ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 11-06-07, 14:43   #1
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

יש לי כמה דברים להגיד:

עומרי, בקשר למה שאמרת, אז רק תיקון קטן (בהנחה שדיברת גם על תחום האימונים ולא רק תזונה). מה שרבים מכנים Old school , זה דווקא New school ביחס לשיטות אימון של כל הגוף באימון (HST וכו'). שיטות פיצול למינהן התחילו את דרכן במגזינים של פיתוח גוף בתחילת שנות ה-90. הן אמנם היו קיימות גם לפני, אבל לא היו נפוצות במיוחד.

בנוסף, אני לא מסכים עם מה שאמרת על ההשוואה עם הדתות, כי דתות זה אמונה וכאן מדובר במדע גרידא.

אוקיי עכשיו ראיתי מה כתבת על התיאוריות. זה לא מתישב לי עם ההגיון מאחר ובצורה כזאת כל אחד יכול להחליט אם למשל להאמין לתאוריית כח הכבידה (אפשר לא להאמין לזה?), או אם נכוון יותר לתחום שלנו, מישהו יכול להאמין שזה לא האימונים והתזונה שגורמים להיפרטרופיה אלא משהו שאימונים ותזונה נגזרים ממנו (סתם זרקתי משהו פסיכי כדי להמחיש את דבריי).

בקשר לסטרואידים (לא זוכר מי הזכיר), זה נכון שכדי למצות את הפוטנציאל שלהם יש לאכול כמו בהמה טיבטית, אבל אל תהיו כל כך נאיבים. במחקרים שנעשו בנושא, נצפתה עליה במסת השריר אצל אנשים שלקחו סטירואידים ולא שילבו בכלל אימוני משקולות. ככה שזה תלוי במטרת המתאמן.
ישן 11-06-07, 14:45   #2
Chef
Banned

מנהלים חביבים תוכלו להענות בבקשה לבקשתי באשכול פניות למנהלים?
Chef מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 11-06-07, 14:46   #3
OMRI-TURBO
מנהל ראשי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
י

וכאן מדובר במדע גרידא.
.
מההודעה שרשמתי לנימרוד/תומר זכאי:
המשמעות שיש לתיאוריה מדעית היא שאפשר לסתור אותה, זה בדיוק ההבדל בין תיאוריה, לבין עובדה. כאשר יש לך 2 תיאוריות וכל אחת סותרת את השניה, מה שניתן לך לעשות זה בחירה אישית(זה לא בדיוק בחירה כי תכונות האופי שלך מנווטות אותך בהחלטות שלך).
יכול להיות שגישה א' תחקור נושא מסויים וגישה ב' תחקור אותו נושא רק שכל אחת תגיע למסקנות שונות, אתה יודע כמה תיאוריות שונות יש רק בנושא התזונה? זה לא רק בתזונה, בכל תחומי המדע יש אלפי תיאוריות.
ברגע שאתה מתלבט בין 2 גישות מסויימות שלכאורה הגיעו לאותו תוצר(במקרה הזה גוף מפותח/מאסה שרירית) מה שנישאר לך זה "לבחור" את הגישה שבעינך היא הבחירה הרציונלית(זאת אומרת מקסימום תוצאות ותועלת). אין שקר ואמת, זה לא מתמטיקה ש- 1+1 חייב להיות 2. או שאתה לא מחובר בכלל לתחום ואתה לא מבין שיש אלפי תיאוריות שונות בחום התזונה והאימונים, או שיש לך בעיה בסיסית בהבנה של המושג הנקרא תיאוריה. אני מציע שתעשה חיפוש למושג ואחרי שתמצא את הפירוש, תגיד לי מה התנאים הדרושים לגיבוש תיאוריה מדעית והאם יש שחור או לבן ואמת או שקר בזה כמו בחשבון למשל.
ישן 11-06-07, 15:08   #4
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
מההודעה שרשמתי לנימרוד/תומר זכאי:
המשמעות שיש לתיאוריה מדעית היא שאפשר לסתור אותה...
באתי לרשום האם אתה יכול להפריך את תורת היחסות או בכלל חוקים פיזיקיליים (לא אתה ספציפית, אלא בכלל מישהו באופן כללי), אבל נזכרתי שלמעשה הרבה תאוריות מדעיות הופרכו בעבר. אז לפני שאני ארשום משהו שטותי, אני אשקיע בזה עוד קצת מחשבה ואחזור אליך.

אה אגב, קיבלת את המייל האחרון שלי? שלחתי לפני יומיים בערך...

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא