ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 09-07-07, 02:08   #21
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

אם אתה שומר על התנועה נכונה, לא.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-07, 02:11   #22
אליאב קרייסלר
חבר פעיל

שלח הודעה דרך ICQ אל אליאב קרייסלר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
לא יורד. הרי בצ'יטינג אתה יכול להרים משקל גדול יותר. למשל התרגיל הכי נפוץ שיש בו צ'יטינג- חתירה בכבל:
הרבה עושים צ'יטינג בכך שהם משתמשים גם בשרירי הגב התחתון (דבר מסוכן מאוד). הגב עדיין עובד, אבל גם הגב התחתון עובד.
אבל תסכים איתי שאם אתה תעשה צ'יטינג בכפיפת מרפקים יהיה הרבה יותר קל לעשות מאשר לתפוס את אותו המשקל שאתה עושה איתו 6-7-8 חזרות עם צ'יטינג , ולעמוד במקום ולזוז נטו מהמרפק ולבצע 4 חזרות יפות , דווקא נראהלי שבלי הצ'יטינג יהיה יותר עומס , לא נשמע יותר הגיוני?
אליאב קרייסלר מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-07, 02:14   #23
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

יותר עומס לכל חזרה, אבל בצ'יטינג תעשה יותר חזרות כמו שאתה אומר, אם הבנתי אותך.
נניח אתה עושה 4 חזרות נקיות, ואז עוד 2 עם צ'יטינג... ברור שהבייספס שלך עדיין עובד ב2 חזרות אחרונות. הוא פשוט לא חזק מספיק להרים אותם לבדו, אז שרירים אחרים עוזרים לו. אבל הוא עדיין עובד.
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-07, 02:17   #24
אליאב קרייסלר
חבר פעיל

ציטוט:
יותר עומס לכל חזרה, אבל בצ'יטינג תעשה יותר חזרות כמו שאתה אומר, אם הבנתי אותך.
נניח אתה עושה 4 חזרות נקיות, ואז עוד 2 עם צ'יטינג... ברור שהבייספס שלך עדיין עובד ב2 חזרות אחרונות. הוא פשוט לא חזק מספיק להרים אותם לבדו, אז שרירים אחרים עוזרים לו. אבל הוא עדיין עובד.
ורגע אתה עדיין מחשיב את זה כחזרות?
כי עכשיו שאני חושב על זה אני דופק צ'יטים בלי סוף חחחחח
נגיד בסטים של יד קדמית או יד אחורית אני מסיים את החזרה ה6-8 למשל חח ואז עושה עוד איזה 2 חזרות מהירות כאלה ורוויות צ'יט זה אשקרא קורע את השריר
ישן 09-07-07, 02:18   #25
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אליאב קרייסלר
ורגע אתה עדיין מחשיב את זה כחזרות?
כי עכשיו שאני חושב על זה אני דופק צ'יטים בלי סוף חחחחח
נגיד בסטים של יד קדמית או יד אחורית אני מסיים את החזרה ה6-8 למשל חח ואז עושה עוד איזה 2 חזרות מהירות כאלה ורוויות צ'יט זה אשקרא קורע את השריר
אני אישית תומך בעבודה נקייה. התרגיל היחידה שאני עושה בו צ'יטינג הוא לחיצה צרפתית (אני משתמש גם בשרירי הגב, כמו פולאובר).
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-07, 12:56   #26
אליאב קרייסלר
חבר פעיל

ציטוט:
אני אישית תומך בעבודה נקייה. התרגיל היחידה שאני עושה בו צ'יטינג הוא לחיצה צרפתית (אני משתמש גם בשרירי הגב, כמו פולאובר).
אוקיי אבל עדיין לא ענית לי על השאלה אם אני מגיע לכשל טוטלי בחזרה 6 ואז עושה צ'יטינג וסוחט עוד 2 חזרות קורעות ומהירות , הן עדיין נחשבות?
ישן 09-07-07, 13:17   #27
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

טוב וגם אני יכניס את נקודת המבט שלי לדיון.

אין דבר כזה סט "נכון" או "לא נכון", כל תנועה שתעשה תפעיל עומס על השריר ואין איזה פיית היפרטרופיה דמיונית שקובעת שדווקא עבודה מבודדת יותר עם פחות משקל תגרום ליותר היפרטרופיה.

כשאתה מרים יותר משקל עם ציטינג ,כל מה שקרה זה ששרירים אחרים לקחו את העומס הנוסף.

אם באמת נניח שנייה ,בשביל לפשט את הטענה, שיש משמעות לכשל, אז אם הגעת לכשל עם או בלי ציטינג, העומס הכולל שפעל על השריר צריך להיות פחות או יותר זהה, רק שעם הציטינג היו צריכים להיות חלקים מסוימים שבהם מערכת העצבים הרגישה כוח יותר גבוה במהלך הכיווץ ,כך שלדעתי זה דווקא יותר אפקטיוי .

עבודה מהירה זה כבר סיפור אחר, כי עומדת כאן הדילמה , מה יותר חשוב הtut (הזמן הכולל תחת העומס) או גודל העומס שהשריר הרגיש במהלך הסט, אני מניח שאם יש מחקרים בנושא ,יש טובים ממני כאן שיודעים על כך...

מה שכן ,למעט המקרה של הלורדוזה בעמוד השדרה, עבודה מבודדת(ו"נכונה") בדרך כלל פוצעת יותר כי היא מבודדת יותר את העומס על אזור קטן יותר, כששוב מהירות היא דבר אחר כי היא באמת מעודדת יותר פציעות.
הזברה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-07, 13:20   #28
אליאב קרייסלר
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי הזברה
טוב וגם אני יכניס את נקודת המבט שלי לדיון.

אין דבר כזה סט "נכון" או "לא נכון", כל תנועה שתעשה תפעיל עומס על השריר ואין איזה פיית היפרטרופיה דמיונית שקובעת שדווקא עבודה מבודדת יותר עם פחות משקל תגרום ליותר היפרטרופיה.

כשאתה מרים יותר משקל עם ציטינג ,כל מה שקרה זה ששרירים אחרים לקחו את העומס הנוסף.

אם באמת נניח שנייה ,בשביל לפשט את הטענה, שיש משמעות לכשל, אז אם הגעת לכשל עם או בלי ציטינג, העומס הכולל שפעל על השריר צריך להיות פחות או יותר זהה
אבל עם צ'יטינג אף פעם אי אפשר להגיע לכשל אמיתי , תמיד תוכל לדחוף עוד קצת מהשרירים שעוזרים לך לעשות את הצ'יטינג במקרה של הכפיפות מרפק זה הגב תחתון וכל מיני אחרים.
ישן 09-07-07, 13:33   #29
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אליאב קרייסלר
אבל עם צ'יטינג אף פעם אי אפשר להגיע לכשל אמיתי , תמיד תוכל לדחוף עוד קצת מהשרירים שעוזרים לך לעשות את הצ'יטינג במקרה של הכפיפות מרפק זה הגב תחתון וכל מיני אחרים.
אני לא בדיוק מאמין שיש משמעות למושג הזה של כשל, בערך מהסיבה שכתבת, קשה עד כמעט בלתי אפשרי להגיע למצב שאתה לא יכול להפעיל יותר עומס ,אז אם השריר לא יכול להרים 5 קילו בעוד חזרה ,נעזר בעוד שרירים נקצץ את המשקל האפקטיוי בחצי ונעשה עוד שתי חזרות, או שנמשיך לעבוד אקצנטרי או איזומטרי.

הכוונה כאן היתה שאם אני מגיע לאותו עומס, לאותה עבודה שנעשתה על השריר בשתי הדרכים, בציטינג ולא בציטינג, עדיין ,בציטינג יהיו לי נקודות בסט שבהם השריר הרגיש יותר עומס .

בכפיפת מרפקים לדוגמא ,יש הבדל, אם בסטיקינג פוינט הלחץ על הבייספס היה 50 קילו ובשביל להמשיך להרים את המשקל הוא נעזר בגב ולכן הרים כביכול 42 או שהשריר הרים 40 קילו נקי . ההבדל הוא שהיתה נקודה שבה מערכת העצבים הרגישה עומס של 50 קילו וההבדל שהעומס המתמשך שהשריר הרים היה יותר גדול, כי אין דרך טכנית להעלות 2 קילו למוט.
הזברה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-07-07, 13:33   #30
PcGunMan
חבר פעיל

אני עכשיו עושה שיעורים באנטומיה זה טיפה עזר לי תודה חחח
PcGunMan מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה