|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
מפתח גוף מתחרה עד 75 ק"ג
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מושעה
כללי:: אחלה גבר
עוסק ב:: עורך דין
|
![]() בנתיים עד שתלמד את הנושא אני ממליץ על קרן נאמנות
בחודשים האחרונים חסכתי 20.000 אלף בקרן נאמנות ועד הצבא יהיה לי בכללי 40-50 אלף שקל ש3 אני ישקיע אותך בבורסה בזמן בצבא |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
מפתח גוף מתחרה עד 75 ק"ג
|
![]() ציטוט:
היית צריך להשקיע משהו כמו 100 אלף כדי לעשות את זה. או שחסכת הכוונה שהשקעת ולא הרווחת? בכל מקרה גם אם שמת 20 אלף אז עד שתתגייס בחיים לא יהיה לך 40 אלף תשואה של 100 אחוז בכמה חודשים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() ספרים על שוק ההון
![]() לפני שלוש שנים בערך.. (היום אני בן 16 וחצי) פשוט הייתי טוחן ספרים על זה ועל כלכלה הייתי מכור.. אממ יש מלא ספרים בנושא ![]() יסודות הכלכלה - ספר מעולה, אמנם לא מדבר על השקעות בשוק ההון, אך מסביר היטב על הכלכלה ומהי בעצם.. הבורסה לניירות ערך ושוק ההון של דורון שלפר - ספר מעולה, מקיף, עבה.. מסביר על על תחום (אופציות מניות אג"ח וכו'..) לדעתי כדאי מאד לקרוא אותו, מוסיף ידע רב.. הליכת אקראי בוול סטריט- אישית לא אהבתי אותו, חוץ מהסקירה ההיסטורית הוא משעמם בטירוף.. כללי המשחק - גם ספר שמסביר על כל תחום בהשקעות, אבל ישן כבר.. המדריך להשקעות של אבא עשיר אבא עני - ספר נחמד, לקריאה. לא יודע כמה הוא עוזר ללמוד.. לא מדבר על השקעות בשוק ההון ד"א.. זכרונותיו של סוחר מניות בוול סטריט - ספר מעולה מעולה, כדאי מאד לקרוא אותו, משנה את ההשקפה על עולם ההשקעות.. אופציות מעו"ף וניתוח טכני למתחילים של צביקה ברגמן - אישית, לא אהבתי את הספרים שלו, יש שם מלא פרסומות, לא התחברתי אליהם בכלל.. הרגשתי שזרקתי 90 שקל.. פסיכו פיננסיים - ספר נחמד, אך לא באמת עוזר.. מדבר על הפסיכולוגיה של משקיעים.. הבורסה למתחילים - ספר מעולה פשוט מקיף וקל להבנה.. לדעתי חובה למתחילים כספר ראשון. כדאי לקרוא גם ביוגרפיות, וספרים שסובבים סביב עולם ההשקעות.. מרחיב את האופקים.. דרכו של וורן באפט - ממש ממש אהבתי את הספר הזה.. כתוב בשפה ברורה, קל ברור ומדבר על אסטרטגיית ההשקעות של באפט.. איך להתעשר/דונלד טראמפ - ספר נחמד לקריאה, לא יותר.. 24 יום - מדבר על קריסתה של אנרון.. מאד מעניין.. No Bull - מספר את סיפורו של המשקיע מייקל סטיינהרדט, אהבתי את הספר הזה.. ביל גייטס עסקים במהירות המחשבה - ספר נחמד, אבל משעמם משעמן.. המטרה - מדבר על ניהול.. מסופר כספר קריאה.. מומלץ לקריאה. the intelligent investor by benjamin graham - קניתי אותו, עדיין מחכה על המדף.. השקפתו של "המורה" של באפט.. Come Into My Trading Room - גם מחכה על המדף.. קשה עם האנגלית הטכנית הזאת.. בגדול זה הספרים שקראתי בנושא.. ![]() ההמלצה שלי להתחיל עם: הבורסה למתחילים , הבורסה לניירות ערך ושוק ההון של דורון שלפר, זכרונותיו של סוחר מניות מוול סטריט שהם ממש מוצלחים לדעתי.. כתבתי פירוט ממש בקצרה על כל ספר.. אם יש שאלה על משהו אז בכיף.. ![]() ד"א אני יודע שזה לא לזכותי שקראתי את הספרים האלה בגיל 14-15.. כל פעם שבאים אליי חברים מסתלבטים על הספרים האלה חח ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מושעה
כללי:: אחלה גבר
עוסק ב:: עורך דין
|
![]() דיבול אתה סטלן אש אה?!
התכוונתי חסכתי 20 אלף שקל.. קניתי קרן נאמנות בזה... עד הצבא אני ירוויח עוד 20-30 אלף שקל וישים אותם גם בקרן נאמנות חח סטלן |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
מפתח גוף מתחרה עד 75 ק"ג
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() תעשה יבוא ייצוא:
תייצא נשים יפות-תייבא יין יפני תייבא פועלים זרים-תקבל שקל ישראלי יש עוד הרבה, הכי חשוב זה לחשוב יצירתי!
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() האם קניית רכוש(דירה)מכונס נכסים יכולה לעלות משמעותית יותר זול מקניית דירה באופן רגיל?האם יש פה פוטנציאל לרווח(קניית דירה מכונס ומכריתה במחיר מלא)בעיקרון אין לי בעיה לקחת משכנתא(יש לי מספיק בטחונות)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
מפתח גוף מתחרה עד 75 ק"ג
|
![]() ציטוט:
דרך אגב אל תיכנס למשכנתא בחיים שלך, שמע אתה ילד בלי ניסיון בתחום לך תתייעץ עם אנשים מבינים. במשכנתא עם הריבית שאתה משלם זה כבר כאילו קנית 2 דירות, וזה יותר מופנה לבאד בוי, כבר עדיף לך בשביל לגור בדירה לשכור אותה ואת ההפרש בין השכירות למשכנתא שעומד על 2000 שקל בערך להשקיע. בתשואה אפילו נמוכה של 8 אחוז בשנה יהיה לך אחרי 20 שנה 980 אלף שקל שתוכל לקנות דירה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() dibol איזה מקצוע צריך ללמוד כדי להבין בדברים האלה,יועץ השקעות?
אני אוהב תתחום הזה,וזה הכיוון שלי פחות או יותר. מה אתה לומד?
limits are self-imposed. You have yet to realize your full potential so you really don’t know what your limits are. When you change the way you train, you change your limits. Even if you plateau in your lifts there are ways to bust a plateau. If you continue to make progress, then you have yet to hit your limit. Open your mind to what is possible. Let your body tell you what is possible and leave your mind out of it. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
מפתח גוף מתחרה עד 75 ק"ג
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה יותר לומד איך לבקר ולטפל בדברים האלה בראייה חשבונאית ולא השקעתית למרות שזה הכל קשור אחד לשני. את הידע שלי צברתי מהניסיון מעבודה בבית השקעות. אם אתה רוצה יותר כיוון של בורסה אז תלמד מימון עם כלכלה בכיוון של אנליסט או מנהל עסקים עם התמחות במימון. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() רכישת דירה ולהשאיר אותה בתור רכוש ולהשכיר אותה בערך במחיר של המשכנתה הרווחתה פה לתווך הארוך דירה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() תיקנה מניות של טבע.
אלה המניות הכי מבטיחות בבורסה הישראלית.
![]() |
#15 | |
מפתח גוף מתחרה עד 75 ק"ג
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() רוצה ספר טוב? זה ספר לניתוח טכני פשוט למתחילים של קווי התנגדות ותמיכה אבל יעיל, עובד.. שמע, בשוק הזה צריך ביטחון וידע, עדיףך לעבור קורס, בלי קורס, ספרים לא ממש עוזרים וכלל: כמעט כולם מפסידים בפעם הראשונה ואולי יותר, למה? ככה.. סהספר, של דניאל מולקנדוב "בשביל הזהב" אני אישית ממלמיץ ללמוד לסחור בבורסה האמריקאית ולא את כל הקריאות האלה, זה נחמד בשביל לדעת כיוון מה זה וכו' אבל כדיי ללמוד, מומלץץ לעבור קורס (אבל מיקצועי)- אגב אני גם כמו אותו אחד שכתב פה אני התחלתי קצת לפני שנה בערך בזה כשהייתי בן 16 ומשהוא, וכן, זה התחום שאני רוצה ללכת עליו, חד הדברים החזקים..למי שאוהב..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
איך הגעת לזה? אני אחי דחף לי ספרים מגיל 13 חח.. ותיק וירטואלי וכל זה.. (ד"א השיא שלי בתיק וירטואלי זה 150% על תיק של 200K, עשיתי את זה ביום אחד עם אופציות מעו"ף.. אין מצב לעשות כזה רווח במציאות גם בגלל שלא תמיד אפשר לקנות בכזאת כמות/זמינות/בגלל העמלות, מהניסיון שלי עם אופציות מעו"ף זה טירוף להתקרב לזה במציאות זה ספקולוטיבי מדי.. גם אם ההנחה נכונה לכיוון השוק תנודה קטנה אחרת יכולה לגמרי לשחוק את הכסף.. ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אין מה עשות, כל מי שנכנס לשוק הזה צריך לדעת שזה יכול להיגמר גם הפוך..
בגלל זהכתבץי מומלץ ללכת לקורס ודווקא בורסה האמריקאית, (יש אחד ממש טוב שאאני מכיר בשם: radenet, של המכללה להשכלה פיננסית בחסות matrixe) אבל זה טוב.. ללמוד את זה עכשיו מראה על הצלחה בעתיד כי יש כיוון חשיבתי נכון על החיים, כשלומדים את תחום הכלכלה יש לרוב שינוי תפיסתי לגביי הכסף בתוך מערך החיים, זה חשוב.. שיהיה ב"הצלחה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() אממ דווקא זה לא הכיוון שלי.. אני יותר בכיוון של הנדסת אלקטרוניקה להתגייס לתלפיות וכו'..
אתה מתכוון להמשיך עם זה? אם כן מה ללמוד? (כלכלה יעוץ השקעות רו"ח וכו'..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() אני מעוניין בתחום הזה יותר בכיוון של אנליסט אני חושב..נראה..בתכלס אני אוהב ת'תחום אז זה העיקר..
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|