ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

 
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 30-04-07, 15:44   #5
P-a-n-1-c
Banned
 
תאריך הצטרפות: Nov 2005
הודעות: 0
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
ברירת מחדל



ציטוט:
במאמר כלשהו שקראתי המליצו לפתוח בריצה או הליכה מהירה בין 5-10 דקות במטרה לפתוח בדופק די גבוה באימון, להכין את הגוף לאימון מה שייתן שריפת שומן גבוהה יותר מהתחלת האימון כלומר במנוחות בין הסטים יישרף יותר שומן (כלומר אם האימון האנאירובי כשעה אז במשך חצי שעה -סך כל המנוחות, שריפת השומן גבוהה כי בזמן החזרות יישרף בעיקר גלוקוז ולא שומן) בנוסף, טוענים שאחרי 6 דקות הגוף מתחיל להכין את עצמו למצב החירום, למצב הקטבולי בו הוא משחרר שומן מתאי השומן לדם.
אשמח אם תוכל להביא לפה את המאמר.

ציטוט:

השאלה שלי היא כזאת, אני במצב מאוד קטבולי, הקורטיזול בפעולה, השומן והגלוקוז (גם מהחלבונים) מתפרקים כדי לאושש את הגוף, האם במצב כזה לא משנה אם זה תמר או בננה שיקפיצו את האינסולין לא יגרמו לשיבוש בהמשך שריפת השומן הרי ידוע שהאינסולין הוא הורמון אנטיקטבולי שעוצר את פירוק השומן? ואם אכן זה אפשרי, כמה גרם של פחמימות אני יכול להכניס בבטחה לגוף בידיעה שזה מתפרק כדי לאושש את הגוף ולהאגר בגליקוגן ולא להכנס למאגרי השומן? האם שתי בננות זה לא יותר מדי?
מקווה שהבנתם את שאלתי...תודה לעוזרים.
בעיקרון אין מספר מדוייק "כמה אפשר להכניס", אבל מדובר בערך ב0.4~ גרם פחמ' על כל ק"ג בחיטוב וב0.7-1.2 במאסה.
בחיטוב המטרה היא לשמור כמה שיותר על השריר. הגוף שלך שורף במשך כל היום שומן ולאו דווקא 5 דק' לאחר סיום האירובי. במידה ואתה עושה הכל נכון ושומר על כמות חלבון טובה הגוף יפרק שריר בצורה מינורית לחלוטין. לאחר האימון הגוף במצב שיש לו מן אפשרות לשרוף שריר ואתה צריך כמה שיותר מהר למנוע מצב זה ע"י צריכה של פחמ' פשוטה.

ציטוט:
ועוד שאלה קטנטונת, בארוחה כשעה לאחר האימון וצריכת השייק, יש להמנע מפחמימות עם gi גבוה? זוהי ארוחה כמו כל ארוחות היום בחיטוב? כמה גרם פחמימות יש בבננה אחת בערך?
אכן. הארוחה הזו תהיה חלק מהתפריט חיטוב ועדיף שהיא תהיה הגדולה ביותר בין הארוחות [אם כולן בערך אותו דבר אז תבחר אחת מהן].
בבננה יש בערך 23-24 גרם פחמ'.

דימי.
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
 

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא

חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:34.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים