|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#8 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יש כמה דרכים.
קלוריה היא יחידה של חום. אחת היא מדידה של החום שנפלט משריפת כמות X של מזון מסויים, זה מדמה את החמצון שנעשה בגוף. הבעייתיות עם השיטה שהיא אינה מתייחסת למידת העיכול בגוף של המזון, וכך למשל 5 גרם תאית ייחשב כ-5 גרם של פחמימה שממנה יופקו 20 קלוריות, אך בפועל לגוף אין את האנזימים לעיכול התאית ולכן לא יופק ממנה אנרגיה. יש כמובן את ה4/4/9/7 המוכר שהוזכר למעלה. החסרון שלו זה מידת הזמינות של החלבון בגוף (5 גר' של חלבון ביצה זמין הרבה יותר מ5 גר' חלבון החיטה [AKA גלוטן]) תקרא עוד קצת פה. http://news.nana.co.il/Article/?Arti...peID=1&sid=126 |
![]() |
![]() |