|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#41 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#42 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תשובה: ברגע שהבנאדם שבאוויר ינסה למשוך את הבנאדם שלא באוויר למעלה, הוא בעצם ידחוף את עצמו למטה. היגיון פשוט (:
![]() |
![]() |
#43 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי רעיון בקשר למסוק- המסוק אולי באוויר, אבל כח המשיכה עדיין פועל עליו...ז"א אפילו שהוא מרחף , בשביל כדור הארץ זה אותו דבר כאילו שהוא עומד עליו...
זה כמו שתדמיינו שני מגנטים- אם אחד מודבק לשני, והשני מסתובב הוא יסתובב איתו. אבל גם אם הוא מרחף לידו ומשהו לא נותן לו להדבק למגנט, והמגנט יסתובב הוא יסתובב ביחד איתו...
![]() |
#44 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עריכה: בעצם לא, כי הוא משתמש בכח כדי להישאר באוויר, אם הוא לא היה משתמש בכוח הוא היה נדבק לריצפה בגלל כח המשיכה, אבל ברגע שהוא כן מפעיל כח (עצם ההפעלה מבטלת את כח המשיכה) אז כח המשיכה לא צריך להפריע.
![]() |
![]() |
#45 |
חבר פעיל
|
![]() אני רוצה תשובה אם הזבוב באמת אין תשובה אחת הגיונית שתפתור את התעלומה של הזבוב , ההליקופטר , והקפיצה מבתוך אוטובוס אני שהייתי ילד קטן תמיד חשבתי על זה אני זוכר בטיול שנתי ניסיתי לקפוץ ולראות אם אני זז ס''מ אפילו, שום דבר, אבל הקטע אם הזבוב נראה לי פשוט כי הזבוב עף איתנו על 100 קמ''ש בתוך האוטו, במקום סגור בלי רוח יש לו את היכולות האלה הרי תחשבו על זה ככה, אם הייתם יכולים לרחף ל30 שניות בתוך האוטובוס בסופו של דבר המהירות שהייתה אם האוטובוס, נגיד 80 קמ''ש תאט אצלך כי אתה התנתקת מהקרקע שסוחפת אותך במהירות של האוטובוס אז כביכול אתה תאט ואתה תמשך לסוף האוטובוס, אז ההשערה הפשוטה שלי היא שזמן קפיצה פשוט שהוא שנייה וחצי באויר לא מספיקה להאט את המהירות שלך מהאוטובוס עד כדי כך שתזוז אחורה, אבל אם הייתה יכול לרחף אז הייתה נמשך לקצה של האוטובוס... שמישהו יתקן אותי אם טעיתי
![]() |
#46 |
חבר פעיל
|
![]() כשאתה בתוך האוטובוס והוא נוסע במהירות מסויימת,גם אתה נע במהירות הזאת.
לכן מקרה שאתה מתאר אכן יכול לקרות אם בזמן שאתה קופץ האוטובוס יאיץ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() הקטע עם הזבוב זה בדיוק אותו רעיון כמו עם הקפיצה בתוך האוטובוס. כל מה שנמצא בתוך הרכב (הסגור יש לציין) ינוע באותה מהירות של הרכב, מאחר והאוויר שכלוא בתוך הרכב גם נע באותה מהירות. אם האוטובוס לצורך העניין היה פתוח מקדימה ומאחורה, זרימת האוויר לתוך האוטובוס לא היתה מאפשרת לך לשמור על יציבות, ואם לא היית מחזיק במשהו - היית עף.
ואגב הזכירו פה זריקה של כדור מרכב עם גג פתוח - מה פתאום שהכדור יחזור לרכב?! אף פעם לא זרקתם משהו מהחלון בזמן נסיעה? ואגב, זה אותו רעיון בדיוק עם מה שקורה בזמן תאונה. הבן אדם נע בתוך הרכב במהירות של הרכב, אבל בזמן תאונה הבן אדם בתוך הרכב ממשיך לנוע באותה מהירות בזמן שהרכב נעצר ולכן הוא עף קדימה.
![]() |
![]() |
#48 |
חבר פעיל
|
![]() בתנאי מעבדה ללא התנגדות הרוח-בטח שהכדור יחזור למכונית אם המכונית תשמור על מהירות קבועה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
חבר פעיל
חדר כושר: הולמס פלייס באר שבע
|
![]() אני המום מכך שאנשים כל כך טיפשים שלא מבינים את זה .
עוד לפתוח על זה נושא...רק בושות עושים לעצמם .
![]() |
#50 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() למה הכוונה "ללא התנגדות רוח"?
הרוח שנוצרת בזמן נסיעה היא בסך הכל חיכוך של הרכב עם האוויר גם אם האוויר "עומד" (כלומר אין רוח מקומית שנוצרה מהפרשי לחץ).
![]() |
![]() |
#52 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ובקשר לזבוב יש לו את המהירות של המכונית! ואם אתם מדברים על זה שהוא נכנס למכונית שהמכונית בנסיעה הוא בהתחלה יתקע איפה שהוא במושבים ואחרי זה יש לו כבר תמהירות של המכונית. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תקראו תתגובות שלי כמו שצריך חח זה ההתנגדות של האויר עם הכדור. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
חבר פעיל
|
![]() עד כממה שידוע לי זה קשור ל"חוק התנע" זאת אומרת שאתה מקבל את התנע של האוטובוס, לא כל כך בטוח בעצמי אבל זאת התיאוריה ביקצרה שהסבירו לי פעם.
ותנסה לחשוב בהיגיון! אם היית נמצא לדוגמא במטוס, שטס במהירות של 400 קמ"ש בערך נראה לך הגיוני שאם תקפוץ אז תיזרק אחורה?! וזה גם קשור ללחץ שנמצא בתוך הגוף שאתה נוסע בו, אתה מכיר את זה שאם יתפוצץ חלון באמצע תיבע אז כל הלחץ ישאף לצאת החוצה ואת כל מה שבא יחד איתו! אותו דבר כמו עם הזבוב שאחד פה הסביר, הוא יכול להיתעופף כמה שבה לו בנסיעה אבל אם תפתח לו חלון אז הוא יזרק החוצה או יעוף אחורה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש לך את המהירות ההתחלתית של האוטובוס! אז אתה יכול לקפוץ אפילו ממש גבוה, ואתה תחזור בדיוק לאיפה שהיית . אפילו אם זה מכונית עם גג נפתח (אם נזניח את התנגדות האויר ! ) עם הזבוב זה אותו דבר! אם אתם שואלים מה קורה אם זבוב יכנס לחלון בזמן נסיעה, דבר ראשון זה יקרה רק במהירויות די נמוכות, כי ב100 קמש אתה עובר 28 מטר בשניה , ואני רוצה לראות זבוב מתזמן כזה דבר. אז במהירויות די נמוכות, הזבוב יכנס, בהתחלה לא תהיה לו מהירות , אז הוא יתקע בחלון האחורי \ במושבים האחוריים של האוטו (או בכל מקום אחר.. ) ואז הוא יקבל את המהירות של המכונית, וזה אותו דבר כמו בנאדם. ולא נכון מה שאמרת, זה לא משנה אם זה שניה וחצי או 80 שעות שתהיה באויר. זה כמו שתעשה בועות סבון במכונית הם ישארו הרבה זמן באויר ולא יתקעו מאחורה, כי יש להם מהירות התחלתית. וגם אם תרחף אחרי שהיית באוטובוס אתה לא תתקע ואתה תישאר במקום שהיית , שוב - כי היה לך תמהירות של האוטובוס ![]() עם ההליקופטר עכשיו שאני חושב על זה - זה אותו דבר ! יש לו תמהירות ההתחלתית של כדור הארץ ( שאותה חישבתי פה תדפדפו בעמודים) אז הלוח שעונים מראה להליקופטר שאין מהירות, אבל בעצם להליקופטר, וגם לכולנו יש את המהירות ההתחלתית של כדור הארץ. וזה למה שאם גם נקפוץ למעלה , שנחזור (אפילו אם זה יהיה אחרי שעתים) נחזור לאותו מקום. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
חבר פעיל
|
![]() בעצם לכולנו יש מהירות, ואם למשל הליקופטר באמת רוצה לא לזוז ,
אז הוא צריך לזוז במהירות ההתחלתית של כדור הארץ, וככה צופה למשל מהירח יראה אותו לא זז. צופה מהירח יראה את כולנו זזים במהירות קבועה עם כדור הארץ שהיא 465 מטר לשניה שחישבתי מקודם בחפיף (אז אל תקחו את זה כנתון זה לא בטוח, אבל זה נשמע לי הגיוני 2piefr...) אז אם הליקופטר רוצה לא לזוז , ושצופה מהירח יראה אותו נשאר במקום הוא צריך ליסוע 465 מטר בניגוד לתנועת כדור הארץ.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יאן לי הרבה זמן על המחשב, קראתי קצת.
לפי מה שאתם אומרים גם לי\לזבוב יש את המהירות של האוטובוס, זאת אומרת שאם יש לי זבוב בתוך כוס והוא מרחף לו באמצע, אני לא אצליח להזיז את הכוס מספיק מהר כדי לדפוק אותו בקיר?! הרי המריקות של הכוס היא המהירות שלוץ...
![]() |
#59 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
חבר פעיל