ציטוט:
פורסם במקור על ידי Takima
למען האמת אני לא לגמרי הבנתי מה הכוונה "הקו של הכפות רגליים", איזה "קו"? קודם כל אני מבין שכולם מסכימים ששתי כפות הרגליים דבוקות לקרקע.
בכל מקרה, אני מציע לך להתעלם מתגובות של אנשים המטעים אותך ואומרים שתנועת הסקוואט מגיעה מהתחת. הירידה לסקוואט לא מגיעה מהתחת. היא מגיעה משרירי ה-hip flexors, אותם שרירים שמרימים את הרגל ומאפשרים לך למשוך את הברך לכיוון החזה. אני ארחיב על זה בהמשך.
ואל תנסה למשוך את התחת אחורה! להיפך, בזמן הסקוואט נסה שהתחת תהיה כמה שיותר קדימה. אני אסביר: כמה שאתה יותר מושך את התחת לאחור (כמו בדדליפט רומני), אתה הופך את הסקוואט ל-"good morning squat" וככה אתה יותר מערב את שרירי הגב התחתון, התחת וההמסטרינגס, לעומת הארבע ראשי (השריר שעליו אתה רוצה להביא דגש בסקוואט) שעובד פחות. אין צורך לערבב בין 2 תרגילים, סקוואט זה תרגיל לארבע ראשי ולכן התחת קדימה.
דבר שני, נסה למשוך את עצמך למטה ע"י שרירי ה-hip flexors. לא "לרדת", אלא "למשוך", תזכור את המילה ותבין גם את ההבדל בין שתי התנועות. המשיכה מבוצעת (בכוח לאלו שחסרה גמישות) ע"י הרמת שתי הברכיים לכיוון החזה, כמו בלג פרס אלא בעמידה. תנסה את זה ותבין שזאת הדרך הנכונה לעשות סקוואט.
|
א.כופפי הירך הם אניטגוניסט קלאסי ולא עובדים לא בתחילת התנועה ולא בסופה!
ב.התחת צריך "להמשך" לאחור למטרת שמירה על לורדוזה מותנית ע"י סיבוב האגן
אם תדחוף את התחת קדימה אתה בעצם תבטל את הלורדוזה המותנית ותיצור כוח דחיסה עצום על החוליות שבסופו של דבר יגרום לנזק
לכן ההמלצה שהבאת פה היא לא במקום לא נכונה ומסוכנת.