|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() קראו את המאמר לטובתכם:
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1306675 הסיכום הוא שפשיטות ברכיים תרגיל בעייתי בכלל ומסוכן לבריאות הברכיים בפרט. לא פלא שמספר חודשים התרגיל היחידי שאני מבצע לארבע ראשי הוא סקוואטים כבדים מתחת ל-90 מעלות ולא היו לי שום בעיות בברכיים ברוך השם. מאז שהתחלתי שוב עם הפשיטות ברכיים התחילו לבוא הבעיות וביניהם כאבים וחולשה בברך. הסכנות בביצוע פשיטות ברכיים: 1. Increased patellofemoral joint reaction force, knee movement, and joint stress in the most commonly used range of motion. 2. Reduced hamstrings activity. 3. Reduced VMO activity and late onset of firing. 4. Non-existent hip adductor and abductor contribution. 5. Increased rectus femoris firing. 6. Constant ACL tension. 7. Higher patellar ligament, quadriceps tendon, and patellofemoral and tibiofemoral forces with the most commonly utilized loading parameters. 8. Increased lateral patellar deviation. 9. Insufficient involvement of surrounding joints to ensure optimal functioning. 10. Poor training economy (no carryover to closed-chain performance from open-chain exercises). זה רשום באנגלית כי לקחתי את זה מהמאמר עצמו, לכן אם מישהו לא מבין אני אשמח לנסות להסביר לו. מה אני אישית ממליץ למי שיש כאבים בברך (במיוחד כתוצאה מפשיטות ברכיים)? מנסיון שלי, מאד עוזר לבצע מתיחות ל-rectus femoris, זה אחד מהשרירים בארבע ראשי רק שלא מספיק לבצע מתיחה רגילה לארבע ראשי אלא מתיחות מיוחדות לשריר הזה. חפשו בגוגל. |
![]() |
![]() |