ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sugarzaza
מתוך מאמר של תזונאית קלינית בשם ענת מטיאש.
" כל צורות הסוכר המרוכז - סוכר לבן, גלוקוז, משקאות קלים, סוכריות - משתחררות במהירות לדם וגורמות לעליה מהירה ברמת הסוכר בדם. כשהגוף אינו זקוק לסוכר הוא מאחסן אותו בגוף, ובסופו של דבר הופך אותו לשומן.
בתהליך הפקת הסוכר הלבן מסלק-הסוכר הורחקו ממנו 90% מהויטמינים והמינרלים שבו ולכן ללא הויטמינים והמינרלים חילוף החומרים איטי: האדם חסר מרץ, נוטה להשמנה.
כדי לעכל סוכר לבן יש להוציא ממאגרי הגוף ויטמין B החשוב לגוף לצורך חילוף חומרים תקין, ומערכת העצבים.
עוד לא גמרנו את ההלל על הסוכר הלבן ונזקיו - עששת השיניים, התפתחות קנדידה, התמכרות והשמנה, היפראקטיביות בילדים, טריגליצרידים בדם, מצבי רוח, נטיה לדכאון ועצבנות.
|
אחלה, תודה על המידע בנוגע לויטמין B. יש לה כמה אי דיוקים. בנוגע לטריגליצרידים, זה נכון במחקרים לטווח קצר אבל בטווח הארוך אין השפעה של סוכרים פשוטים על טריגליצרידים. לא ברור למה חילוף החומרים ירד, או מה הקשר לכך שהוציאו הרבה ויטמינים ומינרלים מהסוכר- הרי הוא לא הדבר היחיד שאנחנו אוכלים ויש מספיק מקורות בתזונה לויטמינים ומינרלים. הפיכה של סוכר לשומן כמעט ולא מתרחשת ובכל אופן זה עניין של מאזן קלורי יומי. בנוגע לשאר הטענות שלה לא יצא לי לקרוא חומר מהימן.