ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 11-06-07, 14:43   #81
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

יש לי כמה דברים להגיד:

עומרי, בקשר למה שאמרת, אז רק תיקון קטן (בהנחה שדיברת גם על תחום האימונים ולא רק תזונה). מה שרבים מכנים Old school , זה דווקא New school ביחס לשיטות אימון של כל הגוף באימון (HST וכו'). שיטות פיצול למינהן התחילו את דרכן במגזינים של פיתוח גוף בתחילת שנות ה-90. הן אמנם היו קיימות גם לפני, אבל לא היו נפוצות במיוחד.

בנוסף, אני לא מסכים עם מה שאמרת על ההשוואה עם הדתות, כי דתות זה אמונה וכאן מדובר במדע גרידא.

אוקיי עכשיו ראיתי מה כתבת על התיאוריות. זה לא מתישב לי עם ההגיון מאחר ובצורה כזאת כל אחד יכול להחליט אם למשל להאמין לתאוריית כח הכבידה (אפשר לא להאמין לזה?), או אם נכוון יותר לתחום שלנו, מישהו יכול להאמין שזה לא האימונים והתזונה שגורמים להיפרטרופיה אלא משהו שאימונים ותזונה נגזרים ממנו (סתם זרקתי משהו פסיכי כדי להמחיש את דבריי).

בקשר לסטרואידים (לא זוכר מי הזכיר), זה נכון שכדי למצות את הפוטנציאל שלהם יש לאכול כמו בהמה טיבטית, אבל אל תהיו כל כך נאיבים. במחקרים שנעשו בנושא, נצפתה עליה במסת השריר אצל אנשים שלקחו סטירואידים ולא שילבו בכלל אימוני משקולות. ככה שזה תלוי במטרת המתאמן.
ישן 11-06-07, 14:45   #82
Chef
Banned

מנהלים חביבים תוכלו להענות בבקשה לבקשתי באשכול פניות למנהלים?
Chef מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 14:46   #83
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
י

וכאן מדובר במדע גרידא.
.
מההודעה שרשמתי לנימרוד/תומר זכאי:
המשמעות שיש לתיאוריה מדעית היא שאפשר לסתור אותה, זה בדיוק ההבדל בין תיאוריה, לבין עובדה. כאשר יש לך 2 תיאוריות וכל אחת סותרת את השניה, מה שניתן לך לעשות זה בחירה אישית(זה לא בדיוק בחירה כי תכונות האופי שלך מנווטות אותך בהחלטות שלך).
יכול להיות שגישה א' תחקור נושא מסויים וגישה ב' תחקור אותו נושא רק שכל אחת תגיע למסקנות שונות, אתה יודע כמה תיאוריות שונות יש רק בנושא התזונה? זה לא רק בתזונה, בכל תחומי המדע יש אלפי תיאוריות.
ברגע שאתה מתלבט בין 2 גישות מסויימות שלכאורה הגיעו לאותו תוצר(במקרה הזה גוף מפותח/מאסה שרירית) מה שנישאר לך זה "לבחור" את הגישה שבעינך היא הבחירה הרציונלית(זאת אומרת מקסימום תוצאות ותועלת). אין שקר ואמת, זה לא מתמטיקה ש- 1+1 חייב להיות 2. או שאתה לא מחובר בכלל לתחום ואתה לא מבין שיש אלפי תיאוריות שונות בחום התזונה והאימונים, או שיש לך בעיה בסיסית בהבנה של המושג הנקרא תיאוריה. אני מציע שתעשה חיפוש למושג ואחרי שתמצא את הפירוש, תגיד לי מה התנאים הדרושים לגיבוש תיאוריה מדעית והאם יש שחור או לבן ואמת או שקר בזה כמו בחשבון למשל.
ישן 11-06-07, 14:47   #84
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
לפי המסקנות שלי תומר זכאי=nimrod.
איך הגעתי לזה?
האנשים היחידים שהשתמשו בכתובת Ip של "תומר זכאי" זה Nimrod ועוד משתמש שנקרא "יוסי התותח"(שזה משתמש מושעה שעשה בעיות).
מבדיקה בפרופיל של "יוסי התותח"(nimrod) האיימל הרשמה שלו זהה לאימייל של Nimrod. לכן אם יוסי התותח ונימרוד זה אותו אחד, נימרוד הוא גם תומר זכאי, גם בגלל הip וגם בגלל שבאימייל הרשמה של "תומר זכאי" מופיע שוב השם יוסי בכתובת.
אגב, הוא מושעה, ואם נימרוד יחזור לפה גם הוא יושעה.
ישן 11-06-07, 14:47   #85
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
איך הגעתי לזה?
האנשים היחידים שהשתמשו בכתובת Ip של "תומר זכאי" זה Nimrod ועוד משתמש שנקרא "יוסי התותח"(שזה משתמש מושעה שעשה בעיות).
מבדיקה בפרופיל של "יוסי התותח"(nimrod) האיימל הרשמה שלו זהה לאימייל של Nimrod. לכן אם יוסי התותח ונימרוד זה אותו אחד, נימרוד הוא גם תומר זכאי, גם בגלל הip וגם בגלל שבאימייל הרשמה של "תומר זכאי" מופיע שוב השם יוסי בכתובת.
איך עלית על זה?! יש לך פונקציה של איתור IP? כי לא נראה לי שעברת משתמש משתמש וחיפשת את ה-IP בצורה ידנית.

וחשבתי שזה לא אפשרי להירשם עם אותו מייל פעמיים.
ישן 11-06-07, 14:49   #86
Night_Wolf
Banned

שלח הודעה דרך ICQ אל Night_Wolf

ציטוט:
איך הגעתי לזה?
Nimrod שהיה באתר פעם שהוא היה בן 15?פיייי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
דווקא פעם הייתה לי הערכה אליו אז בגלל זה עכשיו אני לא אקלל אותו וירד עליו אבל בניינו נימרוד עכשיו שאני יודע שזה אתה אני זוכר איך הייתה ניראה ומה הייתה הרמה שלך..לא מאמין שככה זלזלתה בעובדה שאני לא "טבעי" חחח מה שאני כן יודע שאתה בעצמך הייתה מת להיות רבע ממה שאני.

ואני בימקומך פותח פוסט התנצלות כי איך שתיארתה את גיל זה היה פשוט ביזיון ועשיתה מעצמך בדיחת השנה! אני יכול להבטיח לך שאנשים כמו גיל נועדו רק לעזור ולקדם אנשים במצבך שזה אומר "שחיף" מצטער אבל זה המצב..תשקול את המילים שלך לעתיד

נ.ב
איפה גיימר שצריך אותו חחחחחחחחחחח הוא היה מתעלל בכל הילדודס האלו D:
Night_Wolf מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 14:50   #87
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
איך עלית על זה?! יש לך פונקציה של איתור IP? כי לא נראה לי שעברת משתמש משתמש וחיפשת את ה-IP בצורה ידנית.

וחשבתי שזה לא אפשרי להירשם עם אותו מייל פעמיים.
עידן, אחד התחומים שאני אוהב זה בילוש וחקירות.
חפרתי שם הרבה בכתובות IP (במנהל מערכת) וגילתי שהיחידים שהשתמשו באותה כתובת IP של "תומר זכאי" זה נימרוד ויוסי התותח. ניכנסתי לפרופיל של יוסי התותח וראיתי שהוא מושעה וכמובן ראיתי שהכתובת הרשמה של יוסי התותח היא זהה לזה של נימרוד. אחרי זה ראיתי בפרופיל של תומר זכאי שמופיע השם יוסי, וביחד עם הכתובת IP הזהה הגעתי למסקנה.
ישן 11-06-07, 14:50   #88
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Night_Wolf
Nimrod שהיה באתר פעם שהוא היה בן 15?פיייי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
דווקא פעם הייתה לי הערכה אליו אז בגלל זה עכשיו אני לא אקלל אותו וירד עליו אבל בניינו נימרוד עכשיו שאני יודע שזה אתה אני זוכר איך הייתה ניראה ומה הייתה הרמה שלך..לא מאמין שככה זלזלתה בעובדה שאני לא "טבעי" חחח מה שאני כן יודע שאתה בעצמך הייתה מת להיות רבע ממה שאני.

ואני בימקומך פותח פוסט התנצלות כי איך שתיארתה את גיל זה היה פשוט ביזיון ועשיתה מעצמך בדיחת השנה! אני יכול להבטיח לך שאנשים כמו גיל נועדו רק לעזור ולקדם אנשים במצבך שזה אומר "שחיף" מצטער אבל זה המצב..תשקול את המילים שלך לעתיד
זה לא 100 אחוז בטוח, רק 90%.
ישן 11-06-07, 15:08   #89
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
מההודעה שרשמתי לנימרוד/תומר זכאי:
המשמעות שיש לתיאוריה מדעית היא שאפשר לסתור אותה...
באתי לרשום האם אתה יכול להפריך את תורת היחסות או בכלל חוקים פיזיקיליים (לא אתה ספציפית, אלא בכלל מישהו באופן כללי), אבל נזכרתי שלמעשה הרבה תאוריות מדעיות הופרכו בעבר. אז לפני שאני ארשום משהו שטותי, אני אשקיע בזה עוד קצת מחשבה ואחזור אליך.

אה אגב, קיבלת את המייל האחרון שלי? שלחתי לפני יומיים בערך...
ישן 11-06-07, 16:15   #90
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
גלעד יא סלאם עליק איזה יד פיתחת , איש המשקולות והאשכולות היקר שלנו, אני מקווה שיגיע היום שתעלה על הבמה ותאכל עם מלח את שאר המתחרים, במיוחד את אלה שגולשים בפורום של לייל ועושים UD2 . חחח'
(כשהיום הזה יגיע תודיע לי, מניאק מי לא בא לעודד אותך, אני לא הולך לתחרויות אבל אותך אני יבוא לעודד עם זמבורות כמו במשחק של בית"ר).
מה אמרת?!
זהו הלך עליך... מתי אתה בא?
אני אדחוף אותך ברבע סקוואט שאתה תעשה!
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 16:31   #91
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

הס!!!!!!!! מי מעז לרדת על לייל?????

אוקיי ועכשיו ברצינות...
עומרי, אם יש 2 תאוריות מדעיות מנוגדות, אחת מהן בוודאי טועה, והשניה נכונה או שגם טועה. ולאולד סקול אין בכלל גיבויים מדעיים, אלא רק גיבויים של "אנחנו גדולים" .

מעבר לזה, לא הצגת נכון את המחנות...

יש את המחנה של האולד-סקול, שהאנשים שם אטומים, עושים רק מה שהסוסים עושים, מחכים אנשים גדולים כי חושבים ש:
אם בן אדם גדול מתאמן old school, אז בהכרח מתקיים: בן אדם מתאמן אולד סקול--> הוא בן אדם גדול.
אני חשבתי שאותם אנשים בזים רק למדע, אבל עכשיו אני מבין (מקריאה בפורום ישראלבודי) שהם לא רק בזים למדע, אלא בזים גם לשכל הישר, ולאמת עצמה, ובעצם עושים מעין פולחן של עבודה זרה, והם קוראים לו אימון!

ויש את המחנה של האנשים שמאמינים באמת, שמאמינים במדע ובהוכחות מדעיות ובהסברים מדעיים לתופעות, ובשימוש מושכל בשיטות שהוכחו מדעית ולא הוכחו באופן של "וואי הבן אדם הזה לקח חומצות אמינו בזמן אימון והוא מהזהההההההה סוססס!!!!!!!!!!!! הנה אני אקח גם חומצות אמינו וגם אני אהיה סוסס!!!!!אחדאחדאחד!".

פותח הפוסט שאל בסה"כ שאלה פשוטה, ואתם התחלתם לצחוק, זה לגיטימי כי הרי זה פשוט כל כך כיף לצחוק שלייל שחיף (זה גורם לכם להתרוממות נפשית ע"י כך שאתם כביכול מורידים מישהו ומזלזלים באנשים אחרים פחות סוסים מכם [אה, ויש שצחקו שהם בכלל שחיפים, אז אין להם מה לדבר, והמבין יבין]) והשיטות שלו (שמבוססות על האמת, ולא על הגיון מעוות ומטומטם) פשוט לא עובדות (ויש שאוכלים גם ארוחה אחת ביום בפורום שלו, והם יותר סוסים ויותר חטובים מהסוסים פה, ומתאמנים 3-4 פעמים בשבוע כמו בני אדם שפויים, לא 6 פעמים בשבוע.) אבל אחרי שעזבתם את זה, התחלתם ללעוג גם להגיון הבריא ולעובדות מדעיות תוך כדי התלהמות והשווצה בהיקף ידכם הגדול במיוחד.
קהילת הold school, או במילים אחרות (I've got big GUNZZZ) שוב הוכיחה את הסטיגמה שמפתחי גוף מעדיפים להשתמש בכוח מאשר במוח.
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 11-06-07, 16:38   #92
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

פיספסת אותי אחי, עכשיו חזרתי מאימון פלג תחתון, נ.ב - רבע סקוואט Forever :-) חחח'

הפוסט הזה מתחיל להידרדר לכיוון של אותו פוסט מיתולוגי עם הוויכוחים של קרלוס וגל .ט. וגולן, הפוסט הנעוץ Hft Vs Abcd.

אני חושב שעוד וויכוח כזה יהיה מיותר לגמרי, מקריאה מס' פעמים של הפוסט הקשקוש הזה, היחיד שאני מסכים איתו שם זה עומרי, שבא ואמר אני יודע מה עובד עלי הכי טוב ועם מה אני גודל הכי טוב וזה מה שאני עושה (abcx2).
ולא צריך את לייל מקדונלד בשביל לדעת את זה או יאיר קרני או כל אחד אחר, ברגע שאתה מנסה ובודק הרבה ומכל דבר ומצליח להגיע למסקנה, מה עושה את זה לשרירים שלך ולמערכת העצבים, מכאן צריכה להיות הדרך, ודרך אבן היסוד של אותו תוכנית צריך להכין תוכנית פרדיודיזציה בראיה רחבה ושנתית.
גם יוגי ניכנס לאותו פוסט והסכים ואמר דבר נכון:, כן, אני מרביץ הרבה סטים לשרירים קטנים, אצלי אם אני לא נותן כמות אפילו שווה לשרירים קטנים כמו לגדולים, הם לא גודלים אצלי.
זה למעשה מסכם הכל מבחינתי. תוכנית אימון זה דבר מאוד אינדיוידואלי ותוכנית תזונה וכל המשתמע מכך.
יכול להיות בנאדם שגודל מעולה מ18 חזרות ומ-8 לא, ולהיפך (זה לא יכול להיות זה הוכך ונבדק במעבדה לביומכניקה בוינגייט, איך הוא גודל ב18 יותר טוב מאשר מ-8? לי אין תשובה לזה.)
ודיי כבר עם לייל אמר ולייל אמר.

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 16:49   #93
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

אתה טועה רן, אי אפשר לדעת מה עובד הכי טוב בקלות רבה כ"כ, כי זה יותר מורכב.
1. אני בטוח שכל מי שמשמיץ פה את השיטות ה"שונות" אף פעם לא ניסה בעצמו אותן, כי הוא מפחד.
2. מי שניסה, בטח ניסה לא נכון
3. תוכנית אימונים לא רק תלויה בעצמה אלא תלויה גם באיזה תוכנית התאמנת לפני זה. למשל, אם מישהו עובר מABCD עם ווליום מטורף לאיזה תוכנית של HIT הוא יחווה boost לגדילה בגלל כמות הסטים הקטנה שתוציא אותו מאימון-יתר, ואז הוא יסיק ש"HIT זאת תוכנית מסה מעולה". אך אם ימשיך בHIT הוא לא יגדל הרבה מכמות קטנה של ווליום.
4. אי אפשר לבודד מרכיבים, אז אתה לא יודע האם זה התזונה, תוכנית האימונים, שעות השינה, לחץ נפשי או המחזור שחברה שלך קיבלה
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 11-06-07, 17:10   #94
Jones

הסמל האישי שלJones

עוסק ב:: ברמן

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
1. אני בטוח שכל מי שמשמיץ פה את השיטות ה"שונות" אף פעם לא ניסה בעצמו אותן, כי הוא מפחד.
3. תוכנית אימונים לא רק תלויה בעצמה אלא תלויה גם באיזה תוכנית התאמנת לפני זה. למשל, אם מישהו עובר מABCD עם ווליום מטורף לאיזה תוכנית של HIT הוא יחווה boost לגדילה בגלל כמות הסטים הקטנה שתוציא אותו מאימון-יתר, ואז הוא יסיק ש"HIT זאת תוכנית מסה מעולה". אך אם ימשיך בHIT הוא לא יגדל הרבה מכמות קטנה של ווליום.
4. אי אפשר לבודד מרכיבים, אז אתה לא יודע האם זה התזונה, תוכנית האימונים, שעות השינה, לחץ נפשי או המחזור שחברה שלך קיבלה
מסכים איתך ..
Jones מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 17:24   #95
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:

אוקיי ועכשיו ברצינות...
עומרי, אם יש 2 תאוריות מדעיות מנוגדות.
אם זאת תיאוריה היא ניתנת להפרכה, זה מה שמבדיל אותה מעובדה מדוייקת כמו נוסחא.אם היא לא היתה ניתנת להפרכה היא לא היתה תיאוריה יותר אלא עובדה.בתחום התזונה יש מאות תיאוריות ומחקרים,מה שניתן לך כאינדיבידואל לעשות הוא לבחור את הגישה שמתאימה לך כאשר שניהן מראות תוצאות,אולד סקול או מקדונלד לדוגמא, הויכוח יכול להיות מה יותר יעיל אבל כאן מגיעה כבר הפרשנות של כל צד והמאמינים שכל גישה עדיין יהיו מאמינים, גם שאתה חושב שהם טועים,וגם אם הם חושבים שאתה טועה,זה ויכוח עקר שקשור לאמונה,אתם לא מתווכחים על עובדה מדוייקת כגון כמה זה 1+1.

הנה הגדרה לתיאוריה מדעית(קיבלתי כמעט את כל הנקודות על התשובה(
תיאוריה הינה מערכת מונחים הגדרות וטענות המייצגים השקפה שנועדה להסביר תופעה מסוימת, ומציגה קשר בין המונחים במטרה לאחד אותם להסבר כללי אחד.
על מנת שתיאוריה תהיה תיאוריה צריכים לחול עליה כללים מסוימים, תיאוריה הינה תיאוריה רק אם ניתן להפריך אותה ולבטל את קיומה, זה בעצם ההבדל בין תיאוריה לעובדה מדויקת.
תפקיד התיאוריה הוא לספק לבני האדם תשובות לשאלה שאנו שואלים כל כך הרבה פעמים, "למה?" ,ולגלות הקשרים בין תופעות על מנת לנבא את השלכותיהן.
יש משפט שאומר Theory is a tool to use not a rule to follow"" , משפט זה אומר לנו בעצם שתיאוריה הינה אפשרות וכלי לשימוש ולא חוק שניתן לעקוב אחריו כעובדה אבסולוטית.
תיאוריה מתחילה בדרך כלל כפרדיגמה , ולכל תיאוריה יש פרדיגמות אחרות.
פרדיגמה היא דפוס בסיסי או דרך דומיננטית לבחינת נושא מסוים . לכל תקופה יש פרדיגמות חדשות המחליפות או גורמות להזנחה של כאלו אשר היו פופולאריות בתקופות קדומות.
ישן 11-06-07, 17:35   #96
Night_Wolf
Banned

שלח הודעה דרך ICQ אל Night_Wolf

ציטוט:
מה אמרת?!
זהו הלך עליך... מתי אתה בא?
אני אדחוף אותך ברבע סקוואט שאתה תעשה!
ביררתי כמה דברים היום בקשר ללייל שלך...הוא לא ממש אוהב את הרעיון המפגר שלך שלאכול 2 ארוחות ביום
Night_Wolf מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 19:02   #97
ran_z
חבר פעיל

הסמל האישי שלran_z

ציטוט:
בלי הרבה וויכוחים ועיניינים וסעיפים, שים לב רק למדריך השלם לעלייה במסה שנכתב ע"י גיל גרנות וצוות ישראלבודי, כך סעיף קטן שאהבתי ואני מסכים איתו מאוד:

טיפ 3:

זיכרו כי אימון אותו השריר פעמיים או שלוש בשבוע עשוי לעזור להעלות את עצימות העבודה על אותו השריר – אך לא בהכרח תמיד יניב תוצאות משופרות – לכן, התאמנו בחוכמה ובידקו מה עובד עליכם הכי טוב.

הדגשתי את מה עובד עליכם הכי טוב, כי זה מה שאני אומר כבר הרבה הרבה זמן, זה לדעתי אחד הרכיבים החשובים למתאמן ותיק בחד"כ, בנית תוכנית אימון בראיה רחבה בדגש על תוכניות שעובדות עליו הכי טוב.

כשתבין...תגדל!

לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן.
ran_z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 19:04   #98
Kachok

הסמל האישי שלKachok

כללי:: עד מתי?
עוסק ב:: טכנאי תקשורת
חדר כושר: קאנטרי באר שבע
שלח הודעה דרך MSN אל Kachok

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ran_z
בלי הרבה וויכוחים ועיניינים וסעיפים, שים לב רק למדריך השלם לעלייה במסה שנכתב ע"י גיל גרנות וצוות ישראלבודי, כך סעיף קטן שאהבתי ואני מסכים איתו מאוד:

טיפ 3:

זיכרו כי אימון אותו השריר פעמיים או שלוש בשבוע עשוי לעזור להעלות את עצימות העבודה על אותו השריר – אך לא בהכרח תמיד יניב תוצאות משופרות – לכן, התאמנו בחוכמה ובידקו מה עובד עליכם הכי טוב.

הדגשתי את מה עובד עליכם הכי טוב, כי זה מה שאני אומר כבר הרבה הרבה זמן, זה לדעתי אחד הרכיבים החשובים למתאמן ותיק בחד"כ, בנית תוכנית אימון בראיה רחבה בדגש על תוכניות שעובדות עליו הכי טוב.

חחח אצל יעקב זו התכנית שגורמת לו להכי הרבה כאב

עד מתי ספטמבר 07?:cry_1:

Kachok מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 20:59   #99
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Night_Wolf
ביררתי כמה דברים היום בקשר ללייל שלך...הוא לא ממש אוהב את הרעיון המפגר שלך שלאכול 2 ארוחות ביום
לייל תומך בכל דבר שיש רציונל מאחוריו. איפה הוא בדיוק לא תומך? חוץ מזה, ה2 ארוחות אני אוכל רק כשאני עושה PSMF, זה כי כל ארוחה זה 90 גרם חלבון בלי כמעט פחממות ושומן. לא שזה משנה... אבל בשביל הנושא, לייל בסדר עם זה לגמרי. אדרבא, הוא ורבים בפורום שלו מעודדים (ובצדק) הפחתת ארוחות בדיאטה קטוג'נית, שכן זה נוטה לדכא רעב משום שכל אכילה גוררת עליה ברעב כשעתיים אחריה, ואח"כ יש ירידה ברעב. למרות שבדיאטה עתירת פחממות עדיף לאכול כל 3 שעות בגלל שזה ישביע יותר ע"י יצירת רמה קבועה של סוכר בדם ולא יהיו תנודות רבות מדי, אבל בדיאטה קטוג'נית גם ככה אין תנודות כי כמעט ואין פחממות.
עליי בכל אופן זה עובד יופי בהשוואה לכל חיטוב שעשיתי אי פעם

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Kachok
חחח אצל יעקב זו התכנית שגורמת לו להכי הרבה כאב
+1!!!

עומרי, אני לא יודע על מה אתה מדבר בכלל. "יש מלא תאוריות בתחום התזונה". אילו תאוריות?
תאוריה זה למשל תאוריית מבנה הגרעין, או תאוריית היחסות, אבל אילו תאוריות בכלל יש בתזונה?
ההסבר מאחורי ההשמנה הוא תאוריה? ההסבר מאחורי העליה במסה הוא תאוריה? ההסבר מאחורי ההרזיה הוא תאוריה? אני לא מבין.
סינטרקס
סיינטרקס
ישן 11-06-07, 23:17   #100
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

מדע מורכב מתיאוריות והנחות יסוד בולט. מה זה תיאוריה? רשמתי לך בהגדרה. בתחום התזונה/אימונים יש מיליוני גישות שכל אחת מהן מתבססות על המחקרים שלהן, אם זה לא היה ככה אז לא היו לנו דיונים בפורום הזה.תזונה זה מדע אבל זה לא מדע מדויק, כי אם זה היה מדע מדויק לא היה לנו על מה לדון בין אם השיטת עבודה במכון לבין השיטת עבודה במטבח. אתה מסכים איתי שעל 1+1 אין מה לדון שזה 2? כל הדיונים כאן זה לגבי הפרשנות של המדע,כאשר כל אחד תומך בגישה אחרת וכל אחד יכול למצוא עשרות מחקרים שכל אחד מצא משהו אחר, סתם דוגמא אתה יכול למצוא מחקרים שקפאין זה בריא אתה יכול למצוא כאלה שמראים שזה לא בריא, אתה יכול למצוא מדענים שיגידו לך שיש לשים חשיבות לGI אתה יכול למצוא כאלה שיגידו לך שלא, אתה יכול למצוא תזונאים קליניים שיגידו לך לעשות דיאטה נטולת פחמימות כמעט ואתה יכול למצוא תזונאים שיתמכו בחלוקת אבות מזון יותר מאוזנת. אלה כמובן סתם דוגמאות ששלפתי, העניין הוא שאתה מסרב להבין שבמדע,כל מדע יש גישות שונות, לכן יכול מאוד להיות שגישה א' שונה מאוד מגישה ב' , אבל שניהם יובילו לאותה תוצאה סופית(למשל גדילה/היפרטרופיה). יכול להיות שבן אדם א' יתאמן ABCD ויאכל 6 ארוחות ביום ויגיע לתוצאה שבן אדם ב' יגיע אליה כאשר הוא מתאמן FBW ואוכל 2-3 אורחות ביום. לכל גישה יש את החסידים שלה ואת אלו שרואים ממנה תוצאות ולכן הויכוח הזה, כמו עם הארוחות הינו ויכוח עקר. ניסתי להסביר את זה 80 פעם בשרשור הזה ובזבזתי על זה מספיק זמן, אם אתה לא מסוגל לפתוח את הראש קצת ולהסתכל בראייה רחבה על התחום הלא ודאי והשופע בגישות והנחות של הפיתוח גוף ותזונה אז אתה בבעיה. כי אם תסתכל מסביב ותכיר תזונאים שונים או בעלי מקצוע אחרים שקשורים לתחום גם זה וגם החדרי כושר, אתה תראה שכל אחד נוקט בגישה אחרת, אין נכון ולא נכון. בכל תחום מדעי,כולל רפואה!!!כל מדען תומך בגישות שלדעתו הן הנכונות, הריבוי דעות הוא פשוט עצום, אם תכיר פעם מרצים אתה תראה כמה דעות שונות, או למשל תתייעץ עם רופא מומחה בקשר לעניין כלשהו ותראה שכל אחד מהמומחים שהם אנשי מדע לכל דבר, שונים בדעותם.
הסברתי אלף פעם את הקטע של 2 המחנות כאן בתחילת השרשור, ומעבר לזה אני לא הולך לבזבז יותר את הזמן על זה. אם אתה לא מבין עדיין שבתזונה אימונים ופיתוח גוף אין נכון או לא נכון, שחור או לבן ואמת טוטאלית אז ההבנה שלך קצת לוקה.
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא