|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#41 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
המחקר המדובר לא ביצע השוואה בין פרוטוקול אימון שכולל תרגילים מורכבים לבין פרוטוקול אימון שכולל תרגילים מבודדים אלא ביצע השוואה בין פרוטקולים שונים של אימון (5*90%,5*90%+1*50%,5*90%+1*30%,5*90%+1*20%) כאשר בכל הקבוצות שנבדקו האימון התבצע על ידי פשיטת ברכיים במכונה, כאשר הריכוז של הורמון הגדילה עלה ככל שעומס העבודה גדל.
![]() |
![]() |
#42 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
|
![]() כמו שכתבתי בתחילת ההודעה הקודמת שלי יכול מאוד להיות שהצדק איתך אבל המחקר שהבאת לא מאשש את הטענה שלך (למרות שגם במחקר שהצגת המסקנות היו שעומס גדול יותר מוביל לריכוז גבוה יותר של gh, מה שמתקשר בצורה עקיפה ביותר לנושא המדובר).
מודה ומתוודה שמעולם לא התעמקתי בנושא ואני אשמח לראות את שאר המחקר "מיני רבים" שברשותך בנושא.
![]() |
#44 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
עזוב עבודה כבדה, אפשר לעבוד כבד גם בלי דדליפט, זה לא העניין, וזה גם לא קשור לנושא, אפילו לא בצורה עקיפה, חתרתם לגמריי מהנושא.
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#46 | ||
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
|
![]() אם היית קורא את ההודעות שלי במלואן היית מגלה שננתי מס' סיבות מדוע איסור על ביצוע דדליפט למתאמנים מתחילים הוא מגוחך.
ציטוט:
![]() |
![]() |
#48 | |
|
![]() ציטוט:
כמו שידוע לך אני בדיעה שלא צריך לבצע אותו כמתאמן מתחיל, וזה לא בגלל שהוא מסוכן, אלא בגלל שהוא מסובך. אני לא רואה כל סיבה, מדוע ללכת ישר לקשה. יש מספיק תרגילים שיותר קלים ונוחים שבהם אפשר להעמיס משקל, בלי חשש לסכנה, ואני לא רואה טעם בלבצע דדליפט עם משקל קל. תסכים איתי שהסכנה בדדליפט לפציעה מסויימת הוא יותר גדול מאשר שאר תרגילים מוכרים..? בנוסף אני גם סבור שעבודה לא מבוקרת במשקלים בינוניים יכולים להביא לפריצת דיסק, בדיוק כמו אותם הכפיפות שאנו עושים בחיי היום יום בשלל הווריאציות ומקבלים פריצות דיסק. בכל אופן אני לא רופא ולא חקרתי את העניין, לא קראתי מאמרים על הנושא, ואין לי נסיון אישי כי לא ביצעתי דדליפט כמתחיל, אבל אני עדיין סבור ואני אומר את זה מידע אישי, שיש לקחת את הזמן לפני שהולכים לבצע דדליפט. אני צריך ללכת לישון, לילה טוב.
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
|
![]() ציטוט:
אני כמעט מתפתה לומר שמה הטעם לבצע סקוואט בכלל במהלך תקופת אימון של כל מתאמן ולא רק מתחיל, הרי לא משנה עד כמה פלג התחתון של אותו מתאמן "גדול וחזק" את הטכניקה הוא ילמד בעצימות נמוכה עם משקלים קלים. הדבר כמובן נכון לכל תרגיל מורכב שמצריך לימוד של טכניקה ובטח שלא מוגבל לדדליפט ובגללו הטיעון שלך מגוחך. ציטוט:
סקוואט הוא דוגמא מצויינת לכך שבחלקים נרחבים בטווח התנועה המומנט על עמ"ש משתווה ואפילו עולה על הקיים בדדליפט, בנוסף אפשר למנות את העומסים הגדולים יותר על מפרק הברך בסקוואט. גם בחתירה כנגד פולי המומנט שפועל על החוליות הלומבריות גדול מהקיים בדדליפט. למרות המשקל הנמוך יותר בתרגיל זרוע ההתנגדות כמעט וכפולה בהשוואה לדדליפט. דוגמא טובה נוספת היא פשיטת גו בספסל רומי. לרוב התרגיל מבוצע עם משקל שנחשב קל עד בינוני אבל המרחק בין הציר למרכז הכובד הוא עצום, מה גם שבביצועים מסוימיים מבוצעת גם כפיפה בחוליות הלומבריות. יש דוגמאות לתרגילים נוספים שבהם העומסים על מפרקים בעיתיים אחרים (בעיקר מפרק הכתף) עולים על "הסיכון" לעמ"ש בדדלפיט. להמשיך לטעון כנגד התרגיל הספציפי הזה הופך מגוחך אף יותר. אין ביסוס לחרם בארץ על דדליפט (אם בכלל ואם אך ורק למתחילים) ורוב הסלידה ממנו נובעת מהלך הרוח של המוסדות שמכשירים מדריכים בארץ ובהקשר הזה בעיקר וינגייט. שגם שם, לאחר שיחות עם מרצים בכירים, תגלה שלמרות ההמלצה שלהם להימנע מביצוע של דדליפט או דיפ סקוואט אין שום עדות מחקרית שתומכת בדבריהם.
![]() |
![]() |
#50 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |