ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 17-11-05, 22:51   #11
gal.T
צוות ישראלבודי

הסמל האישי שלgal.T

עוסק ב:: Making the world a better place

ח"ח להסטוריון על העשרתינו בידע הנפלא .

לדעתי (ואני מדבר ברצינות), צריך לעשות פורום פסיכולוגיה ופילוסופיה כאן, גם ככה חלק מהוויכוחים שלנו הם יותר לכיוון הזה.

עומרי וקרלוס,
אני רואה את עצמי כבן אדם מאוד רציונאלי ופיקח, אני לא מקשיב לכל שטות שאומרים לי ובדרך כלל היא עוברת מספר סינונים בראשי,לפני שהיא מועמדת בכלל לאישור על ידי הכנסת (תאי המוח). הבעיה היא שאני מסוג האנשים שראשם פועל בכיוון המדע, מין שבב שמחובר למוחי שלא נותן לי לקבל מחשבות ללא שכנוע מספק של עובדות מאחוריהן.
עולם הרפואה (במיוחד נושא הפיזיולוגיה וביוכימיה של הגוף) הוא עולם מאוד אפל ונסתר, יש כלכך הרבה דברים שאיננו יודעים לגביו. הדבר שמכשיל אותנו כאן בהגעה למסקנה, או להוכחה חד-משמעית לאחד מן הצדדים הוא בעצם אותו עולם, שבראש עומד הנושא המרכזי - מה גורם לשרירים לגדול?.

אני מוכן להתפשר, לזרוק את כל מה שאני יודע הצידה לטובת מה שאינני יודע ולומר אתם צודקים בעניין הזה.
לאור חוסר המידע והתעלומות הגדולות בתהליכי ההיפרטרופיה בגוף (מה לעזאזל גורם לשרירים לגדול?), אני יכול לומר שזה פשוט משאיר את הנושא לאמונה.

- משהוא שרץ בראשי בזמן האחרון...
בעצם אם ננתח לעומק את שני המצבים, נראה שהם לא כלכך שונים.
אם אני מנסה לתת הסבר הגיוני ללמה הגוף גודל משני השיטות ולמצוא את הדרך האופטימלית, זה יהיה משהוא כזה;
בהנחה שהמאזן החנקתי הוא נתון שלא ניתן להעלותו למצב חיובי שונה ע"פ אימונים שונים, נגיד שלאחר אימון המאזן החנקתי בגוף שלי הוא X+Y (מאזן חנקן חיובי שיכול ללכת לכיוון השרירים).
X = הגוף נמצא במאזן חנקתי (פירוק שווה לבנייה), Y = עודף חנקן.
עכשיו, בוא נגיד שמתבצעים באותו יום תהליכי היפרטרופיה, כאשר עודף החנקן הולך לחידוש ריקמות השריר ופיצוי היסף (בנייה של חדשות).
באימון High Volume - בעצם עבדתי על הגב במשך אימון שלם, כאשר תהליכי היפרטרופיה ימשכו לכ-48 שעות באותו השריר בלבד. ז"א ש אותו Y חלבון (עם הרבה תפילות) יסונטז לאותו השריר ((היפוטתית... זה כמעט אף פעם לא יקרה (הכוונה לכל הכמות))). לאחר מכן, התאוששות של הגוף (לווא דווקא השריר) מהאימון ועבודה עליו בשנית לאחר שבוע. בעצם בשיטה הזאת אנו עובדים כל יום על שריר אחר, כאשר עודף החנקן יסונטז אך ורק לאותו השריר.
באימון HFT - אני עובד על 48 שעות על כל השרירים, בעצם אני כל 48 שעות מסנטז לכל השרירים שעבדתי עליהם כמות Y של חלבון מחולקת שווה בשווה (כמובן שעם הרבה תפילות ושזה הרבה יותר מסובך מזה). אם ניקח את שני המקרים הללו, נאמין שזה באמת קורה ונתייחס לכמות הגדילה שהתבצעה... אין הבדל בין השניים, כמות החלבון שהלכה לכיוון השרירים זהה בגדול.

עכשיו, כמו שאמרנו כבר... אנו לא יודעים מה גורם לשרירים לגדול, אם זה תדירות גבוהה של אימונים עם גירוי מספק "שלא משאיר להם ברירה" עקב העומס המצתבר, או שזה אימון רציני וארוך המעייף את השריר שיגרום לתופעה.
העובדות בשטח הן - שאימון התנגדות גורם להיפרטרופיה (אולי שמישהוא יתחיל לחקור את זה כבר לעזאזל).

מבחינה עקרונית, שתי השיטות מספקות בדיוק את אותו הגירוי, אם זה בצורה יותר תקיפה, או שזה פעם בשבוע.
איני יודע למה בדיוק הגוף יגיב יותר טוב, אם זה משתנה מאדם לאדם, או שאפילו מעבר מHFT לHVT מדי חודשיים יתן את התוצאות.
אך אני יכול לומר בוודאות, שחלוקה של האימונים לארבע ומעלה כבר נהיית מוגזמת ולא משתלמת למתאמן הרגיל, להבדיל מהעילית של הגנטיקה ומשתמשי הסטרואידים.
עדיין אני חושב שיש משהוא בתדירות גבוהה של גירוי, הרי הרבה אנשים ראו שיפור ניקר בתוצאות כאשר עברו מאימונים מסוג ABCD ומעלה.
אפשר אולי לומר שהבעיה הרצינית של המתאמנים, בעצם מה שמכשיל אותם באימוני הנפח, זה בעצם ההתעלמות מהעבודה המורכבת שכלכך מודגשת באימוני HFT ולמעשה אימון עודף ומיותר של שרירים כמו הידיים, כתפיים (אחורית וקדמית), או יותר מדי אימונים שבועיים הפוגעים בהתאוששות הגוף.
4-5 אימוני כוח בשבוע יהיו המקסימום למאמן ממוצע, כאשר עבודה מעל חלוקה ל4 כבר לא משתלמת.

מוזר שלא חשבתי על כל עניין סינטזת החלבון קודם לכן..., אולי אותה אמונה עיוורת קצת עבדה עלי ושיבשה את דעתי .

בכל מקרה, זה היה אחד השירשורים היותר מעניינים..., אני החלטתי לתת נסיון בעוד שבוע לABC X 4 פעמים בשבוע, נראה מה יהיה...

גל.

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא