|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#31 |
חבר פעיל
|
![]() 5-3-2 strength program:
תוכנית זו היא אחת מהתוכניות הטובות שמצאו חן בעיני מתוך הספר: "Encyclopedia Of Muscle & Strength" והיא מבוססת על אותם עקורנות כמו 5X5 של חלוקה לתקופות: תקופה ראשונה - נמשכת 5 שבועות. תקופה שנייה - נמשכת 3 שבועות. תקופה שלישית - נמשכת 2 שבועות. התוכניות מחולקת לארבע אימונים בשבוע עפ"י עיקרון של תנועות push\pull: שבוע 1-5 (כל התרגילים מבוצעים ב5 סטים ל5 חזרות): אימון PUSH: סקוואט . לחיצת רגליים . פשיטת רגליים. לחיצת חזה. לחיצת חזה בשיפוע על דאבלים. לחיצת כתפיים בדמבלים. לחיצת חזה ברוחב כתפיים (יד אחורית). הרמת עקבים בעמידה (תאומים). אימון PULL: דדליפט. כפיפת רגליים בשכיבה. חתירה במוט. פולי לפנים. כפיפת ידיים במוט. כפיפות בטן 5X10-12. שבועות 6-8 (כל התרגילים מבוצעים ב3 סטים ל3 חזרות): אימון PUSH: סקואט. לחיצת רגליים. ספליט סקואט (כריעת רגלים- רגל לפנים ורגל לאחור). לחיצת חזה. לחיצת חזה בשיפוע במוט. לחיצת כתפיים במוט. מקבילים. הרמת תאומים בעמידה. אימון PULL: דדליפט. גוד מורנינג. חתירה בכבל בישיבה. פולי לפנים. כפיפת ידיים. כפיפות בטן בעמידה 4X8-10. שבועות 9-10 כל התרגילים מבוצעים ב2 סטים ל2 חזרות כל אחד): אימון PUSH: סקוואט. פרונט סקואט. לחיצת רגליים. לחיצת חזה. לחיצת חזה בדאמבלים. לחיצת כתפיים במוט. לחיצת חזה ברוחב כתפיים. הרמת עקבים בעמידה. אימון PULL: דדליפט. דדליפט רומני (דדליפט ברגליים ישרות). חתירה במוט. פולי לפנים. כפיפת ידיים. כפיפות בטן בעמידה 3X6-8. * ניתן לחלק את הימים לפי חלוקה של פלג גוף עליון/פלג גוף תחתון. * אפשר לבצע דחיפת עקבים בישיבה במקום בעמידה. * ניתן לבחליף את תרגילי הטן להרמת רגליים/ טוויסט רוסי (סיבוב אגן לצדדים בתוספת משקל)/ דאמבל וודקופר שאני לא יודע מה זה אבל באנגלית זה: WOODCHOPPER. מחכה לשמוע את דעתכם על התוכנית היא נראת לי יותר איכותית ב5X5 כי היא משלבת יותר מגוון תנועות ותרגילים.
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|