ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 09-09-07, 12:14   #18
שומר החומות
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Mikeo
איזה מעניין זה כל העניין של מיסטיקה ביהדות... בכלל, זה מוזר שבכתבי-יד ואצל רבנים ואפילו אנשים בהיסטוריה היהודית שהייה להם ידע עמוק מאוד ביהדות התעסקו בעניינים האלה של מלאכים ושדים וכוחות מסטוריים, כי כל זה שייך לתחום האלילי.

זה מוזר מאוד בשבילי שהיהדות מלמדת שיש רק אלוהים אחד, אין אלוהים אחרים, והוא ברא את בני האדם, ואין שום דבר בין-לבין (כמו עם ישו בנצרות שמאמינים שהוא הייה חצי אדם, חצי אל), ואז אפילו בתנ"ך מוזכרים סיפורים על מלאכים, על השטן, בעלי אוב, רוחות... כי זה נוגד אחד את השני, אי אפשר להגיד "יש את ה' ויש את בני האדם, ואין שום דבר ביניהם" ואז להזכיר מלאכים, יצורים שמיימיים שמשרתים את ה', את השטן, שמוצג כיצור אלוהי עצמאי ולא כחלק מה, ומי יודע מה עוד.

בקיצור, אני יודע שאין פה את מי לשאול, אבל בכל זאת... מיסטיקה זה תחום אלילי, ואם יש תחומים ביהדות שמתעסקים בזה כמו קבלה, הייתי רוצה שיתנו לי הסבר חד-משמעי איך זה לא נוגד את היהדות.
לא הבנתי איך הגעת למסקנה שמיסטיקה זה דבר שנוגד את היהדות?
היהדות היא אמונה מונותאיסטית, והעובדה שכחלק מהדת יש שדים ומלאכים לא נוגד את זה, כי הם לא על גדר אלוהים, וגם השטן לא.
בניגוד לדעה הרווחת בנצרות, ביהדות השטן הוא משרת של האלוקים, ואין לו כוח ששווה/שעולה על כוחו של האל.
שומר החומות מנותק   הגב עם ציטוט