולקחתי מכל אחד את מה שראיתי לנכון תתנסו קצת ,אל תשללו על הסף ,ובעיקר תתבגרו קצת. |
ארבל מצטער אבל יש קצת מדע שמוכיח כמה דברים בעסק הזה,ולפי חלק מהדברים צריך לפעול,וחלק גמיש לפי המתאמן
ניסיון זה הידע לשלב את שניהם אינדיבידואלית אליך,ואנשים לא מבינים את זה |
ציטוט:
חבל שבקורס שעשית בשיאים לא לימדו אותך פיריודיזציה מהי ואיך ומתי להשתמש בה, אחרת היו נחסכים מאיתנו צרור הפנינים האלה. מה שאתה מתאר (התקדמות על בסיס לינארי) יעבוד טוב מאוד אצל מתחילים (ד"א מעניין לדעת איך לימדו אותך בקורס להגדיר מתאמן מתחיל), ברגע שזה מוצה ובהנחה שאתה לא רוצה לגשש באפלה אין בררה אלא להשתמש בפיריודיזציה (לפחות על בסיס שבועי). |
ציטוט:
צריך לדעת לשלב בצורה הגיונית בין הידע מהמחקרים לניסיון בשטח. |
ציטוט:
הסופו של דבר כל אחד מגרה את היכולת שלו תמיד כדי לגדול ולאו דווקא בהתקדמות לינארית חבל מאוד שאתה כל כך מחפש איפה לתקן ולהוכיח על טעויות גם איפה שלא צריך חמוד בסופו של דבר בכל תכנית אימון המטרה היא לתת עומס נוסף על השריר ולהתקדם תמיד[אם על בסיס לינארי ואם על בסיס אלוהים יודע מה המטרה היא אחת] אז בהתחלה אולי תוכל להתקדם כל שבוע ובהמשך הדרך לפי תקופות המטטרה בסופו של דבר היא אחת והיא-התקדמות |
אז כנראה מה שאתה לא הבנת היא שהדרך אימון שאתה הצעת לא תהיה אידאילית להתקדמות לחתך לא קטן של מתאמנים.
|
ציטוט:
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog...erName=Katriss |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:27. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ