ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 07-04-08, 18:43   #61
nico
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Yoshi-Moto
אם אני נמצא בתוך אוטובוס, ואני קופץ- זאת אומרת שבאותו רגע אני נמצא במקום, והאוטובוס ממשיך לנוע. זאת אומרת שלפי הדבר הזה, אני אני קופץ במקום, האוטובוס צריך להכנס בי עם החלק האחורי שלו. אבל זה לא קורה. למה?

למי שלא הבין את הדוגמא יש לי דוגמא חלופית.
מכונית נוסעת במהיות 110 קמ"ש, בתוך המכונית יש זבוב.
סביר להניח שהזבוב לא נמצא במהירות של יותר מ100 קמ"ש, איך זה הגיוני שהוא נמצא באוטו מבלי שצידו השני של של האוטו נכנס בו?

מישהו הבין? יש לזה הסבר?
אממ , תשמע השאלה שלך מאוד פשוטה(למי שיודע פיזיקה בסיסית, או בכלל מישהו אם ראיה טובה לעניין הזה.) יכול להיות שכבר ענו לך במהלך ה-6 עמודים פשוט לא היה לי כוח לקרוא הכל וממה שהספקתי לקרוא בהתחלה רוב התגובות היו לא נכונות.

אז ככה במהלך הנסיעה רוב הזמן , האוטובוס נע במהירות קבועה (100 קמ"ש נניח לדוגמא, גודל המהירות הוא זניח , כל עוד לא הגענו למהירות שמתקרבת למהירות האור מה שלא קורה באוטובוס ) ואתה נע איתו במהירות משותפת וזהה , הרי לא רק האוטובוס משנה מקום גם אתה נע איתו ממקום למקום לא..? מה שכן כאשר האוטובוס מאיץ (מעלה מהירות/מאט) אז המהירות שלו בהחלט משתנה ביחס עליך , ואז לדוגמא אם תקפוץ במקום אתה באמת תעוף אחורה/קדימה בהתאמה(לדוגמא כשהאוטובוס מתחיל ליסוע ומאיץ מהר אז אתה בהחלט מרגיש,פוש כזה שדוחף אותך ואם תקפוץ תשאר מאחורה.) עוד אפשרות היא כאשר האוטובוס פונה במיוחד בסיבובים חדים זה מורגש יותר, אתה מאיץ ימינה / שמאלה (כי אמנם גודל המהירות בד"כ נשארת קבועה (שוב 100 קמ"ש לצורך המחשה.) אבל כיוונה משתנה ולשם כך מתרחשת תאוצה.

עוד הערה התגובה הנ"ל לא מתייחסת רק לאוטובוס, זאת פשוט היה דוגמא פרטית.

בקשר לזבוב, שוב בדומה לדוגמא הקודמת נניח שהוא היה איתך במהלך הנסיעה הוא האיץ בקצב מדורג כמו שאתה ולכן אמנם זזתם קלות אבל לא נמרחתם על השמשה. במצב תיאורטי, שזבוב "קופץ" לשמשה במכה אחת כמובן שהאוטו כבר הגיעה אם מהירות גבוהה והזבוב נע במהירות קטנה משמעותית ממנה והתאוצה גדולה למדי לכן הוא נמרח על השמשה. ובדוגמא כאשר הוא מרחף בפנים הוא אמנם מרחף אבל הוא נע כל המערכת , האיץ ביחד איתה , יש גם אוויר אל תשכח (ובמצב פשוט יותר שהחלונות סגורים) גם האוויר בתוך האוטו נע במהירות זהה למהירות הרכב.

טוב, אם יש לך עוד דילמות שכאלה , אני ממליץ לך ללמוד פיזיקה, את חלק מהאנשים זה מעניין, ברצינות.
nico מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 18:50   #62
Cortex
חבר פעיל

וואי יצא לי לחשוב על זה כמה פעמים
Cortex מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 19:09   #63
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

וואלה החזרת אותי לכיתה יא' לבגרות במכניקה
יש לזה הסבר מאוד פשוט אבל מצד שני צריך להשתמש פה בנוסחאות ואאין לי זין לזה
זה ממש חשוב לך? אם כן אני אסביר
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 19:18   #64
ArschGesicht
חבר פעיל

הסמל האישי שלArschGesicht

לא קראתי תגובות של אחרים.. מצטער ם0
אז בקצרה
האוטובוס נוסע בתנועה שוות מהירות ז"א נע לאורך קטע בלי לשנות את מהירותו
כשאתה קופץ אתה בעצם במהירות של האוטובוס
מתי תדבק לקיר\תעוף קדימה? אם המהירות לא תיהיה שוות מהירות והאוטובוס יאיץ \ ידפוק אמאמא של ברקס ואתה בקפיצה (או לא.. כי גם ברקס פתאומי יעורר את שיווי המשקל שלך ותזרק)
SlipknoT - Skin Ticket
2.11 סליפנוט בארץ!!!
ואת הכרטיס שלי כבר קניתי = והחזרתי
עצוב לי..
ArschGesicht מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 19:22   #65
ArschGesicht
חבר פעיל

ציטוט:
יאן לי הרבה זמן על המחשב, קראתי קצת.

לפי מה שאתם אומרים גם לי\לזבוב יש את המהירות של האוטובוס, זאת אומרת שאם יש לי זבוב בתוך כוס והוא מרחף לו באמצע, אני לא אצליח להזיז את הכוס מספיק מהר כדי לדפוק אותו בקיר?!
הרי המריקות של הכוס היא המהירות שלוץ...
=[ דאבל
שום דבר לא נוגע בזבוב, הזבוב עף לבד כן?
משמע אין לזבוב את המהירות של הכוס
כשאתה בנסיעה יש חיכוך בינך לבין הרכב ואתה נוסע איתו
קפיצה שלך = מהירות הנסיעה הרגעית של האוטו
ם0 מצטער על הדאבל
SlipknoT - Skin Ticket
2.11 סליפנוט בארץ!!!
עצוב לי..
ישן 07-04-08, 20:03   #66
nico
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ArschGesicht
=[ דאבל
שום דבר לא נוגע בזבוב, הזבוב עף לבד כן?
משמע אין לזבוב את המהירות של הכוס
כשאתה בנסיעה יש חיכוך בינך לבין הרכב ואתה נוסע איתו
קפיצה שלך = מהירות הנסיעה הרגעית של האוטו
ם0 מצטער על הדאבל
לא נכון. חבל סתם למשוך את זה, הבאתי תגובה מלומדת ומעמיקה אין צורך בלחרוש את הנושא לדעתי.

פאניק, אין צורך בנוסחאות אפשר להסביר את זה יופי, בתאוריה ובמילים(לדוגמא התגובה שלי מעליך).
ישן 07-04-08, 20:06   #67
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי nico
לא נכון. חבל סתם למשוך את זה, הבאתי תגובה מלומדת ומעמיקה אין צורך בלחרוש את הנושא לדעתי.

פאניק, אין צורך בנוסחאות אפשר להסביר את זה יופי, בתאוריה ובמילים(לדוגמא התגובה שלי מעליך).
לאדע. אני אישית חושב שנוסחאות מסבירות הרבה יותר טוב.
אבל תכלאס כן, אפשר גם במילים.
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 20:07   #68
Mr.Olimpia
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלMr.Olimpia

חדר כושר: Body Shape

ציטוט:
אם אני נמצא בתוך אוטובוס, ואני קופץ- זאת אומרת שבאותו רגע אני נמצא במקום, והאוטובוס ממשיך לנוע. זאת אומרת שלפי הדבר הזה, אני אני קופץ במקום, האוטובוס צריך להכנס בי עם החלק האחורי שלו. אבל זה לא קורה. למה?

למי שלא הבין את הדוגמא יש לי דוגמא חלופית.
מכונית נוסעת במהיות 110 קמ"ש, בתוך המכונית יש זבוב.
סביר להניח שהזבוב לא נמצא במהירות של יותר מ100 קמ"ש, איך זה הגיוני שהוא נמצא באוטו מבלי שצידו השני של של האוטו נכנס בו?

מישהו הבין? יש לזה הסבר?
כי כשאתה קופץ האוטובוס כבר מקנה לך מהירות התחלתית לכיוון נסיע של האוטובוס אז אתה כאילו קופץ טיפה קדימה מבין ? כזה קורה וקטור של קפיצה למעלה+ מהירות התחלתית שמקנה לך הואטובוס (אותה מהירות שהוא נוסע) מתלכדים ואתה קופץ ב"אלכסון" למעלה. במזן שאתה שוהה באוויר אוטובוס זז קדימה ויוצא שאתה נופל באותה נקודה.
Mr.Olimpia מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 20:19   #69
nico
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
לאדע. אני אישית חושב שנוסחאות מסבירות הרבה יותר טוב.
טוב פה אנחנו כבר חלוקים, כנראה למדנו אצל סוגי מורים שונים. שלא תבין אותי לא נכון נוסחאות זה דבר חיוני וחשוב אבל לשאלה כזאתי לדעתי מתבקשת תשובה תיאורטית. טוב חח חפרנו, ניתן לו לקרוא ומקווה שזה ירצה אותו.
ישן 07-04-08, 20:44   #70
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

טוב שיהיה חפרנו על הנושא,למרות שעל הזבוב לא ממש קיבלתי תשובה שנשמעה הגיונית יש לי עוד שאלה.

עם בשנייה שהאוטובוס עושה חריקה, אני קופץ במקום, אני לא אמור לזוז גם נכון?

Eitan Davidovich
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.
עוזר גם בפייסבוק.

Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 21:06   #71
nico
חבר פעיל

ציטוט:
טוב שיהיה חפרנו על הנושא,למרות שעל הזבוב לא ממש קיבלתי תשובה שנשמעה הגיונית יש לי עוד שאלה.

עם בשנייה שהאוטובוס עושה חריקה, אני קופץ במקום, אני לא אמור לזוז גם נכון?
נו, הסברתי לך בתגובה שלי.

חריקה-אתה מתכוון עצירה פתאומית? אם כן אתה ממשיך קדימה. (לעזעזל זה לא היה ברור לך בלי ידע מוקדם בפיזיקה?)
ישן 07-04-08, 21:09   #72
Danielllo
חבר פעיל

ניכו לפי דעתי אם אתה מרחף בתוך אוטובוס במהירות 100 קמ''ש אתה תתחיל להסחף לאחורה של האוטובוס ואני רוצה הוכחה או הסבר משכנע שזה לא יכול לקרות, הרי אתה באויר שום דבר לא מניע אותך חוץ מהמהירות ההתחלתית של האוטובוס זה אותו דבר שתסע אם קטנוע על 100 פתאום תעזוב את הגז את הברקסים את הכל אתה תתחיל לאט עד כדי עצירה אז כמו קטנוע שאתה בלי ברקסים ובלי גז שום דבר לא מפעיל עלייך כח כי הרי אתה "מרחף" באמצע האוטובוס בלי לגעת בכלום והאוטובוס נשאר במהירות שלו ככה שבסופו של דבר אתה תגיע לאחורה אני בטוח ב100% שאני צודק
ישן 07-04-08, 21:33   #73
yonip
חבר פעיל

הסמל האישי שלyonip

אתה בטוח ב100% שאתה צודק למרות שאתה לא צודק!?
אם אתה קופץ באוטובוס ונשאר מרחף, והאוטובוס נע במהירות קבועה כל הזמן הזה,
לך יש את המהירות ההתחלתית של האוטובוס! מה לא מובן ?

רק אם האוטובוס יתחיל להאיץ אז אתה תיתקע בחלון מאחורה , כי המהירות שלו תגדל לעומת שלך שתישאר המהירות ההתחלתית שלו.
או אם האוטובוס יתחיל להאט תתקע בשמשה מקדימה מאותה סיבה.

אתה רוצה הוכחה?
Vאוטובוס = Vo + a*t
Vבןאדם = Vo + a*t

שאדם עולה על האוטובוס יש לו את אותו הV של האוטובוס, ואם האוטובוס יתמיד במצבו (מהירות קבועה \ מנוחה ) האדם יעשה אותו דבר ! ואם הוא קופץ בציר האנכי עדיין יש לו מהירות בציר האופקי!
yonip מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 21:42   #74
Roma
חבר פעיל

תחשוב שלקפוץ בתוך אוטובוס נוסע זה בדיוק כמו שתעמוד ברחוב ותקפוץ,אתה תשאר באותה נקודה כי אתה זז ביחד עם כדור הארץ
זה לא הגיוני שתקפוץ לאיזה לשתי שניות ואחרי שתי השניות האלה תיהיה במקום אחר...
ככה גם באוטובוס,יש לך כבר את האנרגיה הקינטית שלו

זה אותו דבר שעם תפתח את הדלת של האוטובוס בזמן שהוא נוסע 60 קילומטר לדוגמא,אז כשתקפוץ ממנו אתה תנוע גם במהירות של האוטובוס עד שתנחת(חוץ מהרוח שתעצור אותך)

קיצר תעשה ניסוי,כשאתה נוסע באוטובוס תירק שמוכטה מהחלון ותראה איך היא נופלת במקביל לתזוזה של האוטובוס(חוץ ממהירויות גבוהות,כי אז האוויר מעיף אותה)
Roma מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 22:05   #75
ArschGesicht
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי nico

ממש קל להגיד לא נכון בלי לנמק
תביא נימוק ואז נחליט אם זה נכון או לא נכון
עריכה:
בלע, צודק התגובה באמת מעאפנה
אם הזבוב נמצא בתוך אוטו נוסע הוא יהיה במהירות 0 ביחס לאוטו (לא יושפע בו)
אך ביחד לכדור הארץ הוא יהיה במהירות X.. אנערף המהירות של האוטו
אם אתה שם את הזבוב בכוס ומניע את הכוס זוהי לא תנועה שוות מהירות, זוהי תאוצה
הזבוב יקבל צ'פכות ם0
עכשיו בסדר?
SlipknoT - Skin Ticket
2.11 סליפנוט בארץ!!!
עצוב לי..
ישן 07-04-08, 22:14   #76
TheRock
משתמש פעיל

הסמל האישי שלTheRock

שמע אחי כי מחוץ לאוטובוס שהוא נוסע במהירות יש רוח חזקה שתיגרום לך לעוף לכביש אבל בתוך המכונית אין רוח בכלל בגלל זה לא יכול לקרות לך כלום
TheRock מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 22:18   #77
Coleman
חבר פעיל

מהירות ותנועה הם דברים יחסיים...לכל גוף על כדוה"א אין מצב של מנוחה מוחלטת משום שגם כדוה"א מסתובב סביב עצמו וסביב השמש...
כך קורה שברגע שאתה קופץ בתוך אוטובוס התנועה שלך תתיחס אל התנועה של האוטובוס ולא לתנועה של הכביש תחתיו..

Eat Well, Train Hard, Fuck Much, Live Long...Be Happy
Coleman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-04-08, 22:19   #78
Antonator1
הושעה

זה כמו כדור הארץ והרבה פחות דרך אגב. כדור הארץ נע במהירות אדירה. אז למה כשאני קופץ בתוך הבית לא נכנס בי איזה קיר? ככה גם כמו שאם האוטובוס יעצור ואתה תעוף קדימה - אם כדור הארץ יעצור הכל ישוגר בכזאת עוצמה שזה בלתי ניתן לתיאור.
Antonator1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-04-08, 07:27   #79
nico
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ArschGesicht
ממש קל להגיד לא נכון בלי לנמק
אם הזבוב נמצא בתוך אוטו נוסע הוא יהיה במהירות 0 ביחס לאוטו (לא יושפע בו)
אך ביחד לכדור הארץ הוא יהיה במהירות X.. אנערף המהירות של האוטו
אם אתה שם את הזבוב בכוס ומניע את הכוס זוהי לא תנועה שוות מהירות, זוהי תאוצה
הזבוב יקבל צ'פכות ם0
עכשיו בסדר?
הרבה יותר טוב .

אתמול 06:09 PM Danielllo ניכו לפי דעתי אם אתה מרחף בתוך אוטובוס במהירות 100 קמ''ש אתה תתחיל להסחף לאחורה של האוטובוס ואני רוצה הוכחה או הסבר משכנע שזה לא יכול לקרות, הרי אתה באויר שום דבר לא מניע אותך חוץ מהמהירות ההתחלתית של האוטובוס זה אותו דבר שתסע אם קטנוע על 100 פתאום תעזוב את הגז את הברקסים את הכל אתה תתחיל לאט עד כדי עצירה אז כמו קטנוע שאתה בלי ברקסים ובלי גז שום דבר לא מפעיל עלייך כח כי הרי אתה "מרחף" באמצע האוטובוס בלי לגעת בכלום והאוטובוס נשאר במהירות שלו ככה שבסופו של דבר אתה תגיע לאחורה אני בטוח ב100% שאני צודק

א', זה ניקו לא ניכו.

ב', בקשר לאוטובוס, יש מושג שנקרא אינרציה-התמדה שאומרת שכל עוד גוף נע במהירות קבועה(יש גם את המקרה הפרטי שגוף נמצא במנוחה מהירות 0 שגם היא קבועה.) כל עוד לא יופעל עליו כוח הוא ימשיך לנוע במהירותו,אם יופעל עליו כוח אז הוא יאיץ.(F=MA)
ז"א שאם אחרי שהנסיעה התחילה והאוטובוס כבר סיים להאיץ ונוסע במהירות קבועה ואתה תמצא לך איזה דרך קסומה לרחף אתה תשאר במקום ביחס לאוטובוס, כמובן שביחס לרצפה עדיין תנוע במהירות שלך ושל האוטובוס.

בקשר לקטנוע , המקרה אם הקטנוע הוא טיפה שונה, למה בקטנוע החיכוך אם האוויר הוא ממש לא זניח,בטח שמת לב שכשאתה נוסע יש עליך חתיכת לחץ מהרוח הרי לא סתם הקסדה שלך בנויה ככה, במהירות כזאתי כל אבן קטנה שסתם הייתה באוויר מתקרבת לקראתך(או בעצם אתה מתקרב לקראתה) במהירות אדירה וזה יכול לעשות לא קצת נזק.

הרי בקטנוע לדוגמא אם תעזוב את הגז אתה לאט לאט תאט כי כן יש כוח נגדי שפועל עליך והוא התנגדות האוויר ז"א האוויר שאתה נוסע דרכו לא נע איתך(בד"כ) במהירות 100 קמ"ש נניח ואתה סוג של "מתנגש" איתו גם אם קשה לך לדמיין את זה(תחשוב על זה כמו שחיה נגד הזרם במים), במקרה של פנים האוטובוס אנחנו מזניחים את החיכוך אם האוויר ובעצם מדמים אותו לכלי אם ריק.

ד"א, אני ממליץ לך להבא כשאתה מדבר, להוסיף הסתייגויות לדבריך לא תמיד אנחנו "100% צודקים"..

חח מצחיק אני עכשיו קורא את התגובות שלי פה בסוף אני יגמור ללמד את החומר של כיתה י'.
ישן 08-04-08, 07:33   #80
nico
חבר פעיל

אנטון זה תלוי במשך זמן העצירה , מחישוב פשוט שעשיתי פה , אם לדוגמא האטה תהיה בכ-45 שניות לדוגמא אנחנו נרגיש כאילו יש עוד כוח משיכה g לצד אם לדוגמא זה יקח שעה, אתה בקושי תרגיש את זה,אם זה יהיה רגעי(ואולי לזה התכוונתה ולא הבנתי אותך) אז כן , כולנו נמות D: .

(בחישוב שלי חישבתי את מהירות הסיבוב של כדה"א סביב עצמו ולא את תנועותו ביחס לגופים,סתם לציין.)
תגובה