|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום לכולם,
קראתי הרבה מאמרים בנושא תזונה ופיתוח גוף, וגם את ההודעות כאן בפורום, ועדיין יש שני דברים שלא ברורים לי עד הסוף. 1. 6 ארוחות קטנות ביום במקום 3 ארוחות "רגילות"- אם אני מבין נכון, העקרון בלאכול בהפרשי זמן קטנים זה כדי שהגוף יקבל את הקלוריות שהוא צריך לפעילות השוטפת שלו, מבלי שיהיה לו צורך לפרק חלבונים מהשרירים כדי להשיג אותם. קראתי את הדיאטות של חלק מהמשתמשים כאן, שרובן דלות שומן ועתירות פחמימות וחלבונים. ידוע שפחמימות מתפרקות בעיכול הכי מהר, אח"כ חלבונים ואח"כ שומנים. אז ההגיון שלי אומר שאם אני אוכל בבוקר 2 פרוסות לחם, עם גבנ"צ או ממרח אחר שמכיל גם שומן באחוז לא נמוך, אז במשך ה3-4 שעות שלאחר הארוחה הגוף עדיין מקבל קלוריות מהשומן שהוא צרך בבוקר, עד שמגיעים לארוחת הצהריים וכנ"ל מארוחת צהריים עד לארוחת ערב. אם הסיבה העיקרית לפריסת הארוחות לאורך כל היום היא לספק לגוף קלוריות, אז נדמה לי שדברי למעלה שווים בערכם ל6 ארוחות קטנות עם אחוז שומן נמוך או אפסי... 2. לאכול אחרי האימון- מיד אחרי האימון אני אוכל בננה או אשכול ענבים, וכ30 דקות אח"כ אני אוכל את הארוחה העיקרית ביום, שמטבע הדברים מכילה מספיק חלבונים, פחממות ושומן. האם זה באמת מאד משנה אם אני אוכל את החלבונים 2 דקות אחרי האימון, או 30 דקות אחריו? אכילה מיד בתום האימון תעלה לי בנוחות של אכילה בבית. (שוב, מאמרים גם אני קראתי הרבה, וחלקם מעלים מסקנות שונות. אני פונה לכאלה שמנסיונם באמת שמו לב להבדל כלשהו בתגובות של הגוף) תודה מראש לעונים. |
![]() |
![]() |