|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#141 |
חבר פעיל
|
![]() לא משנה
גלעד שליט עדיין חי כבר למעלה מ-1000 ימים בשבי!!! ![]() שחררו את גלעד! נערך לאחרונה על ידי Bono, 10-03-09 בשעה 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
חבר פעיל
|
![]()
![]() |
#143 |
חבר פעיל
|
![]() אם אמרת שזאתי תוכנית למתחילים, מתי בעצם הופכים למתקדמים?
ואתה לא ממליץ על תוכנית abcd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
חבר פעיל
עוסק ב:: אבטחה ושמירה
חדר כושר: אין לו שם חחח
|
![]() אימון קצר וחסר תועלת.
תרגילים טובים וקשים זה נכון אבל איפה האימונים לידיים? 13 סטים לאימון שלם זה כלום עדיף לעשות תכניות רגילות שפשוט משלבים בהם את התרגילים המורכבים בנוסף לתרגילים שעובדים על שרירי המטרה ולגרות את השריר עד לרמה האופטימלית שלו. בנוסף לזה יש פה גירוי רק לסיבי השריר הלבנים (ועדיין לא עד לצורה האופטימלית שלו) אפשר וחשוב גם לתת גירוי טוב לסיבי השריר האדומים בנוסף ללבנים באימון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
חבר פעיל
כללי:: מקס
חדר כושר: מתנ"ס עוזיאל
|
![]() ציטוט:
עכשיו תתחיל לקרוא ספרים... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הכי טוב זה abcdefghi כמו כל בודיבילדר על חומרים עם 20 סטים לביספס ו60 לטרייספ ( היד האחורית היא 70%!), כולם לכשל אחי. ולא לעשות סקוואט או דדליפט חס וחלילה , אחי זה תרגילים מתקדמים מידי! אחי.
![]() |
![]() |
#147 | |
חבר פעיל
כללי:: שרגא, כהן שרגא
עוסק ב:: מנקה בחדר כושר...
חדר כושר: אקסטרה ג'ים
|
![]() ציטוט:
תכנית abcd תציב עומס גבוהה בפרקי זמן ארוכים, דבר שכדי להמנע ממנו בתור מתאמן מתחיל. גופך יגיב טוב יותר לעומס נמוך בתדירות גבוהה. ועדן ידידי, הסברתי את עצמי בצורה מקיפה בתחילת האשכול בכדי למנוע שאלות ותגובות מסוג זה. אם דעתך שונה- זכותך, אך רק לאחר שהפנמת את הטענות שלי תוכל להוציא דברים הראויים לנושא ממקלדתך. לילה טוב.
שיאים: bench press: 23kg RM5 squat:69.25mg *RM0.5 deadlift: 76.4g RM5 *חצי ירידה ![]() משקל בבוקר: 106 ק"ג משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג *מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים. לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן נערך לאחרונה על ידי shraga, 06-04-09 בשעה 00:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
חבר פעיל
|
![]() לשרגא,
בתוכנית שלך אין כלל עבודה על הבטן. האם אתה גם אותה מכניס לאותו סטטוס כמו הידיים(שאין צורך לעבוד באופן ישיר) |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() השריר של הריבועים לא עובד חזק כלכך ברוב התרגילים המורכבים. מה עוד שכמו שכבר כתבתי כששריר מייצב סטאטית במצב מוארך, הוא יכול להרים משקל כבד בלי לגייס סיבים לבנים. בכיווץ סטאטי הסיבים האדומים יכולים להפעיל כוח זהה ללבנים בלי להוציא כמעט אנרגיה, הם בנויים למצבים כאלה של ייצוב. לדעתי, עשה כפיפות בטן עם משקל וגמרנו.
![]() |
#150 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
האם אתה יוצא מנקודת הנחה שמי שמשתמש בתוכנית שלך לא עסק בספורט בעבר? והאם הגיל, גודל, גנטיקה, כמות אוכל משנה? אם אני אוכל יותר אוכל אני אוכל[משחק מילים מצחיק חח] לבצע תוכנית יותר קשה? כי סה"כ קצת קשה לי לתפוס את מה שאתה אומר פה.. כי אני לוגמא מתאמן 3 חודשים, חודשיים בתוכנית ab עמוסה והעלתי במשקלי כמעט 10 ק"ג חבר שלי מתאמן בסביבות ה4 חודשים, 3 חודשים עם תוכנית ab עמוסה וההיקף שלו עלה ב-6 ס"מ וגם העלה בסביבות ה10 ק"ג.. אתה חושב שאם היינו משתמשים בתוכנית שלך היינו מתפתחים יותר? או שיש אנשים שיכולים לשים על עצמם יותר עומס מההתחלה? אני נורא מבולבל ולא יודע מה לעשות ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#151 | |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() ציטוט:
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
חבר פעיל
|
![]() איזה מצב קשה איזה בטיח. מה שעובד טוב לא צריך לשנות.
אלא אם כן אתה בא עם קבלות? אני קודם כל רוצה לראות תוצאות והוכחות אחרי זה תדבר כמה שאתה רוצה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
אזהרה חמורה - שפה בוטה ושאינה הולמת
|
![]() נו מה אתה עושה צחוק?
למה למתוח סתם?
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
חבר פעיל
כללי:: מקס
חדר כושר: מתנ"ס עוזיאל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
מההתחלה הקדמתי ואמרתי שהדבר אינו נשמע הגיוני, שהוא נוגד את תפיסת העולם של כל מתאמן מתחיל המחפש מידע אצל מאמני כושר טיפוסיים בישראל - וכך גם את של מאמני הכושר הטיפוסיים בישראל. אם תחשבו לרגע, תבינו שלא הכרתם אדם אחד שהתאמן במתכונת הזו בתקופת ההתחלה שלו, וההתבססות היא על ההישגים שהושגו עם התכניות הנפוצות על המתאמנים הכה רבים שניסו אותה. כמו שהקדמתי ואמרתי- למעט מעטים, התכניות הנפוצות אינן מתאימות בשום אספקט לוגי למתאמן המתחיל. אז מרביתכם השיג תוצאות, שמע על התקדמויות יפות עם התכניות, אך אתם מפספסים את העיקר- המתאמן המתחיל יושפע בכל מקרה מכל תכנית שהיא אינה מבוססת על מסורת העינויים של קיסר סין העתיקה, וכי בתקופת ההתחלה התוצאות, בשילוב עם תזונה נכונה כמובן (בהסתייגות מסויימת), לא יאחרו לבוא. אך נניח שאתם כבר עברתם כברת דרך עם התכניות הידועות לשמצה- עוד לא מאוחר! כל עוד אתם עדיין תחת ההגדרה של "מתאמן מתחיל", ואתם יודעים שאתם שם, כדי שלא "להתקע" עם התכנית הזו, מה שקורה בד"כ לאחר כמה חודשי התנסות, יש להתאים את התכנית למה שגוף כן דורש. ולמרות שגם עם השיטה המוצעת "תתקעו" באיזשהו שלב- התוצאות שאליהן תגיעו יהיו טובות הרבה יותר, ועם ליטושים קטנים במשך הזמן תוכלו למשוך את ההישגים מהתכנית על גבי פרקי זמן ארוכים הרבה יותר! (אפילו בכניסה ל"שלב הבא"). האם יש לי הוכחות? ובכן, שיכנוע אנשים בתפיסת העולם הזו הוא דבר מעט קשה, אך בסופו של דבר אדם או שניים יהיו מוכנים להתנסות. הדבר הוביל, אצל מתאמנים מסוימים, לתוצאות טובות הרבה יותר מאשר אלו המתקבלות עם תכניות אחרות (לפחות בתקופה הראשונה ביותר של האימונים). אוכל להעיד אף על מתאמן אחד שעלה כ-7 ק"ג בחודש וחצי, ובאחוזי השומן נצפתה אצלו עלייה של לא יותר מ-1%! אך יוצאי דופן יש בכל מקום, והקבלה האמיתית שלי באה לידי ביטוי עם ההתקדמות הגדולה יותר של המתאמנים בתכניות המוצגות, כאשר נצפתה עלייה גדולה הן בכח והן במאסה השרירית. הנאה גדולה יותר מהאימונים הייתה גם כן מנת חלקם של אלו שהתנסו בעבר בתכניות הידועות לשמצה. ייתכן והישגתם תוצאות בעזרת השיטה הנפוצה, אך יש לזכור כי הדבר יחזיק מעמד זמן קצר ביותר, וכי התוצאות הטובות ביותר נצפו, ולא רק על ידי, אצל המתאמנים בשיטה המוצגת כאן לכל אורך האשכול. אגב נזכרתי באחד מהאשכולות הרבים של המשתמש the one, שעבר להתאמן בשיטה הדומה יותר לזו שהצגתי לאחר שהפסיק לקבל תוצאות מאחד התכניות הנפוצות. נקודה למחשבה. הבנתי כי אתה מאמן מוסמך וכי לפי התוצאות שמתקבלות אצל לקוחותיך אתה מעיד כי השיטה הנפוצה היא שיטה יעילה וטובה למתאמן המתחיל. רק אמליץ לך לנסות את השיטה על אדם, כזה שבחר בה בלבד, ולהשוות את הישיגיו אל מול אלה של האחרים, ואם תוכל לנסות על יותר- מה טוב. אחרי שניסית גם את השיטה שהצגתי (ולא המצאתי) אשמח לקבל חוות דעת. ציטוט:
עיסוק בספורט אירובי אינו בהכרח משליך על עיסוק בספורט אנארובי, ואוסיף ואומר שלאחר הפסקה ממושכת מאימונים, על החזרה להיעשות קודם כל תוך שימוש בתכנית המתאימה למתחילים (כדבר ראשון). גיל- נצא מנק' הנחה שהאדם סיים את התבגרותו/ הגיע לבשלות מסויימת (גיל 16). גנטיקה- גורם מכריע. נצא מנק' הנחה שהגנטיקה אינה מקנה יכולות יוצאות דופן. תזונה- התזונה היא חלק בלתי נפרד, אך סבורני שכולכם יודעים כיצד מאפשרים לגוף לגדול ולהתחזק ע"י תזונה נכונה. אכילת כמות גדולה יותר (יחסית) של אוכל, נניח המגדילה איזשהו פלוס קלורי, תהיה זניחה עד שטותית. התזונה צריכה להיות בהתאם לעקרונות הנכונים ללא קשר לתכנית (לפי מטרות כמובן). יום נפלא.
שיאים: bench press: 23kg RM5 squat:69.25mg *RM0.5 deadlift: 76.4g RM5 *חצי ירידה ![]() משקל בבוקר: 106 ק"ג משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג *מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים. לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן נערך לאחרונה על ידי shraga, 06-04-09 בשעה 13:22. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
חבר פעיל
|
![]() שראגה אתה יכול להשאיר את האימייל שלך צריך קצת עזרה שלך בקשר לתכנית
תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
חבר פעיל
|
![]()
שיאים: bench press: 23kg RM5 squat:69.25mg *RM0.5 deadlift: 76.4g RM5 *חצי ירידה ![]() משקל בבוקר: 106 ק"ג משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג *מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים. לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
חבר פעיל
|
![]() שלחתי הודעה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() שרגא....[אני לא יודע איך לבודד את הציטוט הנוגע אליי בהודעה המחולקת אז זה בלי ציטוט]
אני יכול לומר שניסיתי אותה....וגם כמה וכמה מתאמניפ שלי [מה לעשות אני לא ילד ווינגייט אני מאמין בספקטרום רחב של שיטות] והיא נותנת תוצאות פחות טובות לרוב המתאמנים שלא תבין לא נכון-אני יודע שמצב תכניות האימון בארץ הוא עגום ואכן רוב תכניות האימונים שאני כותב הן fbw ab עם נפח ממוצע [9-10 סטים לגדול 6-7 לקטן] ובד"כ מתאמנים לא מאמינים לי שזה יעבוד עליהם יותר טוב מ15 סטים לגדול ו-15 לקטן ב-ab אני מודע לעובדה שנפח גדול מידי פוגע ותוקע התקדמות אבל לא צריך להגזים ולהזניח לגמרי עבודה מבודדת על ידיים וגם נפח קטן יחסית של שרירים גדולים אני מאמין שכל שריר צריך לקבל התייחסות גם בהתאם לרמת המתאמן גם למטרותיו וגם למגבלותיו אסור לנו לשלול כל תכנית אימון רק בגלל שהיא ניראית מפוצצת...לפעמים דבריםפ כאלו עובדים-מניסיון
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אז טוב שאתה בא בגישה כזו, כנראה שאתה לא "ילד וינגייט", ושאתה אכן שייך לאיזשהו זן נכחד של מאמנים בארץ. אבל בכל מקרה, אני אינני מייצג לבד את תפיסת העולם הזו, בה למתאמן המתחיל אין צורך בבידוד שרירים ועבודה ישירה על שרירים קטנים, שעובדים בכל תרגיל מורכב שתבחר. אני סבור שאתה מודע לחשיבות התנועות המרכזיות על המתאמן, והמתאמן המתחיל בפרט, ושאתה מבין, ולו במעט, את מצב גופו של המתאמן שנכנס בפעם הראשונה לחדר המשקולות. אדם כזה לא צריך לעבוד כמחצית מהסטים המוקדשים לקבוצת שרירים גדולה על שריר קטן ויחיד, או קבוצה קטנה הרבה יותר, של שרירים קטנים. הרי אותו השריר עבד בתוך אותה קבוצת שרירים גדולה, אותה התנועה כבר בוצעה בתוך התרגיל המורכב, ואני בטוח שאתה גם יודע כמה שעומס-יתר עשוי לבלום התפתחות והתקדמות. כתבת כי כבר ניסית את השיטה על מספר מתאמנים שלך, וכי היא כנראה היניבה תוצאות טובות פחות. אין אני יכול לערער על כך, אך אוכל לדרוש ממך לבדוק האם הצבת במשוואה את הנתונים הנכונים, שכן אם ניסיוני אינו מספיק, הרי שמיטב מאמני העולם אינם טועים. בד"כ אני נותן באיזשהו שלב למתאמן את האפשרות לבצע סט-שניים על תנועה חד-מפרקית, דבר המאפשר רווחה פסיכולוגית יותר מאשר התקדמות פיזית. במשך הזמן המתאמנים מבינים כי עדיף להם לדבוק בעבודה כבדה על התרגילים המורכבים, שכן איתם הגוף ידע להתמודד, יגיב טוב יותר וישלב את כל הגוף באופן פרופורציונאלי ביותר. בכל מקרה, הענקת עבודה השווה למחציתה של זו הניתנת לקבוצת שרירים מרכזית היא, לטעמי, שגויה מן היסוד, והיא רק מאפשרת למדריך להשיג פרנסה טובה יותר. בסופו של דבר, המתאמן ילך אל המאמן שנותן לו תכנית הכוללת מספר שווה של סטים על הבייספס כמו על החזה. כתבת כי אתה מאמין שלכל שריר יש לתת את המגיע לו, ודבר זה אינו סותר בדבר את מה שהצעתי. אם תבדוק שוב תווכח כי הידיים אכן מקבלות את המגיע להן, כך גם הבטן, הטרפזים והתאומים. העובדה שהתכנית בנויה כולה מתרגילים מורכבים היא זו המגבה את המחסור בתרגילים מבודדים. בכל מקרה, אינני שולל את התכנית כיוון שהיא "מפוצצת". אני שולל אותה כיוון שהיא אינה פרופורציונאלית, מספקת רווחה פסיכולוגית בלבד ואינה מבטאת את היסודות עליהן מושתתת מערכת התנועה בגוף האדם. נקווה לטוב ![]()
שיאים: bench press: 23kg RM5 squat:69.25mg *RM0.5 deadlift: 76.4g RM5 *חצי ירידה ![]() משקל בבוקר: 106 ק"ג משקל לאחר פיפי: 103.4 ק"ג משקל לאחר קקי: 92.7 ק"ג משקל לאחר ארוחת בוקר: 112 ק"ג *מתעדכן לאחר כל ביקור בשירותים. לפניות ,מענות ,טענות ובקשות ...לחץ כאן |
|
![]() |
![]() |