ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
זה שטויות, חבל שאתה לא בודק את מה שאתה אומר.
1. שומן לא חיוני לספיגת סידן. זה חוסר הבנה בסיסי בפיזיולוגיה של מערכת העיכול ובכימיה פשוטה.
2. לא נכון, הבקרה על בניית העצם היא בעיקר באמצעות קלציטריאול (מטבוליט של ויטמין D), קלציטונין וPTH. צריכת חלב בגיל צעיר מפחיתה משמעותית סיכון לאוסטאופרוזיס.
3. יש לנו את כל מה שדרוש לצורך פירוק החלב. יש לנו את האנזים לקטאז שמפרק את סוכר החלב לקטוז (לאנשים עם רגישות יש רמות נמוכות של האנזים) ויש לנו פרוטאזות שמפרקות את חלבוני החלב וליפאזות שמפרקות את שומני החלב. לא צריכים בשביל זה 3 קיבות ועוד אנזימים.
4. הסיכון לסרטן הוא בשתיית חלב מלא, לא חלב דל שומן. חלב דל שומן מפחית דווקא סיכון לסרטן.
1. Eur J Clin Nutr. 1993 Sep;47(9):617-22.
Osteoporosis and bone metabolic parameters in dependence upon calcium intake through milk and milk products.
2. Am J Clin Nutr. 2003 Jan;77(1):257-65.
Milk intake during childhood and adolescence, adult bone density, and osteoporotic fractures in US women.
3. International Dairy Journal Volume 8, Issue 9, September 1998, Pages 759-764
Bone Mineral Density of Adolescents as Affected by Calcium Intake through Milk and Milk Products
4. Journal of Dairy Science Vol. 77 No. 12 3498-3505
Dairy Calcium, Bone Metabolism, and Prevention of Osteoporosis
5. Nutr Cancer. 1990;13(1-2):89-99.
Patterns of milk consumption and risk of cancer.
|
זה לא נכון, לא פעם בדקו את העניין לגבי הסידן.
הכוונה היא שבחלב פחות מ5 אחוז שומן, הסידן לא נשמר במוצר ואיכותו נפגמת או נהרסת כבר בתהליך הייצור, ואין כמעט ספיגה בצריכתו.