|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() קראיתי עכשיו פה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%...91%D7%A0%D7%94 יש 3 דרכים גם דרך טיבעית מצמחים של אינזמים. אתה רוצה להגיד לי שאופטימום מיוצרת ע"י אינזמים של חיות ? נ.ב זה תקף גם לצ'מפיון ?
![]() |
#2 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אני לא יודע ממה היא מיוצרת ולכן אני לא ממהר להגיד שהיא כשרה , בניגוד אליך.
דוגמא לצבע מאכל לא כשר: צבע מאכל אחד נדיר מופק מבעלי חיים. מדובר בצבע כרמין E120, שמקורו בחרק טרופי דרום אמריקאי בשם קוצ'יניל. על צבע זה נטען כי עלול לגרום לתגובות אלגיות בקרב בני אדם, אך הצבע מאושר לשימוש בישראל. לאחרונה הכריזה הנהלת רשת ג'וסלנד למשקאות סחוטים כי תנהל מאבק ביצרני המיצים והמשקאות. בהודעה שקיבלנו מדובר החברה נזעק: "האם המיץ ה'טבעי' שלך מכיל רסק ג'וקים?". בפנייה לשר התמ"ת כותבת הנהלת החברה: "יצרני מיצים ומשקאות קלים מציינים לעיתים קרובות ברשימת הרכיבים כי המשקה מורכב בין השאר מ'חומרי טעם וריח וצבעי מאכל טבעיים', מבלי לפרט מה הם אותם חומרים...אך לעיתים הם עלולים להיות מופקים מחרקים". ראשית, יש לציין כי צבע הכרמין אינו רסק ג'וקים כי אם מיצוי מעבדתי של פגמנט אדום שנמצא בחרק, יחד עם זאת, נטען כי שימוש בצבע המאכל הזה עלול לגרום לאלרגיה וכי הוא אינו מומלץ במקרים של היפראקטיביות. מסתבר כי בשטח כנראה הדברים לא כל כך דרמטיים, כפי שמסביר תמיר: "צבע הכרמין אינו כשר ולכן כמעט ואינו נמצא בשימוש בתעשיית המזון בישראל. מעבר לכך, הוא משמש בעיקר לצביעת מוצרי בשר בעקבות עמידותו לרמת חומציות ניטראלית, לחום ואור. לא סביר שנמצא אותו במיצי פירות שהם חומציים, ולכן משתמשים בהם בצבעי מאכל שונים לגמרי". כפי שאתה מבין , בהחלט יכולה להיות בעייתיות. מי ששומר כשרות שיחפש סימן הכשר על האריזה , לא הקלות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
למשל בצ'מפיון רשום כך: ריכיבים:חלבוני מי גבינה מרוכזים(מיוננים בגודל אולטרה מיקרו) חלבוני מי גבינה מבודדים,פפטידים של מי גבינה. חומרי טעם וריח מלאכותיים,אבקת קקאו,מלח,גומי קסנטן,סוכרלוז,אססלפאם-קיי. יש כאן משהו לא כשר ?
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() ההודעה הראשונה שלי בהחלט היתה מנומסת , אתה לא יכול לצפות להמשיך לקבל יחס כזה כשאתה מתלהם וכותב בצורה לא הולמת.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לא הבנתי אותך מיקודם ![]() סתכל מה רשמתי למעלה.
![]() |
![]() |
#6 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אני לא משגיח כשרות , אני גם לא יודע אילו חומרי טעם וריח יש שם. יש סיכוי שיש שם משהו לא כשר. אתה יכול להריץ חיפוש בגוגל על החומרים השונים ולבדוק בעצמך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל ראשי
|
![]() לפי מה שלמדנו בקורס תזונה, יש המון צבעי מאכל שמופקים מקונכיות וקליפות של חרקים וחיפושיות. ויש את זה בכל המוצרים שאתם אוכלים שהם "כשרים".
הרבנות לא באמת יודעת מה יש וממה עשוי צבע מאכל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני לא באמת חושב שיש את זה בכול המוצרים שהם כשרים. באמת לא מצאו ממה להכין צבעי מאכל רק מחרקים ? עומרי באבקות צ'מפיון,אופטימום יש משהו לא כשר שאתה יודע ? ל
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() ציטוט:
חומרים אחרים צריכים להדאיג אותך יותר. אם זה לא כשר... אז זה לא כשר אל תאכל תקנה אבקת חלבון כשרה *לא חסר*
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
למה מה קרה אני לא ישלם על אבקה כזאת יותר מאופטימום או צ'מפיון. ולך תידע כמה באמת חלבון יש בתוך האבקה.
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הדור של היום... אין כבוד למבוגרים..
![]() |
![]() |
#14 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אני בכח מנסה שלא יטעו אנשים , אני מתנצל אם אתה אוהב לשמוע דברים לא נכונים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בדקתי את הרכיבים והכול ואין שום דבר ממה שהזכרת כאן. אולי יש באבקות אחרות אבל לא בצ'מפיון לפי הרכבים. גם באופטימום לא רשום משהו ממה שהזכרת לפי האריזה. פתחתי דיון על זה בפורום דיבורים וכולם אמרו שזה שטויות..
![]() |
![]() |
#16 | |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בצ'מפיון יש גם תערובת ? כי לא מוזכר ברכיבים שם תערובת.
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() הדתיים של היום שומרים איפה שנוח להם..
![]() |
#20 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() שאלה טובה שאתה צריך להפנות לאלו שאכפת להם מהכשרות. בתור דתי לא נגעתי בדברים שלא היה עליהם הכשר פשוט כי לא היה הכשר. כאן בקשו סיבות.
|
![]() |
![]() |