|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
עוסק ב:: HIP DRIVE HIP DRIVE
|
![]() זו שאלה שאני מחפש עליה תשובה די הרבה זמן ולא מצאתי מישהו שיודע לענות..
נגיד שאני וחבר שלי באותו גיל, אותו גובה אותו מבנה גוף אותו אחוז שומן אבל הוא שוקל יותר (בואו גם נניח שהמשקל הזה הוא מאסת שריר למקרה שלא הבנתם p ![]() הרי בחיטוב לא עולים במשקלי עבודה רק במאסה, מה שאומר שבשביל לעלות במשקלי עבודה (להתחזק) צריך להיות במאסה? סליחה על החפירה ותודה :] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() כככל שמסת שריר גדולה משומה אתה יותר חזק
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
כללי:: איגור
עוסק ב:: עובד
|
![]() לא בהכרח גם..
יכול להיות מישהו עם מאסת שריר קטנה משלך, אבל חזק יותר. זה גם עניין של עצמות, גידים, מפרקים. לא רק מאסת שריר.
![]() |
#4 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() מאסת שריר זה לא אינדקציה לכוח.
הסבר פשוט: אפשר לעלות בכוח בלי לעלות במסה(תראו את כל המתחרים באולימפיאדות בקטגוריות הנמוכות בהנפות וכו') ואפשר גם לעלות במסה בלי לעלות בכוח(לכל אחד יש איזה יצור במכון שהייתם בטוחים שהוא מרים הרבה יותר, אבל מסתבר שהוא לא מרים כ"כ הרב)
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אז זהו שאני מכיר הרבה כאלה, אבל השאלה האם הם יוצאי דופן? ואם לא מה ההסבר לזה ולמה אנשים לא עולים במשקלי עבודה כשהם לא במאסה? :ם
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אני יודע שענו לך אבל עוד דוגמא טובה לכך שמסת שריר היא לא בהכרח אידקציה לכוח הם המתאבקים במשקלים הקטנים (60 קילו+-) באולימפיאדה
למרות היותם קטנים הם נורא חזקים!
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
עוסק ב:: חייל
חדר כושר: בסיס?
|
![]() כח קשור גם למערכת העצבים (יחידות מוטוריות וכו').
יש קשר בין השניים (כח ומאסה), אבל הם לאו דווקא מעידים על האחר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
הדוגמא שהבאתי לך(מרימי משקולות בקטגוריות משקל נמוכות) הם דוגמא מצויינת. תראה את האלה של עד 75 קילו או משהו, מניפים משקלים מטורפים והם לא שוקלים הרבה בכלל
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בכל זאת הם הגיעו לאולימפיאדה, נראה לי שהם ינצחו אותך למרות שאתה שוקל 10 קילו יותר מהם (אין לי מושג כמה אתה שוקל,אני משער)
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
כללי:: משקל שיא 73
עוסק ב:: A
חדר כושר: A
|
![]() השאלה היא איך אתה בוחן את אותו אדם בכוח? ברמת העיקרון ביומכנית, ככל שזרוע המשא ארוכה יותר יש פוטנציאל גדול יותר לפתח כוח, בשטח זה לא בדיוק ב100% נכון הכל תלוי בשיטת מדידת כוח.
אם באמת שניכם בדיוק אותם נתונים מלבד מסת שריר, ההבדל בכוח תלוי במע' עצבים ויכולת גיוס יחידות מוטוריות - אם ישלך מערכת עצבים מנוסה בתרגיל שאתה בודק את הכוח אז אתה יותר חזק. דוגמה: בבנצ' ככל שאדם יותר נמוך הוא עובר מרחק קצר יותר עם המוט דהיינו מצליח להעמיס יותר לפרק זמן יותר קצר וכך יכול להגיע למשקל יותר גבוה!(יש עוד סיבות אני לא אסבך) נערך לאחרונה על ידי israelijedi, 01-05-09 בשעה 15:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() רציתי להוסיף שטווח התנועה של הנמוך יותר קטן, לכן יותר קל לו לשפר את הבנצ' אבל לגבי משקל שיא זה לא אומר שום דבר.
(השיא לא קשור לגובה) נערך לאחרונה על ידי israelijedi, 01-05-09 בשעה 15:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ובקשר למתאבקים אני לא מדבר על מתאבקים אולימפיים אני מדבר על כאלה בגיל שלי חח :p |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() כן זה זכרון שריר ברמה מאוד לא מפורטת ומוסברת.
עכשיו אם אתה מדבר על מתאבקים אז אתה כבר מדבר איתי על סוג ספורט מסוים, שדורש טכניקה מסוימת בעירוב כוח, הגודל של העצם של הכף יד משפיעה על מסת המכה על אדם אחר אבל עדיין המכה מתחזקת ככל שהטכניקה יותר גבוהה והביצוע נקי יותר עם בזבוז מינמלי של אנרגיה באזורי הגוף האחרים ושימוש נכון באגן(זה בטח למדת כבר באגרוף) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אכן לדמתי :>
עוד שאלה קטנה - איפה נכנס כוח מתפרץ בכל זה? האם זה שאני אעשה 1-5 חזרות בתרגילים מסוימים ישפר את הכוח המתפרץ שלי (ג'ודו ואגרוף תאילנדי לדוגמה)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() כן זה ישפר את הכוח. למרות ש5 זה גבולי.
אני מרים משקל כבד ביד קדמית והיא יחסית קטנה, ובחזה אני מרים חלש יחסית והוא גדל אצלי יפה מאוד. זה גם גנטיקה ועוד הרבה גורמים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() כוח מתפרץ הוא פונקציה משולבת.
מהירות + כוח (או זריזות) אם אתה רוצה להשתפר בענף ספורט מסוים ע''י תרגילים בחדר כושר כדאי לך לעבוד על חיקוי התנועות של אותו הספורט בחדר כושר(עקרון הספציפיות). לכדורסלנים לדוגמה לאנג'ים יהיו מאוד מתאימים למרות שיש תרגילים יותר טובים, מדריכים רציניים וברמה גבוהה ידעו לתת לך את התרגילים המורכבים האלו שכוללים בתוכם כוח מתפרץ, שיווי משקל וכו'. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אז מה שאתה מתכוון זה בעצם תרגיל שמדמה את מה שאני עושה בספורט מסוים? או ממש את התנועה עצמה כנגד משקל?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() בחדר כושר מן הסתם אין לך את האפשרות לחקות בצורה מושלמת את התנועות בספורט הנבחר,
הכוונה לעשות את התנועה כנגד משקל. למרות שזה לא רק לפתח את השריר זה גם ליצור איזון בין השרירים הפועלים בגוף בספורט, דוגמה ידועה: לשחקני כדורגל מקצועיים יש הבדל ענק בין הארבע ראשי להמסטרינג והתנועה המתפרצת של בעיטה תופסת את ההמסטרינג ועשויה לגרום לפציעות חמורות יותר כמו קרע, בגלל שבסוג ספורט בעיקר נעשת תנועה של פשיטת ברך(quad) אז נוצר חוסר איזון דאז עובדים על המסטרינג - ומונעים פציעות בו. |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|