ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

נושא נעול

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 17-12-08, 00:45   #1
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי locke צפה בהודעה
תקשיב טוב, אני לומד רפואה, אני יכול להגיד לך שאבקות חלבון לא פוגעות בכלום, מה שכן יכול לפגוע זה אם אתה ממש אבל ממש מגזים בצריכת החלבון היומית, וזה לא לחייב להגיע לחלבון, אני מדבר בכללי, גם על בשר או קוטג, זה כן יכול לפגוע בכבד, אבל אין מצב שאתה אוכל עד כדי כך הרבה חלבון.
אבקת חלבון לא פוגעת בשום דבר, אני כבר לא מתפלא שרופא אומר את זה, יש כל כך הרבה רופאים מטומטמים שאתה לא תאמין, אבל יש גם כאלה שהם סבבה, ומבינים עניין, זה הכל תלויי על איזה אחד אתה נופל.
בתור מישהו שלומד רפואה, אתה אמור לדעת כמה רופאים לומדים וכמה רופאים יודעים ולתת קצת יותר קרדיט למישהו שאולי יהיה הטיוטור שלך במחלקה.

בכל אופן, לענייננו - אבקות חלבון מי גבינה מופקות ממוצרי חלב. החלבון בהן לא שונה מחלבונים אחרים שאנחנו צורכים בתזונה. במידה ואין בעיה כלייתית קיימת (כולל בעיות שאינן מורגשות, משמע תת-קליניות) אין בעיה לצרוך כמויות גדולות של חלבון. במידה ויש בעיה כלייתית, מומלץ להמנע מכמויות גדולות של חלבון באופן כללי ולאו דווקא מאבקות חלבון.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק  
ישן 17-12-08, 01:08   #2
Locke
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she צפה בהודעה
בתור מישהו שלומד רפואה, אתה אמור לדעת כמה רופאים לומדים וכמה רופאים יודעים ולתת קצת יותר קרדיט למישהו שאולי יהיה הטיוטור שלך במחלקה.

בכל אופן, לענייננו - אבקות חלבון מי גבינה מופקות ממוצרי חלב. החלבון בהן לא שונה מחלבונים אחרים שאנחנו צורכים בתזונה. במידה ואין בעיה כלייתית קיימת (כולל בעיות שאינן מורגשות, משמע תת-קליניות) אין בעיה לצרוך כמויות גדולות של חלבון. במידה ויש בעיה כלייתית, מומלץ להמנע מכמויות גדולות של חלבון באופן כללי ולאו דווקא מאבקות חלבון.
נכון יש רופאים שהם מאוד חכמים, אבל בדרך כלל, אותם רופאים שטוענים שאבקת חלבון או כל תוסף אחר, שהם ממש לא מזיקים, כן מזיקים, אלו רופאי המשפחה למינהם, שהם הסוג הנחות ביותר של הרופאים, עכשיו שלא תבין אותי לא נכון, יש לי כבוד גם לבני אדם כאלה, הם סיימו 7 שנים של לימודים קשים, ויש להם ידע גדול, אבל תוספי תזונה בכל מה שקשור לענף פיתוח הגוף, זה לא אחד מהם, עכשיו אני לא מדבר על כולם, יש רופאי משפחה שיגידו שזה סבבה, והם דווקא כן יודעים ומבינים מה זה, או שאם הבן אדם לא מזיין תמח אז הוא יגיד לך שהוא לא רואה סיבה שזה יפגע, ויש את אלו שלא יודעים מה זה, וממה זה מורכב בכלל, וסתם יגידו לך שזה מזיק ולא בריא.

בקיצור, אני נותן קרדיט, אבל זה לא קשור בכלל לטענות שלי.
אגב, לפי מה שאני יודע צריכת יתר של חלבון פוגעת בתפקודי כבד, ולא בתפקודי כליות, פשוט אני יודע שאם בן אדם צורך יותר מדי חלבון אז תיהיה לא תוצאה גבוהה יותר בתפקודי כבד, למרות שאני לא סגור על זה ב100%.
Locke מנותק  
ישן 17-12-08, 07:43   #3
itaiprz1
חבר פעיל

הסמל האישי שלitaiprz1

עוסק ב:: אאני עוסק בעיקר בסמים.
חדר כושר: ספורטוב
שלח הודעה דרך ICQ אל itaiprz1 שלח הודעה דרך MSN אל itaiprz1

ציטוט:
פורסם במקור על ידי asdasd צפה בהודעה
התקבלת ללימודי רפואה, ואתה לא מצליח לפסק ולו משפט אחד כמו שצריך?
הרופאים של היום , מה תמפלא.
itaiprz1 מנותק  
ישן 16-12-08, 23:50   #4
Amit32
חבר פעיל

כללי:: עמית

אני הולך למטומטם הזה מחר ניראה מה הוא אומר על ה"נזק" שזה עושה ניראה לי אני מוריד לו כף שם
ישן 16-12-08, 23:54   #5
!Demon!
חבר פעיל

הסמל האישי של!Demon!

כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride

ציטוט:
פורסם במקור על ידי amit32 צפה בהודעה
אני הולך למטומטם הזה מחר ניראה מה הוא אומר על ה"נזק" שזה עושה ניראה לי אני מוריד לו כף שם
נערך
(הרופא קוקסינל)
!Demon! מנותק  
ישן 17-12-08, 08:27   #6
Bono
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Amit32 צפה בהודעה
Bono מנותק  
ישן 17-12-08, 01:35   #7
m0she
מנהל מחלקת התזונה

רופא משפחה למד 7 שנים רפואה ועשה התמחות ברפואת משפחה או ברפואה פנימית (הרבה מהרופאים בקופות החולים הם פנימאים בהתמחותם). אתה יכול להגיד "זה לא התחום שלו" או שאתה לא מסכים איתו, אבל אתה מתבטא בצורה שלא מראה שום כבוד לאנשים שאתה אמור לדעת כמה קשה הם למדו וכמה הרבה הם יודעים.

בכל אופן, צריכה גבוהה של חלבון (בעיקר מהחי) יכולה לגרום לפגיעה בתפקודי כליות לאנשים בעלי פתולוגיה.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק  
ישן 17-12-08, 09:01   #8
adimenia
חבר פעיל

נזק לכליות קורה רק למי שכבר יש כליות בעיתיוות וזה גם עם צריכה גבוהה של חלבון לאדם בריא לא תהיה שום בעיה
adimenia מנותק  
ישן 17-12-08, 10:24   #9
m0she
מנהל מחלקת התזונה

טוב, זה נהיה סתם דיון מטומטם. מאחר והנושא הזה עלה לפחות 500 פעמים, אני נועל. להבא - להריץ חיפוש בפורום.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק  
נושא נעול