ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 27-10-06, 14:18   #41
igorek
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Gamerrrrr
אין כבר הרדקור, זה סתם אין בודיבילדרים מקצועיים שמתאמנים ככה בחו"ל אם רואים מישהו בסרט שלו שמתאמן ככה, זה רק בשביל הסרט.

בודיבידלריים לא יורדים ל6 חזרות, כמו שאמרתי אז אם ראיתם את רוני עושה 2 חזרות דדליפט זה לא אומר שכל אימון שלו הוא ככה, כל הבודיבידלרים עובדים בטווח של 8-12 חזרות

משקולות חופשיות זה לא האימון המושלם, מרי ישראל רבים עובדים הרבה במכונות.
אותי מעניין פחות איך באדיבילדרים בחו"ל עובדים וד"א אם תגלוש בפורומים בחו"ל אתה תראה הרבה באדיבילדרים שעובדים עם טווח חזרות נמוך.
אבל בלי קשר, אני משלב טווח חזרות נמוך וגבוה, רוב האימון שלי אני עובד עם 5 חזרות ויש הרבה מחקרים ואנשים שטוענים שמספר חזרות כזה (בערך 80-85 אחוז מה RM1) זה הטווח היעיל ביותר להיפרטרופיה.
igorek מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 14:21   #42
Gamerrrrr
חבר פעיל

הסמל האישי שלGamerrrrr

גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט

ציטוט:
פורסם במקור על ידי igorek
אותי מעניין פחות איך באדיבילדרים בחו"ל עובדים וד"א אם תגלוש בפורומים בחו"ל אתה תראה הרבה באדיבילדרים שעובדים עם טווח חזרות נמוך.
אבל בלי קשר, אני משלב טווח חזרות נמוך וגבוה, רוב האימון שלי אני עובד עם 5 חזרות ויש הרבה מחקרים ואנשים שטוענים שמספר חזרות כזה (בערך 80-85 אחוז מה RM1) זה הטווח היעיל ביותר להיפרטרופיה.
למה אתה חושב שהם יכתבו איך הם מתאמנים??
דוריאן ייטס אמר פעם, אם אני יספר לך איזה חומרים אני לוקח ובאיזו תוכנית אימונים אני עובד, אתה תעשה אותה כמוני ותהיה מר אולימפיה.

למה שהחבר'ה הגדולים (לא בהכרח רוני וחבריו) יספרו איך הם מתאמנים??

שמע אני לא יודע מחקרים לא מחקרים אני מספר לך עובדות מהשטח שרוב האנשים שגדלים גדלים בטווח חזרות של 8-12, הייתה לו תקופה שעשיתי רק אימוני כוח כיביכול אם טווחי חזרות נמוכים ונשארתי על אותו משקל (עליתי במשקלי עבודה לעומת זאת) אבל כאשר עבדתי בטווח של 8-12 גדלתי מעולה.

בכל אופן תעשה מה שמתאים לך אבל אם אתה רוצה להיות בודיבילדר תהיה בודיבילדר רוצה להייות פווארליפטר תהיה פווארליפטר רק אל תחשוב שזה אפשרי כל כך לשלב בין הדברים הדוגמא הכי טובה, ג'וני ג'קסון שפרש מהפווארליפטינג על מנת להתעסק בבודיבילדינג
Gamerrrrr מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 14:35   #43
igorek
חבר פעיל

ציטוט:
בכל אופן תעשה מה שמתאים לך
אני מסכים עם הנקודה הזאת, אין טעם להמשיך את הוויכוח.
ישן 27-10-06, 14:39   #44
Amit
מושעה

כללי:: X
עוסק ב:: X

ציטוט:
שמע אני לא יודע מחקרים לא מחקרים אני מספר לך עובדות מהשטח שרוב האנשים שגדלים גדלים בטווח חזרות של 8-12, הייתה לו תקופה שעשיתי רק אימוני כוח כיביכול אם טווחי חזרות נמוכים ונשארתי על אותו משקל (עליתי במשקלי עבודה לעומת זאת) אבל כאשר עבדתי בטווח של 8-12 גדלתי מעולה.
אני מסכים עם רוב מה שאמרת רק הקטע הזה ממש לא נכון אין הרבה קשר בין טווח חזרות לעלייה במשקל זה כבר תלוי בתפריט שלך
Amit מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 14:59   #45
Leo
חבר ותיק

כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
שלח הודעה דרך MSN אל Leo

DAVE FUCKIN' TATE
פוורליפטר שפרש עקב פציעות עשה חיטובון.....

Leo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 17:00   #46
Takima
חבר פעיל

ממתי טווח חזרות הוא זה שקובע את כמות ההיפרטרופיה בשריר?!

אני אנסה לעשות כאן מעט סדר בתיאוריות.

לפי מחקרים, טווח החזרות באמת משנה רק איזה סוג סיבי שריר יגדל יותר. אני אביא את חבר שלי לדוגמא, 80 קילו בערך 1.77 עם אחוז שומן נמוך, מתאמן רק עם תרגילי משקל גוף. הוא מתאמן בדרך כלל על מתח, ועם תדירות גבוהה של כמה ימים בשבוע. הוא עושה בערך 30-50 חזרות והגב שלו, גם הבייספס הם מאסיביים וחזקים, יותר משל הרבה אנשים בפורום (חוץ מכאלו כמו גיימר).

אבל... זה ידוע שלסיבי השריר המהירים ביותר (ה-II יש את הפוטנציאל הגבוה ביותר לגדילה. לכן עובדים עם משקלים כמה שיותר כבדים כדי לגרות דווקא סיבים אלו. אבל... 1RM זה המשקל ההכי כבד שניתן להרים והוא לא נותן היפרטרופיה, למה? כי מרימים אותו בסה"כ חזרה אחת וסט אחד. הרי זה ברור שכדי לגרום לשריר לגדול צריך להרים משקל כבד כמה שיותר פעמים.

כל מתאמן, פשוט כל אחד בעל נסיון בפיתוח גוף יסכים עם זה שכדי לגרום לגדילה בשריר צריך Volume, וכמה שיותר ווליום = יותר גדילה. זה נכון עד לגבול מסויים, כי אם הווליום יהיה כל כך גבוה שייקח 3 שעות לסיים עבודה על שריר אחד, זה לא יהיה אפקטיבי כי הבנאדם כבר יהיה מאד קטבולי.

סטים x חזרות = ווליום
למרות שהוא חשוב, אני לא התייחסתי לטווח החזרות כגורם משמעותי להיפרטרופיה כי באמת מה שמשנה זה הווליום. מכאן אפשר להבין שגם מ-3 חזרות אפשר לגדול. לדוגמא לעשות 20 סטים של 3 חזרות ייתן יותר גדילה מ-3 סטים של 10 חזרות. כי ל-20x3 יש ווליום של 60 ול-3x10 יש ווליום של 30. עכשיו מה לגבי לעשות 3 סטים של 20 גם לזה יש ווליום של 60? סביר להניח שזה ייתן פחות היפרטרופיה מ-20 סטים של 3 כי משקלי העבודה יהיו מאד נמוכים. אתם מבינים מה קורה פה? עכשיו בתור הנחיה כללית אני אומר שמנסיון אישי ושל אחרים, ווליום מתחת ל-20, לקבוצת שרירים באימון אחד כמעט לא נותן אפקט של היפרטרופיה.

המסקנה שלי: זה בעייתי למצוא דרך אופטימאלית להתאמן. לכן כדאי להיצמד להנחיות מקובלות ולהחליף שיטות אימון. גם אם קיימת דרך אופטימאלית, זה קשה מאד או בלתי אפשרי למצוא כזאת.
Takima מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 17:24   #47
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

תקימה, ווליום חשוב רק אם אנחנו מדברים על ההבדל בין נניח 5 חזרות או 10 חזרות
(4 סטים של 5 חזרות יתנו אותו ווליום של 2 סטים של 10 חזרות) ולא בין 20 חזרות ל5!
יש חשיבות גדולה לטווח החזרות, והיא בגלל שמספר החזרות של סט קובע את גודל המשקל שאתה מרים, וגודל המשקל שאתה מרים קובע איזה מערכת אנרגיה תיכנס לפעולה (אנאירובית/אירובית), אילו סיבים יפעלו, וכמה ATP יישרף במהלך התנועה.
בקשר לווליום-לרוב האנשים הכי טוב יהיה ווליום של סביבות ה50 חזרות לשריר גדול אם הם עובדים על השריר פעמיים בשבוע.
ובקשר לטווחי החזרות-הדיעה הרווחת היא שטווחים של 6-12 יותר אפקטיביים פר-סט מטווחים של 15+ או של 5 ומטה. אני שמעתי בפרטי על החברים המוטציות גנטיות שלך... טוב אז הם גודלים מ30 חזרות מתח (או זה מה שהם מספרים לך), שיבושם להם!

אנטון, גיימר צודק. לבודיבילדר שהוא על juice אין טעם להתאמן HARDCORE כמו נרווגי מטורף כי זה פשוט לא יעיל כמו האימונים הold school שלהם.
ומתאמן טבעי גם לא יכול להתאמן עם טווח חזרות נמוך מדי כי זה פשוט לא ייתן מספיק ווליום, והוא לא יכול להתאושש מווליום נורמלי עם טווח חזרות כ"כ נמוך.

ואני חושב שאם PL מקצועי הוא גם גדול וחטוב, אבל מתאמן רק עם חזרות נמוכות מ5, זה בגלל חומרים.
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 17:29   #48
Antonator1
הושעה

הקטע הוא שהתנסיתי כבר גם בזה וגם בזה, אני גדל יותר טוב מאימונים כאלה (כמו שתיארתי). שכל אחד יעשה מה שעובד בשבילו, זאת הנקודה.

וזה לא שאני עובד רק ככה. בחזה, על כל 5 סטים כבדים, אני דופק איזה שני "פאמפ סטים".
Antonator1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 17:31   #49
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Antonator1
הקטע הוא שהתנסיתי כבר גם בזה וגם בזה, אני גדל יותר טוב מאימונים כאלה (כמו שתיארתי). שכל אחד יעשה מה שעובד בשבילו, זאת הנקודה.

וזה לא שאני עובד רק ככה. בחזה, על כל 5 סטים כבדים, אני דופק איזה שני "פאמפ סטים".
זה כבר משהו אחר לגמרי.
עד כמה נמוך אתה יורד בסטים הכבדים?
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 27-10-06, 17:36   #50
Antonator1
הושעה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
זה כבר משהו אחר לגמרי.
עד כמה נמוך אתה יורד בסטים הכבדים?
מה זאת אומרת? טווח החזרות שאני עובד איתו לרוב זה 3 - 8 חזרות. אני גם בבנץ' נגיד עושה את זה דווקא בסגנון של BB ולא פאוורליפט. אחרי כמות בסיסית של סטים כבדים (4 - 5), אני דופק איזה שני סטים עם משקל קל, ועושה פול חזרות. אז אם אתה חשוב שאני מתאמן כמו פאוורליפטר נטו, אתה טועה חחח... אני עושה משהו בסכנון ה - "בודיבילדינג הכוחני" של טד ארסידי שאת התמונה שלו הבאתי בתחילת הפוסט.
Antonator1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 17:43   #51
igorek
חבר פעיל

ציטוט:

אנטון, גיימר צודק. לבודיבילדר שהוא על juice אין טעם להתאמן HARDCORE כמו נרווגי מטורף כי זה פשוט לא יעיל כמו האימונים הold school שלהם.
ומתאמן טבעי גם לא יכול להתאמן עם טווח חזרות נמוך מדי כי זה פשוט לא ייתן מספיק ווליום, והוא לא יכול להתאושש מווליום נורמלי עם טווח חזרות כ"כ נמוך.

ואני חושב שאם PL מקצועי הוא גם גדול וחטוב, אבל מתאמן רק עם חזרות נמוכות מ5, זה בגלל חומרים.
אז זהו שהאנשים בפורום הם לא באדיבילדרים על מיץ וההמלצה של אנטון הייתה לאנשים בפורום אז זה לא רלוונטי.
ישן 27-10-06, 17:43   #52
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
תקימה, ווליום חשוב רק אם אנחנו מדברים על ההבדל בין נניח 5 חזרות או 10 חזרות
(4 סטים של 5 חזרות יתנו אותו ווליום של 2 סטים של 10 חזרות) ולא בין 20 חזרות ל5!
יש חשיבות גדולה לטווח החזרות, והיא בגלל שמספר החזרות של סט קובע את גודל המשקל שאתה מרים, וגודל המשקל שאתה מרים קובע איזה מערכת אנרגיה תיכנס לפעולה (אנאירובית/אירובית), אילו סיבים יפעלו, וכמה ATP יישרף במהלך התנועה.
בקשר לווליום-לרוב האנשים הכי טוב יהיה ווליום של סביבות ה50 חזרות לשריר גדול אם הם עובדים על השריר פעמיים בשבוע.
ובקשר לטווחי החזרות-הדיעה הרווחת היא שטווחים של 6-12 יותר אפקטיביים פר-סט מטווחים של 15+ או של 5 ומטה. אני שמעתי בפרטי על החברים המוטציות גנטיות שלך... טוב אז הם גודלים מ30 חזרות מתח (או זה מה שהם מספרים לך), שיבושם להם!

לא רק הם גדלים מזה, גם אני (מנסיון) ואולי גם אתה. אין שום בעיה לגדול מ-20 חזרות זה לא "כל מה שמעל 12 לא טוב להיפרטרופיה". לא צריך להיות יותר מדי אידאליסטים. ובעניין הווליום אתה יכול להשוות כל טווח חזרות רק שהתנגדות נמוכה עם מספר חזרות ענקי יפתחו יותר סיבי שריר אטיים עם פחות פוטנציאל לגדילה ויותר שיפור סיבולת.

בעניין הדיעה הרווחת, ההנחיות המקובלות וכו' אני לא התווכחתי ולא מתווכח עם אף אחד. באופן אישי למען היפרטרופיה אני אוהב לעבוד בטווח של 6-10, 20-24 סטים באימון, 1-2 תרגילים לכל קבוצת שריר ולהתאמן 3-5 אימונים בשבוע.
ישן 27-10-06, 17:48   #53
Nimrod
חבר פעיל

הסמל האישי שלNimrod

תגידו למה אומרים של בטן ועל תאומים שאלו שרירים שמומלץ לעבוד בטווח חזרות של 12 ומעלה?
כי בשרירים אלו יש הרבה יותר סיבים אירוביים (i לא ? ) וכבר שווה ללכת על ההיפוטרפיה של הסיבים החלשים האירוביים כי בכל מקרה הם הרבה יותר?
או שיש סיבה אחרת?

"החיטוב שלך זה 80% תזונה
המסה שלך זה 80% אימונים
החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים"

ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) :
http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg

"סמים הם סטרואידים לנשמה"

נמרוד

מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים)
Nimrod מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-10-06, 18:15   #54
Xchromosome
Guest

בטן לא ! אבל תאומים זה שריר אם המון סיבים לשריר הזה רצוי לבצע חזרות רבות אם מקסימום משקל ! שריר זה לאומת הבטן גם מתאושש הרבה יותר מהר! ואפשר לעבוד אליו כמה פעמים בשבוע אם יש בעיה אם השריר הזה ! (לי למשל). שוב זהו שריר גנטי מאוד אי אפשר להגדיל אותו בהרבה !
ישן 27-10-06, 18:17   #55
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Takima
לא רק הם גדלים מזה, גם אני (מנסיון) ואולי גם אתה. אין שום בעיה לגדול מ-20 חזרות זה לא "כל מה שמעל 12 לא טוב להיפרטרופיה". לא צריך להיות יותר מדי אידאליסטים. ובעניין הווליום אתה יכול להשוות כל טווח חזרות רק שהתנגדות נמוכה עם מספר חזרות ענקי יפתחו יותר סיבי שריר אטיים עם פחות פוטנציאל לגדילה ויותר שיפור סיבולת.

בעניין הדיעה הרווחת, ההנחיות המקובלות וכו' אני לא התווכחתי ולא מתווכח עם אף אחד. באופן אישי למען היפרטרופיה אני אוהב לעבוד בטווח של 6-10, 20-24 סטים באימון, 1-2 תרגילים לכל קבוצת שריר ולהתאמן 3-5 אימונים בשבוע.
אתה מאמין שטווח חזרות של 20 יעיל כמו 10?
סיבי slow twitch לא גודלים הרבה... כי אם הם היו גודלים, אז לאצנים היו רגליים גדולות,
ולחיילים שעושים שכיבות שמיכה ומתח היה פלג גוף עליון גדול.
ואל תגיד לי שהם במחסור קלורי כי אף אחד לא אוכל יותר מספורטאי אתלטיקה (פסטה מישהו?)
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 27-10-06, 18:22   #56
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
סיבי slow twitch לא גודלים הרבה... כי אם הם היו גודלים, אז לאצנים היו רגליים גדולות,
ואל תגיד לי שהם במחסור קלורי כי אף אחד לא אוכל יותר מספורטאי אתלטיקה (פסטה מישהו?)
לא אמרתי את זה ולא יודע. מה שאמרתי זה שגם מ-20 חזרות אפשר לגדול, והרבה.
דרך אגב, אצנים בעיקר משתמשים ב-fast twitch ואין להם רגליים ענקיות כי הם לא מתאמנים על היפרטרופיה.
ישן 27-10-06, 18:28   #57
Xchromosome
Guest

ציטוט:
תגיד לי אתה יודע מזה speedskating ?

ראיתה את הרגלים שלהם ! יש לי חברים מהספורט הזה אימה לה !!!
איזה רגלים ! הם לחימום עושים 100 סקאטים

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Alex/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Alex/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Alex/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.jpg[/IMG]
ישן 27-10-06, 18:31   #58
Takima
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Xchromosome
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Alex/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Alex/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Alex/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-3.jpg[/IMG]
חחח איך בדיוק אתה מנסה לקשר תמונות מהמחשב שלך??
ישן 27-10-06, 18:34   #59
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Xchromosome
תגיד לי אתה יודע מזה speedskating ?

ראיתה את הרגלים שלהם ! יש לי חברים מהספורט הזה אימה לה !!!
איזה רגלים ! הם לחימום עושים 100 סקאטים

וואלה ת'אמת לא. מה זה?
אבל אני יודע שלייל מקדונלד מתאמן בזה והוא שחיף
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 27-10-06, 19:27   #60
Xchromosome
Guest

חחח זה לא מהמחשב פשוט גררתי מאתר לאתר אז הוא שם את זה פTEMP
Bullet
יש להם רגלים רצחחח !!!