![]() |
אצלי תופעת הלוואי הזאת היא בולטת, זה לא מחייב שאצל כולם זה יהיה כך.
|
כל התרופות האלה זה בולשיט,ומי שאומר שהכל מתחיל ונגמר בראש? טועה.
אני היפר אקטיבי ויש לי בעיות קשב וריכוז הייתי עם התנהגויות ד' עד כיתה ט'.. אפילו רצו לתת לי כדורים,אבל לא קיבלתי את זה. ומאז פשוט ידעתי שאני הורס לעצמי את החיים והצלחתי עם הראש להשתלט על עצמי ואני עד היום מצליח אפילו שיש מעידות לפעמים אבל אני מצליח |: וכל אחד שלוקח ת'כדורים הוא נרגע בגלל שהוא חושב שמשהו מרגיע אותו.. אפשר להיות היפראקטיבי גם עם השפעת כדורים |
הבעיה בריטלין,שיש תופעות לוואי מאוד משפיעות.
ומי שלוקח מעל 5 שנים הוא נמצא בבעיה,לעוד פרטים יש באתר ''ויקיפדיה''. |
ציטוט:
מצד אחד אתה אומר שלא ניתן לשנות זאת בעזרת הראש, ומצד שני אתה אומר שאתה הצלחת לשנות את עצמך עם הראש? אני לוקח את הכדור הזה לא בגלל שאני היפראקטיבי, להפך, אני די ישנוני ואדיש ברגע שאני אמור ללמוד נושא מסויים, והכדור הזה פשוט מגביר לי את החשק ללמוד ולהשקיע. אני לא ממש מת על זה שהכדור משנה אותי עד הרמה הזאת, אבל לפעמים חייבים לעשות מה שצריך לעשות בשביל להצליח במשהו. |
ציטוט:
+11111111111111111111 אני בדיוק באותו המצב הייתי! אני עם ADHD, רצו להביא לי ריטלין וכו' ואמא שלי אמרה "כן כן הוא לוקח" וכו' ולא הייתי לוקח. מאז שאני זוכר את עצמי הייתי עם בעיות בבצפר, רצו לא פעם להעיף אותי מהבצפר, מהמגמה.. תמיד היה לי ב-ג-ד בהתנהגות, רק באיזה כיתה יא' כשאמרו לי שפעם הבאה שאני נגרר לבעיות משמעת מעיפים אותי מהמגמה, לקחתי את עצמי בידיים. זה באמת הכל בראש. זה מאוד אבל מאוד קשה ומי שאין לו את זה לא יבין עד כמה זה קשה. לי לדוגמא היה אישור מיוחד לצאת מהכיתה מתי שבא לי לכמה שבא לי, נגיד אם היה לי קשה לשבת והייתי כבר מתפוצץ, פשוט הייתי קם מהכיתה ויוצא החוצה. מה גם שהאימונים נורא עזרו לי כי הוצאתי את כל האנרגיות שלי במכון. |
ציטוט:
הוא נראה לי הילד היחיד בביה"ס שיש לו את האישור הזה והוא גם לוקח קונצרטה ואת האמת? חח זה לא עוזר לו בכלום הוא עדיין משתגע ומקלל מורים והוא היפר אקטיבי בטירוף |
ציטוט:
לי אישית זה עזר, ברגע שהיה לי קשה לשבת הייתי יוצא מהכיתה נושם אוויר וחוזר. ככה גם בבגרויות למשל.. תמיד הבוחנים היו חושבים שאני הולך להעתיק בשירותים או משהו כזה כי הייתי יוצא לשירותים משהו כמו 5-6 פעמים בבגרות. |
תרופות לא יעזרו אם לא תאמין בהם.
אדם חלש, הוא אדם שיש לו ראש חלש, התרופה הכי טובה למחלות/'בעיות' היא ראש בריא וחזק. |
ל-Rule,לאנשים יש בעיות וה''פתרון'' שלך לא עוזר.
אתה אומר את הדברים בפשטות. |
ציטוט:
ואני אמרתי שזה פיתרון? שזה פותר לחלוטין? אני אמרתי שזאת תרופה, לא כל תרופה מצליחה בסופו של דבר לעזור, אבל לפחות מנסים. אם אתה תעשה מזה סיפור גדול, זה באמת לא יקל עלייך. |
אוקי,אז נתת משפט פילוסופי P:
אבל אני באמת,ממש נגד מכל הריטלין והקונצרטות(?) האלה... פשוט הורס את הגוף! |
ציטוט:
אני לקחתי רטלין במשך למעלה משנה והרגשתי שינוי מדהים, אחרי השנה הרופא רצה להחליף לי לתרופה יותר "חזקה", האמנתי לו ובאמת הכדורים החדשים שהוא הביא עזרו לי הרבה יותר.. אחרי חודשיים שלקחתי אותם הרופא סיפר לי שהכדורים שהוא הביא לי זה ויטמינים שאין להם שום השפעה, מאז אני לא לוקח שום כדורים ואני מרגיש ומתנהג טוב מאוד, זה למה אני לא מאמין בדברים האלה |
ציטוט:
אבל זאת דעה שלך, אז מי אני שאגיד לך לא לחשוב כך. |
אני לוקח את זה וזה לא משפיע אליי באימון..
יש לציין שלכדור יש השפעה של 8שעות (הכדור המסויים שאני לוקח) ואני לוקח אותו ב-8בבוקר,ואני מתאמן ב 6-7 בערב.. |
אני לא הבנתי אתם מכניסים רעל לגוף בגלל שאמרו לכם בבית ספר, ובגלל שמורה יתלוננה עליכם ואמרה שאתם לא מרוכזים ?
ה' יעזור לכם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ל^
לוקחים את זה לאחר איבחון. ואין למורה סמכות שהיא תגיד לך לקחת,במידה והיא לא מעודכנת במצב. |
בואו אני יספר לכם סיפור חיים קטן...
יש 2 דברים שחשובים לי בחיים: הלימודים שלי והבריאות שלי, בתור אחד שיש לו בעיות קשב וריכוז ( ללא היפרקטיביות ) היה קשה לי ללמוד.. והתעודה שלי הייתה מאוד מחולקת.... חלק מהציונים 90 100 וחלק אחר 60.. ככל שהיה צריך להשקיע יותר במקצוע ככה הציון שלי היה יותר נמוך, ככה הייתי מקבל במתמטיקה, עד שהגיעה מחצית חשובה שקבעה לאיזה כיתה אני יילך, אז לא הייתה לי ברירה וישבתי בכוח! בהתחלה הייתי יושב דקה או פחות ואז קם, אח''כ קצת יותר, ואז כל פעם קצת וככה השתפרתי ואני יושב לפעמים שעה בלי לקום, אומנם יותר קשה לי ללמוד רצוף מאשר בן אדם ללא הפרעות קשב וריכוז אבל אני שמח שאני כמעט ולא משתמש בריטלין( רק לפני מבחנים ) תבינו המוח זה כמו שריר, כל פעם תתרגלו קצת ואתם תשתפרו. |
מי שלוקח את החרא הזה בגלל שרופה או אמא אמרה לו(יש לך בעיות ריכוז) תסלחו לי הוא מפגר !
|
ציטוט:
גם לי היה קשה לשבת וללמוד והיו רגעים שהייתי משתגע ויוצא באמצע הלימודים לריצה בחוץ. השיטה שלי הייתה פשוט לחלק את הלימודים לתקופה יותר ממושכת. נגיד יש לי מבחן עוד שבוע ואני יודע שאני צריך 6 שעות ללמוד, אז יש כאלה שמסוגלים לעשות את זה ביום ויש כאלה ביומיים, אני אישית הייתי לומד 3-4 ימים ומחלק כל יום שעה וחצי שעתיים וגם זה עושה הפסקות באמצע וככה הייתי מצליח. ברוך השם יצאתי עם תעודה בסדר.. |
ריטלין זה חרטא לדעתי...
לא ניסיתי ואני לא אנסה וכל כך הרבה אנשים המליצו לי על זה ואני עדיין חושב שזה חרטא... כל החיים שלי עד היום אפשר להגיד שאני היפר אקטיבי שאני משוגע שאני הכל אני קם באמצע שיעורים מתחיל לקום ללכת אני לא יכול לא לדבר בשיעורים פשוט חייב לדבר חייב לזוז אני משתגע אולי זה מתשומת לב או לא יודע מה... עד שבאמת לקחתי את עצמי ביידים ופשוט בשיעורים שאתה יודע שזה טעות לעשות את זה אתה לא עושה את זה ווואלה זה אחד הדברים הקשים אתה מרגיש כמו מטומטם בפנים בא לך כל כך לעשות משהו ואתה רב עם עצמך בראש לא אני לא עושה את זה... בשביל זה אני יוצא למשל בשיעורים והרבה פעמים בועט ונותן אגרופים לקירות..החדר כושר עוזר לי גם וגם שיעורים שיש בהם שכונה עוזר כי אפשר לעשות הכל וזה משחרר זה נותן לך הרגשה של סיפוק. וכמו שאמרו זה הכל בראש אם אתה באמת מספיק חזק שם כדי להגיד לעצמך לא אז אתה תותח אם אתה לא מספיק חזק אז תיהיה על כדורים כל החיים שלך...שלא נדבר על זה שלדעתי 50 אחוז מהכדורים זה סתם פסיכולוגי שאתה עובד על עצמך ואומר אני עכשיו עם הכדור אז אני לא עושה את זה ותגידו מה שתגידו זה נכון וזה עובדה....(למפגרים כמו לקחת לאכול עוגיה שאומרים לך שהיא עם חשיש לאכול אותה ואז אתה מתחיל להרגיש מסובב וכל ההשפעות וכו' והכל ואחרי זה אתה מגלה בעצם שאין בעוגיה חשיש ומבין שזה חרטא :] כל כך נכון הדבר הזה. קרדיט יורוטריפ :flowers: ) |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:53. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ