|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() בגלל ההיענות, החלטתי להסביר קצת על השיטה.
הפורום הזה נתן לי הרבה וזו הזדמנות להחזיר טובה ולתרום קצת לקהילה הנהדרת הזאת. הנה ההסבר שלי - תהנו ![]() האם אפשר להשתמש בתופעת "זיכרון השריר" מבלי שהשריר המדובר בכלל היה מפותח?! כולנו שמענו בדרך כזו או אחרת על תופעת זיכרון השריר. סיפורים על אנשים שהתאמנו בעבר וחזרו להתאמן, וחוו עלייה עצומה במשקל ובהיקפים. עבודה של שנים פתאום לקחה רק חצי שנה לשיחזור. הרציונאל שעומד מאחורי השיטה הוא שניתן למעשה לחקות את התהליכים שקורים בגוף עם זיכרון שרירי מפותח, בגוף שמעולם לא היה גדול יותר מעכשיו. בעצם "עובדים" על הגוף.... המפתח להבנת התופעה הנ"ל הוא רקמה מיוחדת בתוך השריר שנקראת רקמה מחברת (תרגום חופשי ל CONNECTIVE TISSUE), הרקמה הזאת היא בעצם מה שמחזיק כל קבוצת שריר במקומה, מגינה עליה, ואחראית לרתום את כוח הכיווץ שבא מסיבי השריר ביעילות מירבית. (זה באמת על קצה המזלג, אני ממליץ בחום לקרוא עוד על CONNECTIVE TISSUES כדי להבין לעומק את האנטומיה של השריר והגיאומטריה שלו). מה הקשר של כל זה להיפרטרופיה ולזיכרון שריר? ובכן, כדי שתתרחש היפרטרופיה הרקמות האלה חייבות להפוך לגמישות ולהימתח. אם תהליך זה לא יתרחש, לשריר לא יהיה מקום לגדול. כשאנחנו מתאמנים אנחנו מותחים את הרקמה שעוטפת את השריר. לכן, ניצול נכון של הרקמות האלה הוא גורם חשוב בגרימת היפרטרופיה. נניח שהתאמנתי חזק על הארבע ראשי, והוא גדל ל70 סנטימטר (סתם זרקתי מספר). הפסקתי להתאמן, וההיקף ירד ל60. אבל... לפני שהתחלתי בכלל להתאמן, ההיקף שלי היה 45.... (שוב זרקתי מספרים). זה אומר שהרקמות בשריר הארבע ראשי עדיין מתוחות וגמישות יותר מפעם. כעת כשחזרתי להתאמן, אני לא צריך להלחם עם המגבלות שמוכתבות ע"י הרקמות העוטפות את השריר, מכיוון שהוא כבר נמתח בעבר. לכן השריר גדל מהר יותר. וזהו ידידי, מה שכולנו מכנים "זיכרון שרירי". איך ניתן לחקות את התופעה המדהימה הזו? חיקוי התופעה מתרכז סביב ניצול הרקמות המחברות, סובבות, וקושרות את השרירים. כפי שאמרתי הרקמות האלה אשכרה יכולות למנוע *פיזית* מהשריר לגדול. אני לא יודע מה איתכם, אבל אני רוצה לגדול :P מטרתנו היא ליצור סביבה דומה לזו הקיימת בשריר שהיא פעם גדול יותר. בעיקרון צריך לגרום לכל הרקמות המחברות (שאת שמן לא הזכרתי כאן, אבל הן מופיעות במאמר וכדי לקרוא עליהן, באמת מעניין) להימתח. אתם חייבים להבין שהתהליך עשוי להיות קשה... בכל זאת מדובר על רקמה בגוף שאנחנו משנים את צורתה במידה מסוימת. למעשה ישנה טכניקה מסוימת במסאז', עיסוי של רקמות עמוקות שהוכח כי הוא מחזק את השריר ואף מגדיל את ההפרדה בין קבוצות שריר (DEFENITION בשפת הבודיבילדינג). מדהים לא? שוורצנגר הגדול השתמש גם הוא (ללא ידיעתו לפי דעתי) בטכניקה הזו. יש כמה טכניקות להגמשת השריר אך אזהרה חשובה הן כואבות מאוד! רק לאתלט מנוסה הייתי ממליץ בכלל לחשוב עליהן. חום - חימום השריר חשוב מאוד, לשריר חם יש טווח תנועה גדול יותר. מטרתנו היא למתוח רקמה מחברת בשם פסיה (FASCIA) ואנחנו לא יכולים לעשות זאת כשהשריר לא בטמפ' אופטימלית ותנועתו מוגבלת. פאמפ - חישבו על כך שמים יוצרים בטבע קניונים עצומים. כך גם הדם והנוזלים בגוף יגרמו להרחבת ולהגמשת הרקמה הנ"ל. חייבים להגיע לפאמפ עצום לתוצאות אופטימליות. מתיחות - החלק אולי החשוב ביותר. מתיחות ידניות כואבות ועצימות של השריר ורקמותיו. להגדיל את הנפח כמה שיותר, לאפשר היפרטרופיה עתידית. מנוחה - חלק חשוב בבדיבלדינג בכלל, ובשיטה הזו בפרט. המתיחות יגרמו לנזק לרקמות המחברות, לכן יש להבטיח שננוח כמו שצריך - כדי שהשריר יחלים, ושהרקמות יעוצבו מחדש. זה החלק הראשון של ההסבר, אני מקווה מאוד שהוא היה מובן ותרם לכם. אני מת מעייפות אז מחר אני אכתוב את ההמשך. לילה טוב לכולם, מקווה שנהנתם...
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|