![]() |
#61 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
ג`יי קאלר למשל מתאמן על התאומים כמו על כל שריר אחר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() רוני קולמן היה פאוורליפטר ומשם הגודל שלו. Nuff Said.
המלצתי: - - - - - - - - - - - - - - - - - - עזרים מומלצים: רפידות גובה תוספת גובה למתעניינים. סיגריה אלקטרונית להפסקת עישון קלה. כאבי גב - אתר שמציע את שיטת אפוס להקלה בכאבי ברכיים. ------------------------------- גלעד שליט כבר יותר מ-1,000 יום בשבי. אל תיתן לו להשכח. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
חבר פעיל
|
![]() בחיים שלי לא ראיתי פוסט עם כל כך הרבה טעויות ושטויות.
הסיבה שפאוורליפטרים טבעיים תמיד יהיו יותר גדולים מבודיבילדרים טבעיים היא פשוטה. פאוורליפטרים מתמקדים בטווח חזרות של 3-5, וכתוצאה מכך חווים שיפור במספר סיבי השריר המהירים וגדילה מיופברלית (sarcomere) גדולה יותר. לעומתם, הבודילבילדרים מתמקדים בטווח חזרות הרבה יותר גבוה, וכתוצאה מכך חווים שיפור בסיבים האיטיים והיפרטרופיה סרקופלזמית. מכיוון שה-sarcomere מהווה כ80% מפוטנציאל הגדילה של השריר, והיפרטרופיה מיופברלית כ-20% ממנו, ניתן להבין למה מתאמנים שמתמקדים בטווח חזרות נמוך גדולים יותר (בהנחה שהם לא על חומרים). בכלל, מספר המתאמנים שיכולים לגדול רק מטווח חזרות גבוה מצומצם ביותר. מדובר על אנשים עם גנטיקה טובה שיכולים גם לפצות על הגליקוגן שאבד באימון וגם לסנטז חלבונים. דבר נוסף - תפנימו שאימוני פאוורליפטינג ואימוני בודיבילדינג צריכים להיות זהים בבסיסם. בשניהם העבודה תהיה כבדה ובטווח חזרות מצומצם, מה שמבדיל ביניהם הוא העבודה במישור הסגיטלי, כלומר תנועות מבודדות. הבודיבילדר שואף גם לאסתטיקה ולפרופורציה, ולכן הוא יוסיף לעצמו כמה סטים בטווח גבוה כדי לשפר את האיזון בין השרירים. כמובן שbb וpl נבדלים גם בתזונה ובסוגי החומרים, אבל זה לא משנה את העובדה שהבסיס באימונים צריך להיות זהה. עכשיו בקשר לטווחי חזרות ותרגילים של בודיבילדרים תחרותיים על חומרים. קודם כל אתחיל ואומר, שאין לאף אחד מהפורום הזה סיבה להתאמן כמוהם או ללמוד מהם. אל תחפשו יותר מדי תחכום באימונים שלהם. מה שבודיבילדר על חומרים צריך לעשות זה לאכול כמו מטורף ולהתאמן כמו חולה נפש. לא משנה איזה סוג אוכל הוא יכניס לגוף, ולא משנה אם הוא יעבוד במכונה או עם ברבל לצורך העניין. כל עוד הוא מספק לגוף שלו מספיק אבני בניין ואנרגיה (אבות המזון) ופותח לשרירים שלו את הצורה, הוא יגדל כמו מפלצת. בנוגע אלינו הטבעיים, אם נתאמן ככה זה לא ייגמר טוב. אני בטוח שהיו עוד דברים שלא התייחסתי אליהם, פשוט רציתי להעיר הערות קטנות ויצא לי ארוך מדי. רק אוסיף ואגיד משהו - אם נפתח פוסט בפורום ואתם לא יודעים שום דבר על הנושא המדובר, מומלץ לשאול שאלות וללמוד. זו לא בושה, וזה עדיף בהרבה על לכתוב שטויות ולהטעות אנשים כמו שעשו כאן כמה משתמשים. פופו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
חבר פעיל
|
![]() סעמקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק 7 עמודים ולא הסברתם לי את השאלה שלי כמו שצריך
![]() |
#65 |
חבר פעיל
|
![]() תביא לי מחקר המוכיח שהיפרטרופיה מיופיברילית מתקיימת בעיקר בטווח חזרות נמוך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הרי אם בנאדם על אחוזי שומן נמוכים יראו את השריר מתוח
![]() |
![]() |
#68 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
חבר פעיל
|
![]() מה? אז המסקנה פה מהדיון שאם אני מתכוון להשאר טבעי אז אני אגדל (ברוב הגדול של המקרים) יותר מטווח חזרות 3-6 מאשר 6-12. בעצם ההמלצה המסתמנת היא שאם המטרה שלך היא מסת שריר (bb) ואתה טבעי ואתה מעל גיל 18 (בגלל הקטע של צפיפות העצם), אז עדיף לך לעבוד בטווח חזרות 3-6 מאשר 6-12?
אם כך זה מוזר מאוד!
"פושעי אוסלו \ ההתנתקות לדין" "החיטוב שלך זה 80% תזונה המסה שלך זה 80% אימונים החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים" ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) : http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg "סמים הם סטרואידים לנשמה" נמרוד מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים) |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
מושעה
|
![]() אם ככה מתחיל להיות מוזר לי ש99 אחוז מהאנשים שרוצים לגדול מתאמנים בטווח של 6-12 וגם בהרבה מקומות מגדירים אותו בתור "טווח היפורטרפיה"
חוץ מזה עד לפני חודש אולי לא הייתי יורד מתחת ל Rm 6 וראיתי התקדמות עצומה עם עבודה בטווח של 6-12 למרות שאני דווקא סומך מאוד על המחקרים האלה ומאמין שאם אני ימשיך להתאמן בצורה הזאת אני יגדל יותר |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
וחשבתי שסיבים איטיים לא יכולים לגדול יותר מדי ![]() אז אתה אומר שעבודה של 3-6 יותר מגדילה מעבודה של 6-12?
![]() |
![]() |
#72 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אין דבר כזה "מגדיל" יותר מהשני. אמרתי שפוטנציאל הגדילה העיקרי מצוי ב-SARCOMERE, וכדי למקסם היפרטורפיה מיופברלית צריך לעבוד בטווחים נמוכים. כך שאם תעשה אחד ועוד אחד תגלה שעבודה כבדה פירושה פוטנציאל גדילה גדול יותר. פופו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() אבל סיבי שריר איטיים לא יכולים להפוך למהירים.
Iia יכולים להפוך לiib ולהפך אבל I לא יכול להפוך לii. עריכה: טוב שיהיה... עדיין זה לא אומר שכולנו צריכים לעשות RM1 כל היום :/ וברור שככל שאתה יורד אתה ממקסם את הה"ט המ"פ, אבל מה עם ווליום? אם תעשה סטים של 3 חזרות תצטרך לעשות מלאאא סטים ומתאמן נורמלי לא יכול להתמודד עם כ"כ הרבה סטים.
![]() |
#74 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
"פושעי אוסלו \ ההתנתקות לדין" "החיטוב שלך זה 80% תזונה המסה שלך זה 80% אימונים החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים" ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) : http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg "סמים הם סטרואידים לנשמה" נמרוד מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#77 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט מהמאמר שהבאת: "Although it appears that the rep range will have an impact on metabolic shifts in isoform content this does not change the sarcoplasmic vs. contractile protein synthesis ratio but merely dictates which fiber type will experience the greater amount of hypertrophy." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בקשר לשאלה שלך, באמת אולי עדיף לעבוד בטווח נמוך יותר למען היפרטרופיה גדולה יותר בסיבי IIB (בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר להיפרטרופיה) אבל צריך להתייחס לכמה נושאים:
נסיון שלי: אימון אחד עשיתי 8 סטים כבדים של 5 חזרות בסקוואט. זה היה כיף, זה היה כבד ובהחלט הרגשתי עוצמה ועומס יתר ברגליים. הרגשה מאד חזקה, לא כמו סתם התשה. אבל...זה עייף אותי ולקח לי בערך 40 דקות. לאחר שסיימתי הלכתי הבייתה וגם לא היה לי חשק להמשיך לעשות תרגילים אחרים. אז שיהיה לתשומת לבכם. עוד משהו, קיימת תוכנית המבוססת על עבודה בטווח של 4-6 חזרות, 6-9 סטים לקבוצת שריר, יום בשבוע לכל קבוצת שריר ו-5 ימי אימון בשבוע. לתכנית קוראים Max-OT, חשבתי לנסות אותה ובסוף ויתרתי כי לא הייתה לי הסבלנות. אני יודע ש-Jeff Willet מתאמן איתה כבר כמה שנים והוא מתאמן טבעי ו-IFBB Pro ביחד (מוזר). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |