|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הגורמים הפיזיולוגיים שמשפיעים על ה-RMR הם LBM (מסת הגוף הרזה - שרירים, עצמות, מים ורקמות שהן לא-שומניות), אחוזי השומן (רקמת השומן-אדיפוס, צורכת גם היא אנרגיה וקלוריות ומייצרת חום), גיל ביולוגי, גורמים אנדוקריניים (קורטיזול, לפטין, אינסולין, תירואיד, טסטוסטרון), עצימות אימוני התנגדות ו/או אינטרוואלים, תזונה והמאזן האנרגטי וכו'. ודרך אגב, זה שהמזון "הולך" לתאי השריר או השומן לא אומר ש"שורפים יותר קלוריות". להיפך, פחות קלוריות "נשרפות" לאנרגיה, אלא נאגרות בתאים. שנה טובה, יואב |
|
![]() |
![]() |