|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#41 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
נניח אם באל"ף זה כאילו שאלה..ועם בע"ין זה יענתו פעולה או משהו בסגנון נכון? יענתו "אני הולך לשחק כדורגל "עם יוסי" "אני אלך עם יוסי אם אתה תבוא איתי" נכון זה משהו כזה לא?
![]() |
![]() |
#42 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#44 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אתה רוצה אפשר לתקן אותך עד שתתרגל, אבל זה נראה קצת מציק אז לא עושים את זה. יאללה יש היום מכבי אז תהנו לכם פה, ביי! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
חבר פעיל
|
![]() אנשים פה כותבים מהר ולו בודקים אם יש להם שגיאות כתיב =]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
חבר פעיל
|
![]() hell,אולי כדאי לחשוב למה בעצם אתה מרגיש צורך לכתוב טוב ולהשקיע בכל הודעה?
אני אישית יכול לכתוב ברמה גבוה יותר, אבל בשביל מה זה טוב? מה שכן, זה שאני מסכים שיש מקרים שאנשים כותבים הודעות שאי אפשר להבין מה כתוב בהן בכלל, וזה כבר מעצבן... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
מתחרה מקצועי - חבר על
|
![]() ציטוט:
ואם אתה יכול לכתוב ברמה גבוה יותר, תשקיע ותראה שאחרי כמה שנים זה ייצא לך באופן טבעי. לפי מה שמשתמע מדבריך זה משהו רע לכתוב ברמה גבוהה...עדיף להיות ערס כלי? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() ציטוט:
אני אישית כשאני קורא הודעה של מישהו שכתובה בצורה עיניינית ותקינה אני יותר "שם" עליו מאשר מישהו שכותב עם שגיאות כתיב או בלי סימני פיסוק. תכלאס הרמת כתיבה לא מצביעה על איכות האדם, אבל לדעתי אלא אם כן אתה דיסלקט או בעל הקלות כאלו ואחרות אין שום סיבה שבעולם שלא תדע לכתוב כמו שצריך. ובגלל זה אנשים שלא כותבים כמו שצריך אני פחות מייחס חשיבות להודעות שלהם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
מגיל 6 אני פה עכשיו אני בן 19 וחצי+ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Banned
|
![]() תשמע אחי
יש אנשים שלא כלכך מסתדרים אם הקפדה על אי שגיאות כתיב זה דבר שמשפרים אם הזמן |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אם בא' היא מילת תנאי ועם בע', פשוט תחשוב על הדרך שבה רושמים את ע בכתב, לא בדפוס- זה כאילו 2 ידיים חבוקות זו עם זו. נשמע דפוק כן אני יודע אבל ככה אני זוכר את זה...
![]() |
![]() |
#53 |
חבר פעיל
|
![]() חבר'ה, אני יודע ש95% אתם יודעים מהמדריך הזה הכל, אבל לא יזיק.
למדו איך כותבים נכונה בעברית, ותוכלו לתרגם כתוביות באופן נכון יותר, כמו גם לכתוב נכון בכלל. -------------------------------------------------------------------------------- כותב/ים: CentralEruption -------------------------------------------------------------------------------- 1. הקדמה משום מה, בשפה העברית, שגיאות כתיב רבות הפכו למושרשות בתוך השפה, למרות שהן כלל לא תקניות. קחו לדוגמא, את הכפלת האותיות - אפילו בממשלה משתמשים בשגיאה החמורה הזו. אז צעד אחד לפני שעברית נהרסת כמו האנגלית, הגיע הזמן שכל אחד ואחד ילמד לכתוב בעברית כמו שצריך. המדריך נכתב על ידי, ואשמח אם תוכלו להפיץ אותו כדי שיושרש בלב כל אחד בעמנו הקטן. 2. הכפלת אותיות בשתי אותיות ה-אהו"י, י' ו-ו', נעשית השגיאה הנפוצה ביותר כיום בעברית - הכפלת אותיות. לא מכפילים את אותיות י' ו-ו' בראש ובסוף מילים! דוגמאות שגויות: ייעוד (לא תקין), עליי (לא תקין), גבירותיי ורבותיי (לא תקין), מייד (לא תקין), מיידיי (לא תקין), הייתה (לא תקין) דוגמאות נכונות: יעוד (תקין), עלי (תקין), אלי (תקין), גבירותי ורבותי (תקין), מיד (תקין), מידי (תקין), היתה (תקין) הערה: - ישנן מספר מילים שבהן מותר להשתמש בהכפלת אותיות, כמו חיים, היית ויין. - האקדמיה ללשון העברית מאפשרת כיום להשתמש בהכפלת אותיות בתחילת מילים. 3. נטיות זכר ונקבה משום מה, הישראלים שכחו כמעט לגמרי מנטיות מסוימות בזכר ומנטיות מסוימות בנקבה. כך למשל, ישראלים אומרים, "קניתי אתמול שתי מסטיקים." מסטיק הוא זכר, ו"שתי" הוא נטיה של נקבה - טעות! צריך לומר: "קניתי אתמול שני מסטיקים". מצד אחר, כאשר פונים לבנות אומרים, "בנות, אתם רוצים לבוא?" בנות הן נקבות, ו"אתם" ו"רוצים" הם נטיות של זכר - טעות! צריך לומר: "בנות, אתן רוצות לבוא?" 4. מספרים במילים כאשר ישראלים מתרגמים מספרים בכתיבה שלהם למילים, למשל במקום 2 הם כותבים "שנים" או "שתים", הם מתבלבלים כמעט תמיד. אני לא אתן דוגמאות, אני פשוט אתקן אתכם: אחד, שניים, שלושה, ארבעה, שנים עשר, חמישה עשר, עשרים ואחד - כל אלו הם מספרי זכר במילים. אחת, שתיים, שלוש, ארבע, שתים עשרה, שלוש עשרה, חמש עשרה, עשרים ואחת - כל אלו הם מספרי נקבה במילים. כאשר מונים משהו סתמי, שאין לו קשר לכלום, לדוגמא, קו אוטובוס או מספר בית, משתמשים בנקבה בלבד ותמיד: "זוהי דירה מספר שתים עשרה." כאשר מציינים גיל של אדם, משתמשים בנקבה. טעות נפוצה מאד בדיבור היא כאשר אומרים: "שמונַה עשרה" במקום "שמונֶה עשרה". 5. ציווי משום מה בעברית נעלמו כמעט לגמרי מילות הציווי והוחלפו כמעט כולן בנטיות העתיד של הפועל המסוים. כך לדוגמא, פועל כמו "הבא" הוחלף ב"תביאו", וזו טעות. כמעט כל הציווים בעברית מתחילים ב-ה', מלבד הפעלים הקצרים כמו "רוץ" שהשורש שלו בן שתי אותיות: ר.צ. דוגמאות תקינות: הבא, רוץ, לך, תן, קח, בוא, הפסק, המשך, נעל, חלוץ, הקלט, השמע, עמוד 6. גוף ראשון, עתיד בעתיד, גוף ראשון ("אני", "אנחנו") לא יופיע עם אות תחילית של י'. זוהי נטית גוף שלישי. בגוף ראשון תופיע התחילית א', כך לדוגמא: "אני אלך לים היום." 7. ה' בסוף נטית זכר רבים טועים ומבטאים את האות ה', למרות שהיא לא קיימת בכלל בנטיות הזכר. כך לדוגמא, כותבים "עשיתה" או "הייתה" שהן טעויות (היתה מתפרשת כפניה לנקבה). 8. פיסוק הפיסוק הוא חלק אינטרגרלי בהבנת משפט בעברית, ובכלל בכל שפה. ישראלים בימנו, מכל הגילאים, שוכחים לפסק משפטים, ועל כן קשה להבין אותם. אם רצית לצעוק על מישהו בהודעת ICQ, איך היית כותב לו? -"גדי אתה דפוק", בהנחה ששמו הוא גדי. האדם, שאין לו פיסוק של סימן קריאה בסוף המשפט, עלול להבין את המשפט כשאלה, ואז הוא שולל את זה ואומר "לא." זוהי דוגמא לחוסר קומיוניקציה ברורה. אז נסביר את כל אחד מסימני הפיסוק ונדגים היכן הם יופיעו: נקודה ( . ) - תופיע בסוף משפט פשוט. תסמן מעבר למשפט חדש. פסיק ( , ) - מסמן בעיקר מעבר מנושא לנושא, לדוגמא: "אני רוצה ללכת לים, אבל לא אכפת לי ללכת לבריכה." סימן שאלה ( ? ) - מופיע בסוף משפט שאלה, כאשר שואלים שאלה ישירה, לדוגמא: "רוצה לבוא לים או לבריכה?" סימן קריאה ( ! ) - בדרך כלל מסמן ציווי או משפט בכל משמעות חשובה, לדוגמא: "אני הולך לים!" ניתן לפרש משפט זה בהצהרה כועסת. נקודה-פסיק ( ; ) - כמעט שנעלם לגמרי מהעברית. מסמן בדרך כלל מעבר נושאים, כשנעשה שימוש כבר בפסיק, לדוגמא: "אני רוצה ללכת לים; אולי רוני, ירצה להתלוות אלי; אמנם, אני חושב שאלך לבד;" מרכאות ( "..." ) - מסמנות ציטוט. אחת תופיע בתחילת ציטוט, והשניה תופיע בסוף הציטוט לסמן את תומו. כמו כן, גם ישמשו לתחום שמות או ביטוים, לדוגמא בסלנג: "מעריב" או "סבבה". גרשים ( '...' ) - בדרך כלל באות בשימוש לציטוט בתוך ציטוט, כדי להמנע מבלבול עם המרכאות. באות בעברית גם אחרי אותיות כמו ג' כדי לסמן שינוי בהגית העיצור: "ג'ורג' בוש הוא נשיא ארצות הברית." נקודותים ( : ) - יבואו בדרך כלל לפני ציטוט או אחרי מילים כמו "לדוגמא" וכו'. 9. בלבולים נפוצים כדאי/כדי - ההבדל בין שתי המילים פשוט מאד: "כדאי" פירושה האם 'שווה' לעשות את הפעולה וכו'; "כדי" פירושה 'למען'. עם/אם - "עם" פירושו בצוותא, יחד עם... ; "אם" פירושה ברירה, "אם לא... אז לא..." להאיר/להעיר - "להאיר" להביא אור למקום; "להעיר" לתת הערה. אליך/עליך - "אליך" למקום שבו אתה נמצא; "עליך" הדבר נמצא על עצמך. 10. שגיאות כתיב נפוצות "פה" - כאן. "נמאס" - לא רוצה עוד. "בוכה" - מיבב. משורש "בכי". "כל" - אין לרשום "כול". זוהי טעות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#56 |
חבר פעיל
|
![]() חחחחחחחחח
שיבוא ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אויש לאן הדרדרתי עכשיו אני איש השגיאות כתיב מתקן אנשים ![]()
![]() |
![]() |
#59 | ||
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
וכן,לפעמים זה די מציק. |
||
![]() |
![]() |
![]() |