|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() שיקו, הדברים שציינת לא מגובים בסימוכין ולכן לא שוכנעתי.
סתם, סתם. תהיה בריא
![]() |
#3 |
עוסק ב:: מדריך חדר כושר
חדר כושר: הולמס פלייס דיזנגוף
|
![]() בוא תסביר לי מה היתרון בלנעול מפרק במהלך סט ולהחזיק במצב הזה? אני מחכה לתשובה ולא לכתיבה בשפה גבוהה בשביל לשחק אותה פרופסור
רק אתה טוען את הבולשיט הזה ועובדה שזה מפתיע פה עוד אנשים עכשיו תגיד שהתכוונת למשהו אחר בטח כן? "בתרגילים כמו סקוואט/לג פרס וכו' דווקא החלק היחיד בטווח התנועה בברך של קיימים עומסי דחיסה כנגד הפטלה היא כאשר הברך סגורה לגמרי (מצב של פשיטה מלאה - לא פשיטת יתר - ורוטציה לטרלית קלה), בשאר המצבים של כפיפה כלשהי בברך דווקא בגלל הכוח שמפעילים "המייצבים האקטיביים שזה השרירים", בהקשר הזה הקוואדס, מה שמוביל לעומסי דחיסה גבוהים על הפטלה כנגד הפמור." אתה שם לב פה שאתה מתכוון לשני מצבים שמביאים לאותו דבר לפי מה שרשמת ? עומסי דחיסה גבוהים על הפטלה כנגד הפמור, ומה האינטרס להגיע לשיא עומסי דחיסה במפרק מבחינת עבודה על השריר?? תנעל ברך בלג פרס ותנסה לפני שאתה מקבל צורה של ספרים |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() ציטוט:
אני ינסה להבהיר לך את העניין בנק' קצרות ומתומצתות ככל האפשר. א. כאשר הברך סגורה לא קיימים עומסי דחיסה במפרק הפטלו-פימורלי, כאשר הברך בכל מצב אחר הפטלה כן נדחסת כנגד הפמור. ב. המבנה של המינסקוסים מאפשרק למפרק הטיביו-פימורלי לתמוך בעומסי דחיסה גדולים. ג. כאשר הברך סגורה לפמור יש את שטח המגע הגדול ביותר עם המינסקוסים מה שמקטין את העומס פר שטח, בכל מצב אחר של הברך שטח המגע הוא קטן יותר. ד. כאשר הברך סגורה לא קיימים עומסי גזירה על ה ACL, שוב בניגוד למצבים אחרים של הברך (ברמה זאת או אחרת). ה. עבודה בטווח תנועה מלא מחזקת את היכולת של השרירים לפתח כוח במהלך כל הטווח תנועה ובכך מעלה את היציבות המפרקית ומורידה את הסיכון לפציעות. ו. בטווח האחרון של פשיטה בברך (20 מעלות של כפיפה ועד סגירה מלאה) יש תרומה גדולה יותר של הוסטוס מידיאליס, שריר בעל חשיבות במניעת מסלול לא תקין של הפטלה.
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
חדר כושר: קאנטרי נצרת עילית
|
![]() שיקו אפשר לדעת מה למדתה או מה אתה לומד?
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() shikoLM הערתה את עיניי תודה לך אחי
קראתי את מה שכבתה חח הרבא משם בכלל לא הבנתי אבל בהודעה שמעליי הבנתי יותר טוב הרבא פעמם שמעתי שאסור לינעול מרפקים מוזר לי שאני שומע שאפר רק עכשו
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() לאלו מכם שיש להם (או שהורידו מהקישור שמישל נתן P: ) את הספר
Frederic Delavier - Strength Training Anatomy - 2nd Edition תסתכלו בעמוד 57 שמדבר על הבנצ' פרס, לא ממש הבנתי את הנאמר אבל זה לא אומר שעדיף להימנע מנעילת מרפקים? (הקטע הממורקר בצהוב) |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|