ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 05-06-07, 15:40   #1
sandman
חבר פעיל

ברירת מחדל הייתי חייב לאגיב לשירשור הזה: "תמליצו לי על תרגילים ל2-הקוביות התחתונות.

לאחר שקראתי את השירשור הנ"ל (תמליצו לי על תרגילים ל2-הקוביות התחתונות.)
הייתי חייב להגיב לפוסט הנ"ל.
שריר הישר בטני אומנם מורכב מסיבים שמתחילים ומסתיימים באותן נקודות חיבור
בניגוד לשריר החזה שניתם לראות לפי התרשימים של כל הסיבים מתחילים בנקודת החיבור לכתף אבל מסתיים בנקודות שונות המחברות לאורך קו אמצע הצלעות. ולכן ניתן לתת דגש לסיבים מסויימים בחזה.

ביד הקדמית למשל יש שתי ראשים שבעזרת תרגילים שונים ניתן לתת עומס רב יותר על ראש מסויים.

אך הישר בטני הוא שריר השונה מכל השרירים האחרים.
למה שונה?
כי לסיבים בשריר זה יש ארבעת מקומות כיווץ עיקריים. ניתן לראות שהסיבים לא מתוחים באופן חלק מנקודת האגן עד לנקודת חיבור בצלעות כמו סיבים בשרירים אחרים, אלה מתוחים באופן לא אחיד שנותן ארבע נקודות ריכוז לאורך השריר.

לכן בכל תרגיל שעובדים ישרות על בטן מתגייס כל הסיב מתחילתו ועד סופו לכיווץ השריר, אך המיוחד בשרירי הבטן זה שהסיב לא מתכווץ באופן אחיד לכל אורכו, כלומר, ישנם בכומות לאורך הסיב בהם הוא מתכווץ באופן חזק יותר לעומת מקומות אחרים.
לכן הרכב זה של סיבי הבטן נותן מראה של שמונה קוביות המצביעות על ריכוז שונה בנפח הסיב לאורך אורכו.

מסקנה:
ניתן להעמיס/ לתת דגש למקומות מסויימים לאורך הסיב. ולכן ישנם תרגילי בטן שמפעילים עומס שונה ולא אחיד לאורך כל שריר הישר בטני, והכול תלוי באופן תנועת הגוף ובהפעלת כיווץ השריר.

מכאן יש מקום לדבר על תרגילים הנותנים דגש רב יותר לחלק התחתון של שריר הבטן (בטן תחתונה בשפת העם).

התנועה הנכונה לכך תיהיה מאין גלגול לפנים של האגן ולו דווקא הרמת הרגליים כמו שמרבים חושבים שצריך כך לעבוד על הבטן. (בהרמת רגליים עובד המותן כסל שהינו חלק משרירי הירך).
בגלל שזאת תנועה קטנה אי אפשר לבודד אותה אך ניתן לתת לה דגש בתוך תרגילי בטן כלליים.
כמו דגש על ניתוק גם של הגב התחתון כאשר עושים כפיפות בטן רגילות בנוסף להרמת השכמות מהקרקע.

תרגיל נוסף להעמסה על חלקו התחתון של הבטן הוא שכיבה על הגב עם רגליים ישרות ב90 מעלות מעלה.
כאשר מנסים לאקפיץ את הרגליים מעלה לכיוון התיקרה תוך כדי שמירה על רגליים ישרות ושכמות צמודות לקרקע. זאת תנועה מזערית שמפעילה כיווץ בכל שריר הבטן אך עם דגש רב יותר לחלקה התחתון של הבטן.

מקווה שהבנתם את ההסבר שלי לפרדוקס הזה.

ומעצבן אותי שסוגרים פוסטים כאלה כי סתם מישהו מתעצבן שחאירם לא חושבים כמוהו והוא יודע יותר טוב מכולם, חלאס, זהו בדיוק המקום (הפורום) לדון בדברים האלה, אז אל תנעלו ככה סתם פוסטים אם אין בהם מקום לפגיעה, עלבון או השפלה והקנטה של אחד מחברי הפורום או כל אדם אחר מעבר.

גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט