ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 04-03-11, 15:26   #1
roi8
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Feb 2011
הודעות: 18
ברירת מחדל חלבון מלא ..

שלום,
בשביל לקבל חלבון מלא מהצומח יש איזה יחס שצריך להקפיד עליו?(למשל 2/3 דגנים ו1/3 קטניות)
ועוד משהו אם אני משלב חלבון מלא מהחי עם חלבון מהצומח(למשל טונה עם שיבולת שועל)יוצא שהחלבון בשיבולת שועל יהיה חלבון מלא ? ואם כן גם צריך להקפיד על איזה יחס בינהם ?
השילובים שאני עושה זה לחם עם חומוס או חמאת בוטנים
ואורז עם עדשים ..
תודה מראש ושבת שלום
roi8 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-03-11, 18:58   #2
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט
 
הסמל האישי שלגל ציון-פור
 
תאריך הצטרפות: Feb 2009
הודעות: 1,307
גיל:: 31
ברירת מחדל

היי,
קודם כל המושג השלמת חלבון מדבר על הרכב חומצות האמינו (אבני הבניין של החלבונים בטבע).
קיימות 8 חומצות אמינו חיוניות והן כרגע אלו שמעניינות אותנו.
כאשר חסרה חומצת אמינו חיונית במזון מסוים, צריך להשלים אותה ממקור מזון אחר.
בחלבון מן החי (בשר/דגים/ביצים/גבינות) יש את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ביחס שהוא אידיאלי לגוף.
בחלבון מן הצומח חסרות חלק מן חומצות האמינו. למשל: בדגנים חסרה חומצת האמינו ליזין (והן עשירות בחומצת האמינו מתיונין) ואילו בקטניות חסרה חומצת האמינו מתיונין (והן עשירות בליזין).
לכן שילוב בין דגנים וקטניות ייצר לנו חלבון מלא יותר.
כאשר אתה אוכל מזון מן החי אין צורך בהשלמת חלבון לכן שילוב של טונה ושיבולת שועל אינו הכרחי.
אגב, יש דגן (למרות שהוא לא ממש נחשב דגן בהגדרתו הצמחית) שיש בו חלבון מלא יחסית ובהרכב חומצות אמינו טוב ושמו קינואה.

בברכה
גל
__________________
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD
בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון.
בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-03-11, 12:18   #3
roi8
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Feb 2011
הודעות: 18
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי גל ציון-פור צפה בהודעה
היי,
קודם כל המושג השלמת חלבון מדבר על הרכב חומצות האמינו (אבני הבניין של החלבונים בטבע).
קיימות 8 חומצות אמינו חיוניות והן כרגע אלו שמעניינות אותנו.
כאשר חסרה חומצת אמינו חיונית במזון מסוים, צריך להשלים אותה ממקור מזון אחר.
בחלבון מן החי (בשר/דגים/ביצים/גבינות) יש את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, ביחס שהוא אידיאלי לגוף.
בחלבון מן הצומח חסרות חלק מן חומצות האמינו. למשל: בדגנים חסרה חומצת האמינו ליזין (והן עשירות בחומצת האמינו מתיונין) ואילו בקטניות חסרה חומצת האמינו מתיונין (והן עשירות בליזין).
לכן שילוב בין דגנים וקטניות ייצר לנו חלבון מלא יותר.
כאשר אתה אוכל מזון מן החי אין צורך בהשלמת חלבון לכן שילוב של טונה ושיבולת שועל אינו הכרחי.
אגב, יש דגן (למרות שהוא לא ממש נחשב דגן בהגדרתו הצמחית) שיש בו חלבון מלא יחסית ובהרכב חומצות אמינו טוב ושמו קינואה.

בברכה
גל
הי גל ותודה על התשובה המהירה,
הענין שיש לי בעיה בתפריט שבערך שליש מהחלבונים בתפריט שלי מגיעים מהצומח(דגנים למיניהם)
(אני מקפיד על צריכה של 1.8 גרם חלבון על כל קילו שבערך 0.6 מהם מגיעים מצומח)
אז שאני אוכל חלבון מהחי עם חלבון מהצומח(דגנים)זה נותן לחלבון מהדגנים ערך ביולוגי יותר גבוה?
או שחובה לשלב אותם עם קטניות? ואם כן אז באיזה יחס צריך לשלב אותם ?
תודה מראש.
roi8 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-03-11, 16:08   #4
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט
 
הסמל האישי שלגל ציון-פור
 
תאריך הצטרפות: Feb 2009
הודעות: 1,307
גיל:: 31
ברירת מחדל

היי,
ברגע שאתה אוכל חלבון מן החי אתה מקבל חלבון מלא בעל ערך ביולוגי גבוה, נקודה.
אין שום קשר לשילוב עם דגנים.
ברגע שאתה לא אוכל חלבון מן החי, מומלץ לשלב את הדגנים עם קטניות על מנת להשלים את החלבון.
היחס צריך להיות 1:1 בין הדגן לקטנית.
בברכה
גל
__________________
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD
בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון.
בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-03-11, 21:15   #5
roi8
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Feb 2011
הודעות: 18
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי גל ציון-פור צפה בהודעה
היי,
ברגע שאתה אוכל חלבון מן החי אתה מקבל חלבון מלא בעל ערך ביולוגי גבוה, נקודה.
אין שום קשר לשילוב עם דגנים.
ברגע שאתה לא אוכל חלבון מן החי, מומלץ לשלב את הדגנים עם קטניות על מנת להשלים את החלבון.
היחס צריך להיות 1:1 בין הדגן לקטנית.
בברכה
גל
אוקי נגיד שאני אוכל 250 גרם אורז עם 100 גרם חזה עוף
אז את ה8 גרם חלבון מהאורז אני צריך להחשיב בתפריט ?
(כנל לגבי שאר הדגנים פסטה לחם והכל)
roi8 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-03-11, 15:30   #6
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט
 
הסמל האישי שלגל ציון-פור
 
תאריך הצטרפות: Feb 2009
הודעות: 1,307
גיל:: 31
ברירת מחדל

אני נוהג שלא להחשיב.
אבל יש כל מיני שיטות.
בברכה
גל
__________________
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD
בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון.
בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-03-11, 17:15   #7
roi8
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Feb 2011
הודעות: 18
ברירת מחדל

אוקי תודה ..
עוד שאלה אחת,
חלבון שיש בשקדים עם איזה חלבון צריך לערבב על מנת שיהיה מלא ?(דגנים או קטניות)
roi8 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-03-11, 22:09   #8
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט
 
הסמל האישי שלגל ציון-פור
 
תאריך הצטרפות: Feb 2009
הודעות: 1,307
גיל:: 31
ברירת מחדל

החלבון שבשקדים רחוק מלהיות מלא, ולכן אין שילוב שיכול להשלים אותו בצורה אופטימלית.
בברכה
גל
__________________
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD
בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון.
בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-03-11, 13:42   #9
roi8
חבר מתחיל
 
תאריך הצטרפות: Feb 2011
הודעות: 18
ברירת מחדל

אז חלב שקדים עם שיבולת שועל לא נותן חלבון מלא ?
איזה יאוש החלבון מהדגנים הוא רוב התפריט שלי
roi8 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום

אשכולות דומים
אשכול מפרסם האשכול פורום תגובות הודעה אחרונה
שאלה - כמו חלבון יומית וכמות חלבון אחרי אימון North תזונה ותוספים 3 05-07-10 22:02
הבדל בין חטיף חלבון לבין אבקת חלבון ועוד שאלות psycat1640 תזונה ותוספים 4 17-03-10 18:35
יש לכם מתכונים לארוחות חלבון שמורכבות מהרבה חלבון ופחות שומן? PowerfulBody תזונה ותוספים 1 05-01-09 13:14
תשובה חד משמעית - אבקות חלבון ! ספיגת סוגי חלבון- helbon תזונה ותוספים 90 08-05-08 18:55
צריך עזרה בהנת מתכון לעוגת חלבון או עוגיות חלבון... roy makaay תזונה ותוספים 6 09-06-07 08:36


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 03:42.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים