|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() UP
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל ראשי
|
![]() תשמע אם תנסח שאלה טובה וממוקדת אני מוכן לשאול את הד"ר שמרכז אצלינו את הקורס של יוון הקלאסית. הוא מומחה גם בכל מה שקשור למיתולוגיות ודת בעולם העתיק.
תן לי שאלה ממוקדת שלא תיראה כאילו אני איזה טמבל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
תודה מראש ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() איתי הצלחת אותי להשיג משהו?
הרצתי חיפוש בגוגל animals god canine god dogs god והעלתי חרס בידי לצערי :\ מצאתי מקורות עם שורה וחצי על כמה מהאלים אבל לא יותר מזה, לא תמונה ולא הסבר מפורט :glare: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() לא יודע כמה זה יעזור:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Mythological_dogs "This is a list of dogs from mythology, including dogs, beings who manifest themselves as dogs, beings whose anatomy includes dog parts, and so on" . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() אז עומרי יש מצב שתשאל את המרצה שלך?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
מנהל ראשי
|
![]() כן אבל יקח זמן אני לא יודע מתי יצא לי.
בכל אופן ממה שאני יודע בהקשר ליוון העתיקה, יש אל שאחראי על כל הבעלי חיים, זה אלה יותר נכון לא אל. קוראים לה ארטמיס בשם היווני ודיאנה בשם הרומאי. זאת אלה אולמיפית שחברה בפנתאון.(כמו יתר האלים האולימפיים בניגוד לאלים הכתוניים) "היפוכה של אפרודיטה היא ארטמיס. היא אלה יוונית - מופיעה כמו אלים אחרים, בלוחיות כתב מהתקופה המיקנית. היא האלה הבתולה ומלכת החיות, העוזרת בשעת הלידה ושומרת על הוולדות,אבל היא גם אלה הממיתה ומחייה. במיתוס היווני היא אלת החיות, אך גם האלה הציידת, שהיא זועמת היא גם עלולה לירות את חצי הכסף הקטלניים שלה ולהביא דבר(מחלה). באפוס היא תאומתו של אפולון, אבל בפולחן היא עצמאית. בדרך כלל עבדו לה וערכו את פולחניה לא בערים,אלא באוזרים פראיים. למרות שבמקורה ארטמיס היא שומרת חיות הבר, דמותה המשתקפת באמנות ובשירה היא של אלת הציד. בתקופה מאוחרת יותר קיבלה ארטמיס היבט נוסף הקושר אותה ללבנה,כשם שאחיה אפולו נקשר בשמש. פולחניה של ארטימיס היו נפוצים הכל המקומות והארצות,שבהם ישבו יוונים,ובמיוחד בארצות האם. באטיקה ובארקאדיה היה פולחנה קשור בדוב (מקור השם ארקאדיה הוא המילה היוונית לדוב). קאליסטו "היפה ביותר" הייתה מבנות לוויתה של ארטמיס והיה עליה להישאר בבתוליה כאלה עצמה. איך היא ילדה לזאוס את הציד ארקאס ועל כן ענשה אותה ארטמיס והפכה אותה לדוב. ארקאס(שלפי גרסה אחת לא ידע כי היא אימו) רצה לצוד אותה,וזאוס, שרצה למנוע רצח אם, העלה את שניהם לשמיים." "גם בספרטה היה לה פולחן חשוב, שם נהג המלך להקריב לה עז לפני יציאה לקרב. היא נודעה בשם אורתיה(שם דורי קדום). אחת לשנה היו מלקים צעירים בני 18 ליד מזבחה של ארטמיס,עד זוב דם ולעיתים אף למוות. ייתכן שהיה זה טקס בגרות, או זכר להקרבת קורבנות אדם שהיו נהוגים בפולחנה בזמנים קדומים. במקומות אחרים נספגו לתוך פולחנה ,פולחנים מקומיים, הידוע ביותר הוא של "ארטמיס מאפסוס" (שבאסיה הקטנה). שם עמד פסל עתיק של אלה בעלת שדיים רבים,סימן לפיריון. בפולחן זה מוצגת האלה כאם והמנהגים שבו אינם יוונים אלא מקומיים." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אם אתה מחפש נושא מעניין, המיתולוגיה הנורדית הכי נחמדה לדעתי... חפש מידע על אודין (oden), או hermond, hel וbalder, שאלה חלק מאיזהשהוא סיפור של שני אחים.. משהו מעניין, אבל אף פעם לא יצא לי להבין את כולו. חפש גם מידע על הולהאלה (valhall), שזה ההיכל שאליו הלוחמים המתים מגיעים, כדי לקבל ברכה מאודין או משהו בסגנון. נושא מאוד מעניין.
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() עצה שלי פאניק תעשה רק בשחור לבן
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() כן באמת יקח שנים ליבדוק אבל פאניק תנסה באיטנרנת לפעמים יש תספרים האלה שאפשר לדפדף בהם באיטנרנת
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() פאניק חחחח הרגת אותי...כלב עם כנפיים ..חחחחחחחחחחחחחלא יכול להפסיק לצחוק.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() פאניק חחחח הרגת אותי...כלב עם כנפיים ..חחחחחחחחחחחחחלא יכול להפסיק לצחוק.
|
![]() |
![]() |