ציטוט:
פורסם במקור על ידי אליאב
אני עוד לא פגשתי באדיבילדר מקצועי בארץ שמאמין בזה
|
זה בסדר גבר, לכל דבר יש פעם ראשונה. בבקשה, הנה כמה ציטוטים של עמית ספיר כאשר הוא כתב בפורום לפני שנה:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמית ספיר
שוב שלום לכולם.
אני אכן במצב של עליה במסה כרגע אבל בשום שלב
של העונה אני לא עובר 10% שומן{כרגע על 9% ב85קילו)
יש מצב שאני יתחרה במר צפון בטבריה אבל המטרה היא אליפות אירופה במאי
שתערך בסלובקיה.
לגבי תוכנית האימונים שלי:
כרגע אני מרים מישקולות 5 ימים בשבוע-פעמיים ביום -בבקר אני עובד על כח(כלומר טווחי חזרות של3-5 ולפעמים אני יורד עד 1-2 חזרות
מיספר הסטים מישתנה משבוע לשבוע וגם מיספר החזרות הספיציפי לאימון}
בערב אני עושה "אימוני פאמפ" כלומר טווחי חזרות של 8-15 (תלוי בתרגיל ,אם התרגיל רב-מיפרקי אז יותר לכיוון ה8 חזרות ואם התרגיל הוא תנועה מבודדת אז יותר לכיוון ה15)בשילוב עם סופר סטים,שינויי קצב בתוך הסט וביכלל שיטות אימון מיתקדמות יותר.בשני הימים הנותרים אני עושה אימוני ספרינטים(אטלטיקה קלה בשיטה שפיתחתי שעוזרת מאוד לשמור על אחוזי שומן נמוכים)ובטן חזק(לפחות 9 סטים בזוויות שונות).ככה מיתאמנים היום
מפתחי גוף מיקצועיים בחול,שיטות כמו ABC הם מה שניקרא "אולד סקול" ולא מישתמשים בהם הרבה היום.
|
הסבר של עמית על חלוקת האימונים לפי תנועות ולא לפי שרירים:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עמית ספיר
חברה זה מה שניסיתי להסביר.
אני לא מחלק את הגוף לפי שרירים אלא לפי מישורים ותנועות.
כלומר:
אימון 1 יהיה במישור הורטיקלי
דוגמא לתרגילים במישור זה(סקווט,מתח על הוריאציות השונות שלו,דד-ליפט אולימפי,הנפה,דחיקה אולימפית}
אימון 2 יהיה במישור ההוריזונטלי
(תרגילים לדוג:לחיצה בשכיבה על הוריאציות השונות שלה,חתירה בשכיבה,מכונת טי-בר,
)
אימון 3 יהיה אימון "תנועות מבודדות"או אימון במישור הסגיטלי(תרגילים לדוג:כפיפות מרפקים למיניהם בישיבה ,פשיטות מרפקים,הרחקת כתפיים או עוד "תנועות פימפום" למיניהם
שוב תלוי במטרת האימון.
תנסו לחשוב תנועות במקום שרירים-הגוף זה לא חדר כושר,בכל התרגילים גם במבודדים עובדים תמיד כמה שרירים ביחד,לכן רוב העבודה צריכה להיות תנועות מורכבות וגדולות ופחות מבודדות שוב תלוי במטרת המיתאמן.
|
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אליאב קרייסלר
בכל מקרה יודעים מה? אם אתם מרוצים ואתם גדולים, על הכיפאק אני לא פוסל אף תוכנית ואני בעד לנסות דברים חדשים.
אני עדיין נשאר בשלי , בזה שוותק יכול לספר הרבה יותר מעובדות שאתם קוראים באינטרנט ואין לכם מושג אם זה אמת או שקר...הדרך הכי טובה לדעת מה פועל ומה לא זה ניסיון ככה שכל אחד נשאר עם הדעות שלי , עד היום אני עבדתי איך שאני יודע ואפשר לראות את התוצאות ,
ושאף אחד לא יצייץ בקשר לגנטיקה כי אני התחלתי ממש ממש מ0
|
שיהיה לך בכיף בן אדם, אף אחד לא רצה שתשנה את הגישה שלך לאימונים. אני תמיד אומר שתוכנית אימונים בראש ובראשונה צריכה להיות אחת כזאת שאתה תהנה ממנה, אחרת לא תהיה לך מוטיבציה להמשיך, אתה לא תהיה עקבי אחר התוכנית ואז התוכנית הזאת לא תהיה שווה כלום. אז קודם כל שהתוכנית תהיה מהנה למתאמן (וכמובן בגבול הטעם הטוב).
בקשר לגנטיקה, כל אחד מתחיל מאפס. גם רוני קולמן התחיל מאפס. אבל יש כאלה שיש להם את הפוטנציאל גדילה ויש כאלה שלא.