ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 15-06-07, 16:22   #81
מתן18
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bodybuilder
חבר שלי חיזר !

מי טי טיט !

צ'לום לכול תוצ'בי כדור הארץ'
מה שאתם רואים בתמונה הזאת,זה אני עם היד שמאל למאלה,נחשו איפה היד ימין צ'לי ?
ניחוץ' מאולה

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח רק אותי זה הצחיק??!
מתן18 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-06-07, 18:08   #82
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Flash
מאיפה לך לדעת אם יש סיכוי גדול או קטן לחיים תבונתיים אחרים בכל היקום הזה?
חוץ מזה שהיקום שנראה לבני אדם הוא מקסימום במרחק של 4 וחצי מיליארד שנות אור (כזמן קיומו של כדור הארץ) ויש עוד המון חלקים של היקום שבכלל האור ממנו עוד לא הפסיק להגיע. בקיצור אתה לא יכול לדעת מה הסיכוי כי אין לך את כל הפרטים לגבי היקום (אפילו לא 5 אחוז מהחומר לפי מה שנקרא ה"חומר האפל" והאנרגיה האפלה שממלאים 95 אחוז מהיקום ואף אחד לא יודע מה טיבם בכלל)
קודם כל, אתה צריך להפסיק לקרוא ספרי מדע פופולרי, זה עושה לך רע. התחלת עם שטויות על תורת היחסות ועכשיו אתה מספר על אנרגיות אפלות.. מה יהיה? כדור הארץ בן יותר מ4 מליארד שנים, לפני 4 מליארד שנים פגע פה מטאור ולכן החיים הראשונים מבחינתנו יכלו להווצר לפני 4 מליארד שנים - כל החיים לפני כן נכחדו, גם אם היו כאלה.

גם בשבילך וגם בשביל בולט - בשביל ליצור חיים באופן ספונטני חייבים מים במצב צבירה נוזלי, פוספט, חמצן, חנקן ופחמן. מים במצב צבירה נוזלי זה די נדיר מחוץ לכדור הארץ. מעבר לזה, בשביל להגיע לחיים תבוניים, צריכים לעבור שרשרת של התפתחויות אבולוציוניות שנובעות מסלקציות טבעיות ספציפיות וגם אם זה מתרחש, הפתרונות של כל אורגניזם שונים ואין ודאות שיתפתחו חיים תבוניים במודל שלנו. אני לא אגיד לך שאין סיכוי בכלל, אבל להגיד שזו אקסיומה זו שטות.

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-06-07, 18:11   #83
ahtung
חבר פעיל

הסמל האישי שלahtung

תחשבו על זה ככה,אם העולם אינסופי,כל דבר שתוכלו לדמיין קיים.

אז ואללה צורות חיים נוספות אני בטוח שיש במקומות אחרים חוץ מהפלנטה שלנו.
ישן 15-06-07, 18:34   #84
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
קודם כל, אתה צריך להפסיק לקרוא ספרי מדע פופולרי, זה עושה לך רע. התחלת עם שטויות על תורת היחסות ועכשיו אתה מספר על אנרגיות אפלות.. מה יהיה? כדור הארץ בן יותר מ4 מליארד שנים, לפני 4 מליארד שנים פגע פה מטאור ולכן החיים הראשונים מבחינתנו יכלו להווצר לפני 4 מליארד שנים - כל החיים לפני כן נכחדו, גם אם היו כאלה.

גם בשבילך וגם בשביל בולט - בשביל ליצור חיים באופן ספונטני חייבים מים במצב צבירה נוזלי, פוספט, חמצן, חנקן ופחמן. מים במצב צבירה נוזלי זה די נדיר מחוץ לכדור הארץ. מעבר לזה, בשביל להגיע לחיים תבוניים, צריכים לעבור שרשרת של התפתחויות אבולוציוניות שנובעות מסלקציות טבעיות ספציפיות וגם אם זה מתרחש, הפתרונות של כל אורגניזם שונים ואין ודאות שיתפתחו חיים תבוניים במודל שלנו. אני לא אגיד לך שאין סיכוי בכלל, אבל להגיד שזו אקסיומה זו שטות.
קודם כל אולי אתה זה שצריך כן לקרוא ספרים כאלה, כי מובן מאליו שזה לא שטויות- אלא כל מה שאמרתי פה זה דברים שאני כבר מתעניין בהם הרבה זמן. נכון כדור הארץ בן 4 וחצי מיליארד שנה- אבל זה שפגע מטאור והתחיל את החיים כאן לפי מה שאתה אומר זה אף אחד לא יודע. יש השערות שהחיים פה התחילו ככה אבל גם אם כן זה לא סותר את מה שאמרתי. וגם זה נכון שצורת חיים כמו שלנו זה דבר מאוד נדיר (אגב יש לנדירות כזאת מושג שנקרא אנטרופיה אבל לא משנה כרגע), אבל היקום הוא כל כך גדול שאי אפשר אפילו לדמיין ככה שאפילו עם סיכוי נמוך כל כך אתה יכול להיות בטוח ב-99.9999 (עדיין נמצא עקרון האי ודאות הקוואנטי) שיש חיים תבונתיים אחרים חוץ מהאדם על כדור הארץ.
Flash מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-06-07, 18:37   #85
m0she
מנהל מחלקת התזונה

בנוגע לתורת היחסות אתה פשוט טועה ואני הסברתי למה. בנוגע להודעה האחרונה: אני לא אמרתי שמטאור התחיל את החיים, אמרתי שאם היו פה חיים המטאור הכחיד אותם ולכן החיים כפי שאנו מכירים אותם כיום יכלו להווצר לראשונה לפני כ4 מליארד שנים. הפגיעה של המטאור היא לא הנפצה אלא תאוריה מדעית רצינית. אתה לא יודע מה זה אנטרופיה כנראה. עקרון אי הוודאות של אייזנברג לא עוסק בסטטיסטיקה של יצירת חיים. אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר, אל תנפנף במושגים סתם.

יש ספרי מדע "hardcore", לא פסאודו-מדע שנשמע טוב, לך תקרא אותם ותחסוך מעצמך את הבלבול.

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 18:42   #86
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

ודרך אגב, לפחות תדייק קצת במה שאתה אומר- היו חיים לפניי פגיעת המטאור ורובם נכחדו. ישנם בערך 10 אחוזים של מיני חיים שהצליחו לשרוד את הפגיעה (האמת שאם אתה מתכוון לפגיעה שחיסלה את הדינוזאורים אז זה דווקא הוכחות שכן היו פה חיים).
ואם כבר אתה מדבר- אז אם זה היה עושה לי רע לקרוא את זה הייתי מפסיק אבל אז לא היה מי שיתווכח פה איתך
ישן 15-06-07, 18:53   #87
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

ברור שזה לא הנפצה. אני יודע מה זה אנטרופיה- כנראה שאתה לא...
ועיקרון האי ודאות קשור בכל דבר ודבר ואם עדיין לא הטמעת את זה והבנת אז חבל. לא אמרתי שזה עוסק בסטטיסטיקה של יצירת חיים.
אני יודע שיש ספרי מדע כאלה אבל בוא נגיד שאני (ואני מניח שגם אתה) לא מבין הרבה ספרים שמתארים את הרוב במשוואות- לכן העיניין שלי זה במילים שיכולות לתאר את המשוואות האלה. תנסה לקרוא את "מארג היקום" של פרופ' בראין גרין- הוא מתאר מצויין את כל הדברים האלה בלי להכנס כמעט למשוואות עצמן. אז תפסיק לקטול כי כל מה שאני אומר פה זה רלוונטי.
ישן 15-06-07, 19:41   #88
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כבר כתבתי בנוגע לחיים לפני המטאור, לא ברור לי איפה אתה מתקן אותי. כ-ל החיים שהיו לפני המטאור, אם היו, נכחדו.
האמת שאני כן מבין מה המשמעות של אנטרופיה, עקרון אי הודאות ותורת היחסות גם ברמה של משוואות - אני למדתי את זה בצורה מסודרת באוניברסיטה בקורסים מדעיים. כל מה שאתה אומר הוא שטויות ואני ממליץ לך להפסיק.

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 21:44   #89
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

כל מה שאני אומר זה שטויות? תשמע זה כמו להגיד בערך שמה שכתוב בספר זה שטויות. לא סילפתי כלום- כל מה שכתבתי אני יכול להבטיח לך שהם כמעט ציטוטים.
אז במקום לנסות להוכיח כמה שאתה צודק ע"י להגיד שכל מה שאני אומר זה שטויות וכל הזמן לנסות ולקטול את הדברים- בוא תנסה באמת לתקן את זה לפי הידע שלך אם אתה כל חושב שזה טעות. זה דיון לא ויכוח ואם יש טעות אז תתקן אותה כמו שצריך ולא בהלגיד כמה שאני טועה בכל דבר- זה המטרה של פורום בסופו של דבר. אז בוא תנסה להגיד איפה טעיתי ולתקן ולא איפה יש "שטויות" ו"שאני לא יודע כלום"
ישן 15-06-07, 22:18   #90
m0she
מנהל מחלקת התזונה

גם אם זה כתוב בספר, זה לא אומר שזה נכון כיוון שזה לא ספר מדעי אלא מדע פופולרי. אני כבר תקנתי אותך אבל אתה מתעקש לחזור על דבריך. תקרא את ההודעה שכתבתי לך בנוגע לתורת היחסות. אי אפשר לנוע במהירות האור, כי המשוואה מאבדת משמעות. מה שכן, טעיתי שהזמן לא יכול להתארך פי 100, בדקתי שוב את הנוסחא, אבל זה יקרה רק במהירות שהיא כמעט מהירות האור ומבחינה פרקטית אי אפשר להגיע גם אליה.

עקרון אי הוודאות אומר בצורה פשטנית שאם אני יודע איפה חלקיק נמצא אני לא יודע מה המהירות שלו ואם אני יודע מה המהירות שלו אני לא יודע איפה הוא נמצא. איך זה נקשר להסתברות למציאת חיים תבוניים?

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 22:19   #91
m0she
מנהל מחלקת התזונה

גם אם זה כתוב בספר, זה לא אומר שזה נכון כיוון שזה לא ספר מדעי אלא מדע פופולרי. אני כבר תקנתי אותך אבל אתה מתעקש לחזור על דבריך. תקרא את ההודעה שכתבתי לך בנוגע לתורת היחסות. אי אפשר לנוע במהירות האור, כי המשוואה מאבדת משמעות. מה שכן, טעיתי שהזמן לא יכול להתארך פי 100, בדקתי שוב את הנוסחא, אבל זה יקרה רק במהירות שהיא כמעט מהירות האור ומבחינה פרקטית אי אפשר להגיע גם אליה.

עקרון אי הוודאות אומר בצורה פשטנית שאם אני יודע איפה חלקיק נמצא אני לא יודע מה המהירות שלו ואם אני יודע מה המהירות שלו אני לא יודע איפה הוא נמצא. איך זה נקשר להסתברות למציאת חיים תבוניים?

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 22:34   #92
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

איזה ספאמר אתה משה
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-06-07, 22:34   #93
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

תראה אני מאמין שפרופ' בעל שם עולמי לא ירשה לעצמו לכתוב דברים שגויים אחרת מה הטעם בזה?
אוקיי ואתה אומר שאין דבר שיכול לנוע יותר מהר מהאור- הוקינג הסביר בעצמו שזאת אחת הסיבות לכך שחורים שחורים מתנדפים אחרת שום דבר לא יכול לנדף אותם "מבחוץ" כי כמובן שאפילו מהירות האור לא מתגברת על הכבידה. דרך אגב אתה בטח יודע שעוד הרבה דברים לא מושלמים ורחוקים מאוד מלהיות כאלה שבהם המשוואות מתמוטטות כמו למשל שילוב משוואות תורת היחסות עם משוואות תורת הקוואנטים.
ישן 15-06-07, 22:36   #94
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

ושכחתי לשאול אותך- אתה באמת חושב שהאדם הוא המין התבונתי היחידי ביקום או שרק אמרת שזה מאוד נדיר שייתפתחו יצורים תבונתיים?
ישן 15-06-07, 22:49   #95
m0she
מנהל מחלקת התזונה

ארתי שזה מאוד לא סביר, במיוחד תבוני במודל שלנו, בגלל מספר סיבות.
רק שתהיה בעניינים, יש לא מעט אנשים באקדמיה שפשוט צוחקים על דברים שהוקינג כותב. הוא לא מתעסק בפרקטיקה, הוא מתעסקת בפיסיקה תאורטית ולא הייתי לוקח כל דבר שהוא אומר ברצינות.
הטענה שמשוואות היחסות לא מתיישבות בדיוק עם משוואות הקוונטים [לא יודע אם זה נכון, אני גם די בטוח שלא בדקת את זה ברצינות] לא קשורה לדיון.

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 23:05   #96
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

שיצחקו אבל הבנאדם לא סתם התפרסם. בכל אופן הרבה מאוד דברים בנושא הזה הם עדיין תיאורטיים.
דבר שני, שאלתי אם אתה מאמין באמת באופן אישי (עם כל הסבירות הנמוכה שבכך) שחוץ מבנאדם אין ביקום הענקי הזה עוד חיים תבונתיים?
ישן 15-06-07, 23:17   #97
m0she
מנהל מחלקת התזונה

הבן אדם התפרסם על ספרי מדע פופולרי. גם רם אורן מפורסם, לא הייתי אומר שהוא פיזיקאי דגול.
לפי דעתי, אין עוד חיים תבוניים במודל שלנו, אבל אני עוד לא חקרתי את כל היקום. במערכת השמש לפחות אני די בטוח שאין עוד חיים תבוניים.

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 23:25   #98
Flash
חבר פעיל

הסמל האישי שלFlash

במערכת השמש זה כבר כמעט דיי ברור שאין. אבל גם אם נרצה לא נוכל לחקור את כל היקום- מה שאומר שאם הטכנולוגיה שלנו לא תתפתח באופן מהיר ועצים אז הסיכוי שלנו למצוא בעצמנו חיים כאלה מאוד נמוך (אלא אם "הם" יצרו איתנו קשר איכשהו). חוץ מזה שהמודל שלנו הוא רק מודל אחד ואני דיי בטוח שיש עוד כמה וכמה דרכים להגיע למטרה של חיים תבוניים מסוג כלשהו. וסתם מעניין- למה אתה מחזיק בדעה שאין עוד חיים במודל שלנו בכל היקום?
ישן 15-06-07, 23:27   #99
m0she
מנהל מחלקת התזונה

כיוון שדרושים תנאים מאוד ספציפיים, רצף אירועים מאוד ספציפיים, וברירה טבעית מאוד ספציפית כדי להגיע למצב שלנו. יכול להיות שיתפתחו חיים כלשהם, אבל בדיוק באותו מודל זה קצת מופרך.

MosheG@israelbody.org
ישן 15-06-07, 23:28   #100
toxicity
IsraelBody VIP - חבר יהלום

עוסק ב:: להטחן בצה"ל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
כיוון שדרושים תנאים מאוד ספציפיים, רצף אירועים מאוד ספציפיים, וברירה טבעית מאוד ספציפית כדי להגיע למצב שלנו. יכול להיות שיתפתחו חיים כלשהם, אבל בדיוק באותו מודל זה קצת מופרך.
שמעת על ירח כחול?
toxicity מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא