ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מתח vs. בנט אובר (https://israelbody.com/showthread.php?t=60360)

galSH 18-10-09 15:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי fatboy (הודעה 932545)
מה רע בלרמות?

קשה להתקדם במשקלים כשעושים הכל 100% strict

אז למה בעצם לעשות תנועות מלאות? תעשה שמינית תנועה ותתקדם במשקלים במהירות מטורפת.

arbel2 18-10-09 15:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי galsh (הודעה 932569)
אז למה בעצם לעשות תנועות מלאות? תעשה שמינית תנועה ותתקדם במשקלים במהירות מטורפת.

למה תמיד לענות בהקצנה וציניות
קצת body english כדי לסיים את התנועה כשאתה קרוב לכשל טוטאלי זה מקובל לפי רוב הדעות.

Dark_Muse 18-10-09 16:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 932574)
למה תמיד לענות בהקצנה וציניות
קצת body english כדי לסיים את התנועה כשאתה קרוב לכשל טוטאלי זה מקובל לפי רוב הדעות.

כי הוא ליצן.

מה זה לזייף בבנט זה משהו שאי אפשר להמנע ממנו? אפשר גם לזייף בסקוואט (מה שהרוב עושים) בקיצור טווח התנועה. אז איך נמנעים מזה? באותה דרך שנמנעים מלזייף בחתירה - שולטים בתנועה.

וכמו שבחתירה מזייפים, גם במתח אפשר בדיוק באותה דרך, מתחילים להשתמש בתנופת הרגליים כדי לעלות בחזרות האחרונות הקשות. איך נמנעים מזה? הבנתם נכון - שולטים בתנועה.
וכשכל זה נאמר, לזייף קצת בחזרה שתיים אחרונות, זה לא ביג דיל בכלל (אלו תרגילים שדי מאפשרים זאת בניגוד לסקוואט שהעומק חשוב ולנעילות אחרות דוגמת פרס ודדליפט). זה לא לעשות חצי תנועה גל, זה לגייס כוח משרירים נוספים על מנת להשלים את התנועה (הבדל קטן אבל מהותי).

אז שלא יעבדו עליכם! :idea:

בכל מקרה אני הייתי מעדיף מתח בגלל מנח התרגיל בחתירה שקצת מעמיס על אותם שרירים בסקוואט ובדדליפט.

arbel2 18-10-09 16:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 932578)
כי הוא ליצן.

מה זה לזייף בבנט זה משהו שאי אפשר להמנע ממנו? אפשר גם לזייף בסקוואט (מה שהרוב עושים) בקיצור טווח התנועה. אז איך נמנעים מזה? באותה דרך שנמנעים מלזייף בחתירה - שולטים בתנועה.

וכמו שבחתירה מזייפים, גם במתח אפשר בדיוק באותה דרך, מתחילים להשתמש בתנופת הרגליים כדי לעלות בחזרות האחרונות הקשות. איך נמנעים מזה? הבנתם נכון - שולטים בתנועה.
וכשכל זה נאמר, לזייף קצת בחזרה שתיים אחרונות, זה לא ביג דיל בכלל (אלו תרגילים שדי מאפשרים זאת בניגוד לסקוואט שהעומק חשוב ולנעילות אחרות דוגמת פרס ודדליפט). זה לא לעשות חצי תנועה גל, זה לגייס כוח משרירים נוספים על מנת להשלים את התנועה (הבדל קטן אבל מהותי).

בכל מקרה אני הייתי מעדיף מתח בגלל מנח התרגיל בחתירה שקצת מעמיס על אותם שרירים בסקוואט ובדדליפט.

בהודעות מסויימות אני נוטה מאוד לחבב אותך :)

hypertrophy 18-10-09 16:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 932581)
בהודעות מסויימות אני נוטה מאוד לחבב אותך :)

אם תכיר אותו אישית אתה תמות עליו! :)

Dark_Muse 18-10-09 16:17

תודה רבה ארבל. גם לך יש יופי של הודעות כאן ואני מעריך אותך מאוד.
זה הכל נובע מהעובדה הפשוטה ששנינו יודעים שלא הכל שחור ולבן! :)

Tapit 18-10-09 16:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2 (הודעה 932566)
יתרון אחר של בנט אובר רואו שלא עלה פה זה שלפי מדידת iemg בנט אובר מגייס 93 אחוז מהיחידות המוטוריות ברחב גבי בזמן ביצוע ,מה שהופך אותו לתרגיל היעיל ביותר לרחב גבי לפחות לפי בדיקת מעבדה.

אתה לא מדבר על המחקר הזה שמצאו בו שחתירה כשאתה מחזיק איזה מוט (כמו מתח) וחותר למעלה עם הגוף 90 מעלות מהידיים זה החתירה הכי יעילה? (מקווה שהבנת לאיזה תרגיל אני מתכוון).

Scylla 18-10-09 16:34

לגבי הצ'יטינג... הייתה לי תקופה ששקלתי לעבוד 100% נקי, אבל אז נכנסתי לסרטים של קאטלר קולמן וכו' וראיתי שבמשקלים גבוהים לא קיים 100% נקי.

העניין הוא שאני מאמין שאם תעשה בנט אובר נקי עם 70 קילו, ב100 קילו עם צ'יטינג ברמה בינונית, אתה תפיק יותר תועלת.

Tapit 18-10-09 16:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי scylla (הודעה 932599)
לגבי הצ'יטינג... הייתה לי תקופה ששקלתי לעבוד 100% נקי, אבל אז נכנסתי לסרטים של קאטלר קולמן וכו' וראיתי שבמשקלים גבוהים לא קיים 100% נקי.

העניין הוא שאני מאמין שאם תעשה בנט אובר נקי עם 70 קילו, ב100 קילו עם צ'יטינג ברמה בינונית, אתה תפיק יותר תועלת.

אם אתה מתכוון לצ'יטינג כל חזרה אז ממש ממש לא, זה כמו אלה שעושים חזרה אחת בבנצ' פרס ו6 חזרות עם הספוטר שעושה bent over.

moo 18-10-09 16:41

ציטוט:

כי הוא ליצן.

יש הבדל בין זיוף מרצון או שלא מרצון
בסקווט ומתח אתה מזייף רק מרצון או שאתה עושה טווח מלא או שלא

בבנט אובר זה זיוף שלא מרצון כי גם את תקפיד על הטכניקה עדיין תמשוך מהזוקפים בתחילת התנועה במשקל גדול

אני לא שולל את התרגיל, הוא תרגיל טוב, אבל צריך לקחת בחשבון את המגבלה שלו

לגבי מה שרשמת בסוף, אני מסכים איתך, הזוקפים נאנסים בתוכנית סביב סקווט/דדליפט/בנטאובר
וצריך לקחת את זה בחשבון

arbel2 18-10-09 18:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tapit (הודעה 932596)
אתה לא מדבר על המחקר הזה שמצאו בו שחתירה כשאתה מחזיק איזה מוט (כמו מתח) וחותר למעלה עם הגוף 90 מעלות מהידיים זה החתירה הכי יעילה? (מקווה שהבנת לאיזה תרגיל אני מתכוון).

לא
אני מדבר על מחקר אחר מתוך הספר על תכנון אימונים של דוקטור תיאודור בומפה ומיכאל קררה.

galSH 18-10-09 20:02

ציטוט:

כי הוא ליצן.

ליצן? מה הבעיה עם השאלה שלי? אם אפשר להוסיף משקל על חשבון טכניקה, למה לא לנצל את זה לגמרי?

gal9871 18-10-09 21:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 932608)
יש הבדל בין זיוף מרצון או שלא מרצון
בסקווט ומתח אתה מזייף רק מרצון או שאתה עושה טווח מלא או שלא

בבנט אובר זה זיוף שלא מרצון כי גם את תקפיד על הטכניקה עדיין תמשוך מהזוקפים בתחילת התנועה במשקל גדול

אני לא שולל את התרגיל, הוא תרגיל טוב, אבל צריך לקחת בחשבון את המגבלה שלו

לגבי מה שרשמת בסוף, אני מסכים איתך, הזוקפים נאנסים בתוכנית סביב סקווט/דדליפט/בנטאובר
וצריך לקחת את זה בחשבון

moo אם נגיד אני ממש גרוע במתח ויש מכשיר של מתח אבל שמוריד לך מהמשקל גוף אפשר להחליף את הבנט אובר איתו ולעשות מקסימום חזרות 3 סטים?

Hagai21 18-10-09 23:48

וואו ממש הפכתם את זה לדיון מעמיק..
אז השתכנעתי שאני עובר למתח, לבצע באחיזה רגילה או הפוכה?
כלומר כפות הידיים באיזה כיוון?

Dark_Muse 19-10-09 00:02

אתה יכול לשלב...

moo 19-10-09 00:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gal9871 (הודעה 932746)
moo אם נגיד אני ממש גרוע במתח ויש מכשיר של מתח אבל שמוריד לך מהמשקל גוף אפשר להחליף את הבנט אובר איתו ולעשות מקסימום חזרות 3 סטים?

כמה מתח אתה עושה ?
כמה רגיל
וכמה בסופיניצה (שהכפות ידיים כלפיך)

Hagai21 תלוי באימון שלך, אפשר לשלב, אני עובד בסופיניצה כיוון שאני עושה גם פאוור קלין

במידה ויש לך משיכה באימון כמו בנט אובר/דדליפט/פרוורקלין/T-BAR הייתי עושה מתח בסופיניצה
במידה ולא אז מתח רגיל

תלוי בשאר התרגילים. אם אתה מבודד יד קדמית אתה יכול לעשות מתח רגיל, ואם לא אז מתח בסופיניצה.

אפשר להשתמש בכל וריאציה בהתאם למטרה שלך ולמבנה של שאר התוכנית.

DanielML 19-10-09 00:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי moo (הודעה 932829)
כמה מתח אתה עושה ?
כמה רגיל
וכמה בסופיניצה (שהכפות ידיים כלפיך)

hagai21 תלוי באימון שלך, אפשר לשלב, אני עובד בסופיניצה כיוון שאני עושה גם פאוור קלין

במידה ויש לך משיכה באימון כמו בנט אובר/דדליפט/פרוורקלין/t-bar הייתי עושה מתח בסופיניצה
במידה ולא אז מתח רגיל

תלוי בשאר התרגילים. אם אתה מבודד יד קדמית אתה יכול לעשות מתח רגיל, ואם לא אז מתח בסופיניצה.

אפשר להשתמש בכל וריאציה בהתאם למטרה שלך ולמבנה של שאר התוכנית.

מה לדוגמה בss? פרונציה או סופיניציה?

hypertrophy 19-10-09 00:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי galsh (הודעה 932698)
ליצן? מה הבעיה עם השאלה שלי? אם אפשר להוסיף משקל על חשבון טכניקה, למה לא לנצל את זה לגמרי?

תודה רבה
תרמת לנו מאוד לדיון
לילה טוב

moo 19-10-09 01:04

ציטוט:

פורסם במקור על ידי galsh (הודעה 932698)

אתה צודק,
זה הבעיה בטווחים לא מוגדרים (90 מעלות סקווט, או בנט אובר/דדליפט שלא מהרצפה)
ניתן לרמות ולהוסיף משקלים

השאלה איפה עובר הגבול של טכניקה אל מול משקלים

אני באותו ראש כמו שלך

moo 19-10-09 01:05

ציטוט:

פורסם במקור על ידי danielml (הודעה 932835)
מה לדוגמה בss? פרונציה או סופיניציה?

בss אני מעדיף סופיניצה

אבל אפשר לשלב פעם ככה פעם ככה.

אם אתה עושה מתח אחד בשבוע שיהיה בסופיניצה
ואם פעמיים מתח בשבוע אז פעם פעם.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 19:29.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ