ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 21-11-07, 20:58   #21
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

שלומלום,
אימון של פעמים בשבוע למטרת היפרטרופיה הוא יותר למטרת שימור יכולת למתאמן ותיק (שגם בו יראה בסופו של דבר נסיגה ביכולת לאחר זמן מה {כ- 12-16 שבועות ע"פ מחקרים} ).
למתאמן מתחיל האימון יהיה בסדר גמור למטרת היפרטרופיה, למתאמן בינוני האימון יהיה גם בסדר, אך לא יהיה קל להתקדם וגם כאן לאחר תקופה אפשרי ירידה ביכולת.

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-11-07, 21:03   #22
ice13
Guest

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
שלומלום,
אימון של פעמים בשבוע למטרת היפרטרופיה הוא יותר למטרת שימור יכולת למתאמן ותיק (שגם בו יראה בסופו של דבר נסיגה ביכולת לאחר זמן מה {כ- 12-16 שבועות ע"פ מחקרים} ).
למתאמן מתחיל האימון יהיה בסדר גמור למטרת היפרטרופיה, למתאמן בינוני האימון יהיה גם בסדר, אך לא יהיה קל להתקדם וגם כאן לאחר תקופה אפשרי ירידה ביכולת.
תודה!
זה גם מה שאני חשבתי וכתבתי שהאימון יספיק ל"שימור השריר הקיים"!
אני מגדיר את עצמי כמתאמן בינוני.

הבעיה היא שבינתיים כל אחד אמר לי משהו אחר! אגב המדריך שלי אמר לי שתיהיה התקדמות אך קטנה מאוד.....
ישן 21-11-07, 21:26   #23
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
מה דעתך?
והאם לדעתך ההתקדמות תיהיה ממש איטית או במצס לא הרבה יותר גרוע מהיום?
תראה, המשוואה היא פשוטה:

נגיד אתה עושה FBW 3 פעמים בשבוע, כן? אתה יוצר אווירה אנאבולית 3 פעמים בשבוע, שזה יוצא בערך 12 פעמים בחודש, שזה יוצא בערך 144 פעמים בשנה. 144 פעמים בשנה אתה מגרה את השריר לגדול. אם אתה מוריד את התדירות לפעמיים שבוע, אז אתה יוצר אווירה אנאבולית לשריר רק 96 פעמים בשנה. עפ"י גישת ה- HFT, ככל שהשריר יקבל יותר גירויים, הוא יגדל יותר ביחס לזמן (הגיוני לא? ככל שתתן יותר נשיפות לבלון, הוא יתנפח יותר). לכן אתה יכול לעשות חישוב פשוט כדי לקבל הערכה על הנייר כמה התוצאות שלך מהאימונים יושפעו מהשינויי. יחס של 96:144 זה בדיוק שני שליש, כלומר על הנייר תהיה לך ירידה של שליש בהתקדמות.

בקשר לתוכנית שלך, הייתי מוריד 2 סטים מהלחיצה בשיפוע כדי להוריד קצת עומס מהכתף הקדמית, אבל אני מקרה מיוחד עם הכתפיים, לא מסוגל להעמיס עליהן הרבה.
ישן 21-11-07, 21:36   #24
F][_aMe
חבר פעיל

הסמל האישי שלF][_aMe

כמה זמן אתה מתאמן אחי?
קשה לי להאמין שתצליח להתקדם עם 2 אימונים בשבוע, במידה וכן תתקדם זה יהיה מאוד לאט. (אלא אם כמובן יש לך גנטיקה נדירה - אבל אני יוצא מנק' הנחה שאתה כמו רובנו בעלי הגנטיקה הנחותה יותר).

עריכה:
עידן תודה על ההסבר הענייני, נראה מאוד הגיוני. אני לוקח בעירבון מוגבל כי כמו שאמרת הכל בתאוריה.

פלקס וילר - האסתטיקה האהובה עליי:
http://www.youtube.com/watch?v=YsQ6ZRJjSWI
http://www.youtube.com/watch?v=JvWUKhEb2WA

F][_aMe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-11-07, 21:36   #25
ice13
Guest

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
תראה, המשוואה היא פשוטה:

נגיד אתה עושה FBW 3 פעמים בשבוע, כן? אתה יוצר אווירה אנאבולית 3 פעמים בשבוע, שזה יוצא בערך 12 פעמים בחודש, שזה יוצא בערך 144 פעמים בשנה. 144 פעמים בשנה אתה מגרה את השריר לגדול. אם אתה מוריד את התדירות לפעמיים שבוע, אז אתה יוצר אווירה אנאבולית לשריר רק 96 פעמים בשנה. עפ"י גישת ה- HFT, ככל שהשריר יקבל יותר גירויים, הוא יגדל יותר ביחס לזמן (הגיוני לא? ככל שתתן יותר נשיפות לבלון, הוא יתנפח יותר). לכן אתה יכול לעשות חישוב פשוט כדי לקבל הערכה על הנייר כמה התוצאות שלך מהאימונים יושפעו מהשינויי. יחס של 96:144 זה בדיוק שני שליש, כלומר על הנייר תהיה לך ירידה של שליש בהתקדמות.

בקשר לתוכנית שלך, הייתי מוריד 2 סטים מהלחיצה בשיפוע כדי להוריד קצת עומס מהכתף הקדמית, אבל אני מקרה מיוחד עם הכתפיים, לא מסוגל להעמיס עליהן הרבה.
אני לא ממש מסכם עם הגישה הזאת באופן כללי!
ברור שאם הדיון הוא בין 2 ל3 אימונים זה נכון אבל באופן כללי, זה יוצר גישה של "כמה שמתאמנים יותר גודלים יותר", וזה לא נכון- אם אני יתאמן 5 פעמים בשבוע אז זה יצור לי אוירה אנבולית ל240 יום בשנה? אני משער שלא!

אני יודע שאתה חושב שמיותר להיכנס לדיון הזה כי המקרה הזה הוא בין 2 ל3, אבל נניח שאני לא ימשיך באיגרוף תאילנדי אני ינסה תוכניות שונות ולכן בכל זאת מעניין אותי החישוב שלך.....
ישן 21-11-07, 21:43   #26
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

נו אבל זה ברור שצריך לתת לשרירים את הזמן המינימלי לגדול שזה 48 שעות, לא צריך להיכנס כל כך לקטנות. הדיון הוא בין 3 אימונים בשבוע לבין כל תדירות שהיא קטנה מזה.
ישן 21-11-07, 21:55   #27
ice13
Guest

ואם אני מוסיף גירוי קטן- של יום אחד בשבוע של שכיבות סמיכה, מתח ועוד תרגילים כנגד משקל גוף (ואני ינסה להוסיף משקל בתרגילים מסוימים כדי להגיע לעצימות גבוהה יותר)
זה יעזור בהרבה להתקדמות? מן הסתם זה לא יהיה אימון בעצימות וברמה גבוהה (ובטווחי חזרות יותר גדולים) כי אני לא מכיר הרבה מאוד תרגילים כנגד משקל גוף ואני מן הסתם לא יבוא לאימון עם מוטיבציה גדולה (אין כמו ברזלים )!

אז יצא לי ככה:
א'- אימון במכון, ב'- איגרוף, ג'- עבודה, ד', אימון במכון, ה'- איגרוף, ו'- אימון עם משקלי גוף!
ישן 21-11-07, 22:12   #28
ice13
Guest

כשחיפשתי תרגילים כנגד משקל גוף מצאתי את זה:
מאמר קטן של ד"ר איתי זיו על ההבדלים בין סוגי אימוני ההתנגדות:
ציטוט:
כשהעומס המופעל בתרגיל הנו משקל הגוף (התגברות על משקל עצמי. לדוגמה: תרגילי ה'מתח', 'מקבילים', 'כפיפות בטן', 'שכיבות סמיכה' – היתרון הנו בכך שאין צורך בציוד, אך אם המטרה הנה השגת מטרות ספציפיות, אימון זה עלול להיות בעייתי ולא אפקטיבי דיו. בנוסף, חיקוי תבניות תנועתיות ספציפיות כנגד עומס (השכיח מאוד בקרב אוכלוסיית הספורטאים) הוא בעייתי וכן יש להוסיף גם את הקושי בכימות המאמץ המתבצע בתרגיל.
לגבי טווח החזרות, העצימות זה ברור! אבל את החלק הזה לא ממש הבנתי:
ציטוט:
בנוסף, חיקוי תבניות תנועתיות ספציפיות כנגד עומס (השכיח מאוד בקרב אוכלוסיית הספורטאים) הוא בעייתי וכן יש להוסיף גם את הקושי בכימות המאמץ המתבצע בתרגיל.
לא ממש הבנתי מה הכוונה ב"חיקוי תבניות תנועתיות ספציפיות כנגד עומס", שכיבות סמיכה זה בעצם תרגיל כמעט זהה ללחיצת חזה!
הכוונה שלו היא שצריך להוסיף תרגילים מבודדים?
ישן 21-11-07, 22:44   #29
Dubano
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
ואם אני מוסיף גירוי קטן- של יום אחד בשבוע של שכיבות סמיכה, מתח ועוד תרגילים כנגד משקל גוף (ואני ינסה להוסיף משקל בתרגילים מסוימים כדי להגיע לעצימות גבוהה יותר)
זה יעזור בהרבה להתקדמות? מן הסתם זה לא יהיה אימון בעצימות וברמה גבוהה (ובטווחי חזרות יותר גדולים) כי אני לא מכיר הרבה מאוד תרגילים כנגד משקל גוף ואני מן הסתם לא יבוא לאימון עם מוטיבציה גדולה (אין כמו ברזלים )!

אז יצא לי ככה:
א'- אימון במכון, ב'- איגרוף, ג'- עבודה, ד', אימון במכון, ה'- איגרוף, ו'- אימון עם משקלי גוף!

המממ אני חושב השאימון הנוסף מיותר לגמרי...

מיילה אם הייתה אומר שאתה יכול להתאמן רק פעמיים בשבוע, אבל אימוני האיגרוף הם כן התאמצות שהגוף צריך להתאושש מהן ויש לך אפילו סיכוי לבנות שריר (קטנה אבל בכל זאת) רק עם אימוני אגרוף עם דיאטה עשירה בקלוריות ובחלבון

"With a gun barrel between your teeth, you speak only in vowels. "
(Fight Club)
Dubano מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-11-07, 22:54   #30
ice13
Guest

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dubano
המממ אני חושב השאימון הנוסף מיותר לגמרי...

מיילה אם הייתה אומר שאתה יכול להתאמן רק פעמיים בשבוע, אבל אימוני האיגרוף הם כן התאמצות שהגוף צריך להתאושש מהן ויש לך אפילו סיכוי לבנות שריר (קטנה אבל בכל זאת) רק עם אימוני אגרוף עם דיאטה עשירה בקלוריות ובחלבון
אם לא הייית באימון הניסיון הייתי מסכים איתך, אבל אחרי שהייתי הבנתי שממש אין שום התפתחות מאימון כזה!
כמו שאמרתי קודם כמעט כל האימון הוא טכניקה, ויש מעט מאוד תרגילי כוח, וגם מה שיש זה בטווח חזרות גבוהה מאוד ובטווחי תנועה קטנים (זה סוג האימון שלהם ואין לי מושג למה)!
ולכן בכל זאת הייתי מוסיף את האימון!....
ישן 22-11-07, 10:01   #31
ice13
Guest

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13

אז יצא לי ככה:
לגבי האימון הנוסף עם המשקלי גוף?
ישן 22-11-07, 12:37   #32
Dubano
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
לגבי האימון הנוסף עם המשקלי גוף?
קצת מוזר שאתה מצטט את עצמך

אבל הנה זה יספיק לך

סקוואט ברגל אחת (pistol) תלמד לעשות אותו, קצת קשה בהתחלה עם היציבה
מתח
מקבילים (בין שתי כסאות)
הרמות רגליים בתלייה
לחיצות כתפיים בעמידת ידים (תשען על קיר)

זה יספיק אני חושב...

"With a gun barrel between your teeth, you speak only in vowels. "
(Fight Club)
Dubano מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-11-07, 12:43   #33
tomerA

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13

אז יצא לי ככה:
למה שביום ו' לא תילך למכון? או שאל תעשה כלום ביום ו' ואז ביום שבת תילך למכון.
ישן 22-11-07, 12:51   #34
ice13
Guest

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dubano
קצת מוזר שאתה מצטט את עצמך

אבל הנה זה יספיק לך

סקוואט ברגל אחת (pistol) תלמד לעשות אותו, קצת קשה בהתחלה עם היציבה
מתח
מקבילים (בין שתי כסאות)
הרמות רגליים בתלייה
לחיצות כתפיים בעמידת ידים (תשען על קיר)

זה יספיק אני חושב...
אני מצטט את השאלה, כדי שיענו
אם אני עושה רגליים ב2 אימונים האחרים אז לא צריך, גם באימון הזה (לרגליים שלי לפחות)!
מקבילים זה בעייתי, אין לי בבית! אני יצטרך לעשות שכיבות שמיכה עם תיק עם משקל.....
ישן 22-11-07, 19:38   #35
ColemanIsGay
חבר פעיל

יש לי גם שאלה
אני יכול לפתח מסת שריר (לא רוני קולמן, בקטנה כזה) מאימון גוף בלבד ובלי להתעסק בתזונה?
ColemanIsGay מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-11-07, 20:36   #36
ice13
Guest

ציטוט:
פורסם במקור על ידי tomerA
למה שביום ו' לא תילך למכון? או שאל תעשה כלום ביום ו' ואז ביום שבת תילך למכון.
כי עד שאני מסיים ללמוד ניסגר המכון
ישן 22-11-07, 20:42   #37
tomerA

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ColemanIsGay
יש לי גם שאלה
אני יכול לפתח מסת שריר (לא רוני קולמן, בקטנה כזה) מאימון גוף בלבד ובלי להתעסק בתזונה?
תזונה זה 80% מהתוצאות שלך.
אתה יכול להשיג שיפור מסוים אם תמשיך לאכול מה שאתה אוכל כרגע אבל אתה תתקע מהר מאד ותבזבז את הזמן שלך.
ישן 22-11-07, 20:53   #38
ColemanIsGay
חבר פעיל

אני לא רוצה לגדול, רק להתחזק קצת
ישן 22-11-07, 21:13   #39
tomerA

הסמל האישי שלtomerA

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ColemanIsGay
אני לא רוצה לגדול, רק להתחזק קצת
ניתן לשפר גיוס יחידות מוטריות ללא עלייה במשקל.
ישן 22-11-07, 21:45   #40
ColemanIsGay
חבר פעיל

תודה אחי
תגובה