|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
מנהל מקצועי
|
![]() ציטוט:
האטום מורכב מפרוטונים,אלקטרונים,ונייטרונים. מה זה אומר אבל? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() נא ללמוד הסתברות.
יש דברים שלמרות שהם נראים שכוח עליון עשה אותם, כמו שהחבר שלך איבד 100 שקל. יש הסתברות מסוימת שזה יקרה. ועכשיו תגיד לי כמה פעמים ביקשת שיקרו לו משהו ולא קרה לו? אז בפעם הx שקרה לו משהו זה ההסתברות שיקרה לו משהו רע ![]()
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אהההה ובקשר לתב"ך. זה לא סופר חוקים, זה ספר הדרכה. איך לחיות את החיים בצורה יותר טובה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אין פה משהוא שבאמת התמודד עם מה שכתבתי כאילו כמו חרם זה.., אם היה כאן משהוא שבאמת עונה על מה שכתבתי הייתי מבין שהמטרה פה היא לא רק להתנצח ולהתווכח, אלא גם להודות שנפלה כאן דרך חדשה , אם לא נפלה אז להסביר למה, אבל מכיוון שאף אחד לא התייחס לדבריי ובכל זאת מגיב להמשך הדיון זה או שלא שמו לב לדברים שכתבתי בטעות, או שהמטרה היא להתנצח ואין טעם לדיון.
שמעו, ת'אמת זה מובן שלא יבוא לכאן משהוא ויאמר, שמע אחי ת'אמת נתת לי מחשבה שונה, אני משנה את הכיוון שלי, לפחות בחשיבה, באמונה, כי זה מפחיד אבל אם כך מה הסיבה להמשך הדיון? אם יש סיבה.. אדרבא לא להתעלם או לסגור עניין או לשאול שאלות ולא להתעלם ממה שהשקעתי וכתבתי כאן (כמה הודעות ואחת קשורה לשנייה..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אגב... כתבת שהתורה לא סותרת את האיבולוציה.. ככה חשבתי עד לא מזמן. עד ששמעתי שיעור חזק של איזה רב (הרבה פיירמן, אם אתה מכיר) שהסביר את זה. איפה אתה שמעת על זה? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() לא באתי לנסות להוכיח מה זה אלוקים באתי לתת נקודות למחשבה ולהגיד למה אני מאמין אתם רוצים תאמינו לא רוצים תעשו מה בראש שלכם
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() חבר שלי העביר שיעור וזה בעיקרון לקוח מהרי"הל ספר הכוזרי, אהבתי את השיער כמו לא יודע מה, היה מרתק, כשהוא מעביר שיעורים הוא מפגיז בדר"כ חבל"ז, פתאום מלא שאלות שהיו לי נעלמו, אין אני מרגיש שאין לי יותר שאלות!! ומה שיש הוא שולי זה דברים ביולוגיים וכאלה שפשוט צריך ללמוד אבל העניין שהאמונה (יותר מהידיעה) שאלוה-ים הוא אחד!
אני היה לי הרבה שאלות וגם לא הססתי ללכת לצד השני אבל כשאתה באמת עושה בשביל האמת הדרך סלולה לך כי זה אמת. כשאתה רוצה אמת אתה מקבל אמת כמה שקשה זה יהיה ללכת עד הסוף עם האמת. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() למה שמי שלמעלה אמר שאנחנו לא עונים לו.. אני יגיד לך מה.. אני עניתי לך, אתה חוזר וסובב את התשובות שוב, תקרא את מה שכתבתי, אבל בינתיים, הקב"ה הוא לו מן איזה שד שמתלבש על בניי אדם, אחרת אתה מוריד מערכו האינסופי, הקב"ה הוא ישות אינסופית וכל ההנפשות שאנו נותנים הם בשבילנו ולא באמת, (למשל, "ויחר אפו" "ארך אפים" וכו')מה העניין לדבר? שלנו, אין תפיסה באלוה-ים כלל, הקב"ה הוא לא מוחשי ולא ניתן לדמיון לכן אין לנו אפשרות לתפוס בקב"ה משהוא אבל המשהוא שאנו בכל זאת מצליחים לתפוס אנו רוצים בו מאוד (כמו המשל עם הבת מלך שכתבתי בהודעה קודמת)
תשאל, אז מהי השלמות הריי אם אתה שואף לאינסוף.. נכון זה מייאש, אבל השלמות היא השאיפה עצמה לשלמות! זוהי השלמות.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אלה דברים שכן אפשר להסביר וחבל שזורקים פה "הוכחות" עם 0 ידע בביולוגיה, אמבריולוגיה או כל תחום מדעי רלוונטי אחר.
קיצר, חפרתם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ובכן, יש הוכחה למה שקורה לאחר המוות? האמת היא גם אני לא מאמין בגלגול נשמות וחיים לאחר המוות וכו', אבל מאידך אין לי הוכחות שזה לא קיים ולכן אני לא שולל שום אפשרות. המדע לא יכול להוכיח שום דבר בנושא הזה, נקודה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() מה שקורה לאחר המוות זה שהגוף שלך מפסיק לייצר אנרגיה, משמע כל פעילות פיזיולוגית מפסיקה. זה אומר שאתה לא חושב, לא מרגיש, לא זז ולא שום דבר אחר. בזמן שאנחנו חיים, כל חוויה שלנו מתווכת על ידי ביטוי פיזיולוגי - אנחנו לא מרגישים שום דבר בלי שתהיה פעילות מוחית שתלווה את זה וכו'. לכן, לומר שאחרי המוות תוכל לחוש חוויה כלשהיא בלי פעילות פיזיולוגית שווה לטענה שמחר השמש לא תזרח - היא מנוגדת לכל הידע האמפירי שלנו.
נקודה חשובה היא להבין שזה שאי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים לא הופך את האפשרות שהוא קיים לסבירה. המדע לא מנסה לענות על הרבה מהשאלות שעלו פה בכלל כי אלו לא שאלות מדעיות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() תגידו מה העניין עכשיו בביצית והזרע? אתם דנים על נושאים שהם מיוחדים ואפשר בהחלט לומר עליהם "מבשרי אחזה אלו-ה", אבל אל תערבבו, אם חוקרים באמת מגיעים שבאמת אין תשובה לשורש העניין, איך זה מתנהל לבד! ואפשר להתפעל מהדבר אבל, זה עדיין נחשב בגדר טבע, העניין הוא, להסכל לשורש העניין, שורש האדם, איך זה שחומצות אמניות שמרכיבות את החלבונים מורכבות כך ואיך הם מורכבות בצורה מיוחדת כל כך ואיך הפרוטונים והנורונים והאלקטרונים שבתוכם יודעים לעבוד ביחד? ולא נהיים משהוא אחר וממש נוצרו הפרוטנים ווהאלקטרונים שהם דווקא בתא הזה ולא אחר וכשהםןעוברים מתא לתא הם לא עושים זאת ללא חוק טבע תואם, מי שולט על הכל זה??? על יסוד שורש העולם. עכשיו אנימוכן לומר על זה "מבשרי אחזה אלו-ה" שיש כאן משהוא על טבעי לא ניתן להסבר
דבר שני, אני כבר כתבתי את זה לפניי כן, למרות שאני לא בקיא בזה כל כך, לפי הרב קו"ק: אשים חושבים שיש ישות אלוה-ית ויש אותנו פה, הם לא מבינים שהכל זה אלוה-ים, יש אלוה-ים וגם היקום הוא אלוה-ים ואלוה-ים הוא אחד! מרכיב של הכל. זה קשה להבנה אבל יש לנסות להתעמק (אני מקווה מאוד שאני לא סותר או פוגם או לא כותב משהוא נכון) (משמע יש רמות בתפיסה האלוקית, אתה הופך כך את הלוה-ים לתלוי בך אז, אל תראו את זה, כי אני בעצמי לא מבין את זה אז אני לא יכול להסביר,אבל זה יכגוללתת נק' למחשבה, אני על זה לא בטוח יענה עכי אין לי ידע על זה, ויכול להיות אני אומר דבריםן לא נכנים, אני מקווה שאני מכוון נכון..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() (לכן זה לא ה' עצמו זהו שליח ה', המלאכים הם בדרגה קבועה, מה שלא בני האדם שמתחת לדרגת המלאכים אבל יכולים לעלות מדרגת המלאכים, אם ה' בעצמו היה אז זה מגביל את הכח של ה' ואם זה מלאך ה' שבא בשליחות, ההפך הוא צריך לבוא ולתת לי הוכחה, ואני צריך לפרסם את הנס כמה שיותר!!)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() תיכנסו לאתרים של הידברות דברים כאלה, על טבעי , זה אתרים של דתיים תראו שם קצת סירטונים תשקיעו חצי שעה מהחיים שלכם ותיראו שאתם תאמינו. מי שרוצה לינק שיגיד
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() כן רק רוח קודש מי אמר ?
ואורי גלר באמת אפס אני מתפלא איך בישראל יש אנשים מפגרים מספיק כדי להאמין שהוא באמת עצר תביג בו וכאלה חח |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() אתה יודע מה בעיה? כשמבקשים מנביא לעשות מופת, אם הוא עושה פעלולים ה לא נחשב מופת, אבל אם הוא בא למשל בשנת בצורת וכולם צמאים על סף מוות והוא אומר, לכאן יבוא ענן, בא ענן קטן מאוד, והוא אומר, הענן יוריד גשם והענן מוריד גשם 40 יום זה טבעי?
(חו מזה, היום אין נבואה כי אנחנו טמאיי מתים, מספיק משהוא שהוא טמא מת נגע בך וכבר אתה טמא מת, מספיק הוא נגע בכלי ונגעת בכלי ואתה טמא, והיום אין אפשרות להיטהר מטומאת מת, אבל יש דרגה אחרת שהיא רוח הקדש, דרגה זאת היא דרגה פחות מנבואה שבנבוא זה התגלות שכינה ממש!, בדרגת רוח הקודש, לא שמעת על צדיקים בדורות קודמים וגם בדור שלנו?.. תתפלא (כל דור יורדים לעולם ל"ו צדיקים , לא ידע מה זה אומר על שאר העולם, אני מאמין שהשאר עושים בדרך ארוכה או שיכולים לרדת עוד אבל לפחות ל"ו, אני לא יודע בזה אני לא ממש מבין כאן אל תעמדו על זה. יורדים לעולם ל"ו נשמות צדיקים, משמע יש אנשים גם בדור שלנו, אולי הם נסתרים מהעין בכוונה, אבל למשל הבבא-סאלי יש עליו סיפור: הבבא סאלי שמע שבמקום אחד אין מקווה טהרה או שרצו לבנות מקווה ולא היה להם את האפשרות (עוד רגע), בא לשם הבבא סאלי כדיי שיבנו ואמרו אנשי העיר לבבא סאלי, איפה נבנה את המקווה והריי אין לנו נהר, הגיע הבבא סאלי לנהר שהיה יבבש או למקום שרצו לבנולת (אני לא זוכר בדיוק) ואמר משהוא , הגיע ענן קטן ומילא שם מים, היה אח"כ בעיה עםפ המקווה במשהוא והיוצריכים לפרק , אז הבבא-סאלי אמר להם לשאוב את המים, הם שאבו סידרו מה שסידרו ושוב פעם הבבא סאלי עמד שם וירד גשם ומילא שם במים. יש עוד הרבה סיפורים, למשל אישה שהופיע לה בחלום הבבא סאלי ואמר לה לבוא אליו מיד, פעם ראשונה היא התעלמה, החלום חזר אליה פעם שניה והיא כבר התחילה להרהר לשאל את חבר שלה או אמא שלה זה היה, פעם שלישית הופיע החלום שוב, החליטה ללכת לבבא סאלי, הלכה לבבא סאלי שלא מקבל נשים והכניסו אותה, כשהגיע, שאל אותה הבאא סאלי בלי להעיף לכיוונה מבט"למה לא הגעת כבר קראתי לך כמה פעמים" היא הייתה בהלם, הוא אמר לה לקרוא לבן שלה על שמו והוא ינצל ויולד והיא תתרפא ממחלה שיש לה (גם על זה היא התפלאה שהרב ידע) למי שחושב שלחיות בבעוה לאו דווקא מזזיק אז הוא טועה..לשות תהפוכויות זה בסדר אבל להתעלם זה רע.. הכי רע.. יותר מלהאמין שלמעשה לא קיים, כי מי שאמת מאמין שלא קיים בתוך תוכו הוא אינו מאמין בזה אבל אם הוא אמיתי עם עצמו הוא ידגיע אל האמת(אבל אם הוא מגיע לדרך האמת לדבוק בה, ןולא לרדוף אחר התאווה, אלא אחר האמת האמיתית), העניין שהוא לעולם לא יגיע למציאות שדהוא מאאמין שאין בורא לעולם אם הוא דובק באמת ולא בתאווה. |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|