|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שלום לכולם,
יש לי שתי שאלות: א. יש לי כאבים בכתף כבר כשבוע, כל פעם שאני עושה תנועה מסויימת של הכתף. הכאבים קצת ירדו, אבל עדיין יש. אני עובד Ab. מה אתם ממליצים? (הכאבים הם דווקא פחות במהלך האימון) ב. קראתי קצת על שברי מאמץ באינטרנט, אבל, איך בדיוק זה נוצר? זה ממש שבר? איתי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר מתחיל
|
![]() השבר מאמץ השכיח ביותר הוא בעצם השוק, אחריו בכף הרגל.
העצם בנויה ממעין "לוחות", בין הלוחות האלה יש רווח שנסגר עם השנים עד סוף הגדילה וקצת אחריה. (צפיפות עצם) שבר מאמץ נוצר מהעמסה חוזרת על העצם וכך נוצר מצב שהעצם לא מצליחה לחדש את עצמה. במהלך ריצה, הרגליים הן אלו שסופגות את הזעזועים. כאשר הריצה מתבצעת לאורך זמן, העומס נהיה גדול מאוד עד פי 10 ממשקל הגוף וכתוצאה מכך נסדקים הלוחות. שברי מאמץ נוצרים בעיקר מתזונה לקויה, ממבנה גנטי של העצם, נעליים לא טובות וכמובן במידה ורצים עם משקל עליך (מגדילים את העומס על העצם). יש לשבר מאמץ כמה דרגות, החמור ביותר שקול לשבר אמיתי. השבר בתחילת ההיווצרות שלו נוצר בשליש התחתון של הרגל וככל שהוא מחמיר מתפתח לאזור העליון של עצם השוק. זהו בעיקרון, הסבר איך לסייע להחלמת השבר כתבתי בפוסט על שבר מאמץ בעמוד של פציעות ספורט. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() יכול להיות שפרקת את הכתף !
אתה מרגיש פחות כאבים באימון כי הכתף מתחמם ויש הזרמת דם אז מרגישים בכאבים פחות עצה הכי טובה שאתה יכול לקבל מכל אחד פה זה לקחת מנוחה של שבועים כי אם תמשיך עם הזמן ( זמן קצר ) אתה תפצע קשות מזה תלך לרופא הוא יביא לך תרופה מתאימה - היתי אומר לך יש מה שם התרופה אבל שכחתי ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() ציטוט:
בקשר לכאבים בזמן האימון זה נכון. ברגע שאתה מתאמן אז המקום מתחמם ואז אתה מרגיש פחות כאבים. אישית אני לא רוצה ולא חושב שאפשר להביא לך עצה. אף אחד כאן [פרט לאראל שנעלם] אינו רופא ולכן אין לו שום הסמכה להביא לך המלצות לטיפול כלשהו. ובגלל זה אתה צריך לפנות לאורטופד על מנת שיסיע לך בצורה הטובה ביותר. בהצלחה ותרגיש טוב - לא בריא להיות חולה ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
אני לא מדבר סתם כי אני מדבר מנסיון ! עד היום פרקתי את הכתף איזה 3 פעמים אם לא יותר והמשכתי להתאמן ! והיה לי כאבים מטורפים ועם האימון נהיו פחות כואבים מסובך ?? זה הרבה יותר מסובך אתה צודק לזה אני מביא לו עיצה לעשות מנוחה של שבועים לפחות כשפרקתי את הכץף ! המשכתי להתאמן אבל עשיתי על משקל קל ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
לא היו לך כאבי תופת במהלך היום? מוזר אני מכיר מישהו פרק את הכתף [למרות שאצלו זה היה משהו קיצוני מאוד] היה צריך לעבור ניתוחים והוא גם שוחרר מצה"ל על 21 רפואי - משהו הזוי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בתור אחד שפרק את הכתף פעמיים, אני יכול להגיד לך שאלה כאבי תופת, וכשמחזירים לך אותה למקום - זה כואב פי 3. עד היום הכתף שלי זזה ולא מקובעת, אבל זה לא דבר שמצריך ניתוח או משהו.
![]() |
![]() |
#8 |
כללי:: עד מתי?
עוסק ב:: טכנאי תקשורת
חדר כושר: קאנטרי באר שבע
|
![]() תגידו פריקת כתף זה דבר שיכול לקרות נגיד באמצע לחיצת חזה או כתפיים או תרגיל כלשהו אחר במשקל כבד?
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
משהו הזוי לגמרי :glare: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
|