|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() כמה דברים, אני מתאמן כבר 7-8 חודשים, בכל הגוף עליתי במשקלים יפה מאוד (לדוגמא התחלתי עם 24 קילו פשיטת ברכיים, היום אני על 72 עם אותו מספר חזרות) וכו'
בעיה קטנה אחת יש לי - לחיצת חזה, אולי התרגיל הכי מפורסם בbodybuilding. אני פשוט לא מצליח לעלות במשקל. אני עושה עם 15 קילו בכל צד עם מוט אולימפי, בערך 8 חזרות אחרי זה אני נגמר ומצליח רק 5-6 חזרות. וזה כבר כמה חודשים ככה ! בפרפר ופלייס עליתי יפה במשקלים, אבל בלחיצת חזה אני פשוט נתקע. אגב, חזה שמאל אצלי מפותח יותר מחזה ימין (רואים לפי הקו-חיטוב בצד). איך אני יאזן את זה ? יתאמן יותר על חזה ימין בנפרד ? איזה תרגיל יש כבר ל"חד חזה" ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() תתחיל עם בנץ' פרס תמיד כתרגיל ראשון לאימון, שאתה בשיא הכוח והאנרגיה השרירית,
תבדוק אולי שרירים סנרגיסטים בתרגיל אצלך חלשים כגון טרייספס, היתכן שהטרייספס אצלך חלש ומתעייף מהר והרבה לפני שרירי החזה. טכניקות אימון שנועדו "לעקוף" בעיה, זו היא שיטת התרגיל החד-מפרקי -> רב-מפרקי. כלומר אתה מתחיל עם תרגיל חד-מפרקי לחזה (לדוגמה פלייס), מוציא עליו את מירב הכוח והאנרגיה של הפקטוראליס ומיד אחריו עובר לתרגיל רב-מפרקי (לדוגמה בנץ'). חסרון ברור בשיטה הזאת היא כמובן פחות אנרגיה וכוח לתרגילים הכבדים הרב-מפרקיים. (הסיבה למה שרשמתי עכשיו היתה בגלל הנחת דעתי מכיוון שרשמת שברגילים החד-מפרקיים עלית יפה במשקלים ואילו במורכבים לא, מכאן אפשרות גבוהה לסנרגיסטים חלשים) אז כמובן, לחזק שרירים סנרגיסטים, במידה ואתה כבר מתאמן מנוסה/ותיק אתה יכול לשקול 4-5 שבועות מעבר לאימון כוח (5x5), הדגש כאן על תרגילים מורכבים (בנץ',סקוואט,דד',מילטרי,בנטאובר) ולא על המבודדים. מכאן תקבל עלייה בכוח בעיקר בגלל מערכת העצבים ומספר סיבים רב יותר שילמד להתגייס לעבודה, והתוצאה לכך כמובן תיהיה עלייה במשקלי העבודה של הבנץ' ועוד. בקשר לבעיה השניה שלך אין מה לעשות, הגוף יכול להיות לא סימטרי, סיכוי סביר שזה יתאזן בעתיד. בהצלחה.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אממ היד אחורית שלי חזקה מאוד ביחס לגוף... איזה עוד סינרג'יסטים מופעלים בלחיצת חזה ?
יכול להיות הסטאבילייזרס שלי חלשים מאוד ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() הכתפיים עובדות חזק בחזה..
אצלי אני מרגיש את הכתפיים ממש ממש חזק אחרי חזה...וגם קצת את היד האחורית.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יש לי בדיוק את אותה הבעיה חחח
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אני בידיוק ההפך=/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
מושעה
|
![]() תעשה חזה דאמבלים בשטוח
עליון מוט |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() נראה לי הבעיה שלך שאתה עובד עם יותר משקל בשבילך תנסה לעשות דרופ סט
תעבוד עם Rm8 על המשקל הזה ואז תוריד קצת משקל שיהיה הrm8 שלך מה שאתה עושה אתה מתיש יותר מידי על הסט הראשון וככה לא מנצל מספיק את הסטים האחרים
![]() |
#10 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() תעשה שבועיים שלושה הפסקה עם התרגיל הזה ואחרי זה תעבוד עליו פרמידה
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
RM8 זה 8 חזרות עם המשקל המקסימלי שאני יכול להרים ? אז לעשות נגיד 15 קילו כל צד 8 חזרות, ואז 12.5 קילו כל צד 8 חזרות ואז 10 קילו כל צד 8 חזרות, על זה אתהם מדברים ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
מושעה
כללי:: אוהב הליכות רומנטיות לאורך חוף הים לצפות בשקיעה ולהתחבק תחת אור הכוכבים
|
![]() וכל זה בסט אחד
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() מה זה נותן השיטה הזאת? הרי יוצא שאני נח בקושי 10 שניות בין שלושת הסטים...
נ.ב מה זה סופר סט ? ההפך של זה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() סופר סט זה לעשות סט בשני תרגילים אחד אחרי השני...למשל : סט בתרגיל 1 סט תרגיל 2 ואז חוזרים ל1 ואז ל2 ...
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אמממ קראתי את המאמר ב:):):):):):):):):):):):):):):):):) על מבני גוף, וקראתי על אקטומורפים (שזה ללא ספק המבנה גוף שלי):
Chest: * Endomorph - As an endomorph you'll have a relatively weak chest compared to mesomorphs and even some ectomorphs. Having a high bodyfat means pushups and dips won't be efficient, so you'll want to stick towards chest pressing exercises, along with chest flyes. * Mesomorph - As a mesomorph you have the ideal chest. Your chest is muscular, and your bodyweight is low enough to allow you to incorporate dips and pushups, and later with added weight, into your routine. Still you should not neglect pressing movements, as they also have a positive impact on your chest. * Ectomorph - As an ectomorph your chest won't be strong, however your bodyweight is also low, allowing you to do pushups and dips. Ectomorphs naturally have long arms, making bench press a hard and inefficient exercise to do. You want to stay more towards dips and inclined pushups; however dumbbell flyes are also good to have in your routine. As you get stronger add weight to your dips and pushups. וגם: Ectomorphs are limited to power exercises such as bench presses for the chest, squats for the legs and lat pulldowns for the back. Isolation exercises such as bicep curls, hamstring curls and shrugs should be at the bottom of priorities as they take too much time and work and do not end up to be as effective to ectomorphs as they are to both endomorphs and mesomorphs. נראה לי אני פשוט יפסיק עם לחיצת החזה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() לא הבנתי...הבעיה שלך זה שאתה לא מרגיש את החזה ולא מצליח לעלות במשקלים??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() אכן
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אני אקטומורף והחזה שלי מתחזק מצויין. שהתחלתי עשיתי 25 קילו כן כן פדיחות, ועכשיו אני עושה 70.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() שמע זה נכון מה שאמרת, יש אנשים שבנץ לא מזיז להם לחזה, והם לא מצליחים לגרות אותו כמו שצריך בבנץ פרס,
אם אתה מרגיש שהכתפיים עובדות זה בעקרון בסדר, זאת תנועה מורכבת שמערבת הרבה שרירים וזה היתרון... ניסית לעבוד בשיפוע שלילי וחיובי?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() יכול להיות שקשה לי באמת בגלל שהידיים שלי ארוכות, כמו שרשום בbb.com ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|