|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Jul 2009
הודעות: 468
גיל:: 22
עוסק ב:: עכשיו כח ומאסה, פעם ריצה בעיקר.
חדר כושר: מרכז קנדה - מטולה
|
![]() סחטיין על המאמר! מאוד תורם!
אני רק רוצה לציין סתירה שעלתה בשתי פסקאות שונות: " " החלבון בחלב פרה הוא בעל ערך ביולוגי (המדד ליעילות ספיגת החלבון וניצולו על ידי גוף האדם) גבוה יחסית (כ- 90%). הוא מתחלק לשני סוגים עיקריים: 20% מתוכו מוגדרים מי-גבינה (Whey) ו-80% מוגדרים קזאין (Casein). לעומתו, החלבון בחלב סויה הוא בעל ערך ביולוגי נמוך יותר (בערך 75%) ומתבסס בעיקר על חלבון צמחי. כוס ממוצעת (200 מ"ל) של חלב פרה או סויה מכילה שישה עד שמונה גרם חלבון. " הרכב החומרים בחלב (חלבון/פחמימה/שומן/מינרלים/ויטמינים) גורם לכך שאנו מחזירים לגוף לאחר האימון כמעט את כל מה שאיבדנו. היחס בין חלבון הקזאין לחלבון מי-גבינה עומד על 1:3 לטובת הקזאין. עובדה זו גורמת לשחרור חומצות אמינו לדם במנגנון השהייה: קודם כל מפירוק חלבון מי-גבינה ורק אחר כך מפירוק חלבון הקזאין. כתוצאה מכך ריכוז חומצות האמינו בזרם הדם ובתוך השריר נשאר גבוה לאורך זמן ומקנה יתרון בבניית חלבונים בתוך השריר " אם עושים את החלוקה של 100% ל5 יחידות שונות, ובמקרה שמעמידים 20% לעומת 80% הרי שהיחס בין חלבון הקזאין לבין חלבון מי גבינה הוא 1:4 בהתאמה ולא 1:3 כפי שפורסם. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
גלריית תמונות חדשה של גל הראל עלתה לאתר! | zivgin | פיתוח גוף תחרותי | 0 | 27-07-10 12:04 |
כתבה חדשה באתר | טל יואב | פיתוח גוף תחרותי | 36 | 04-05-10 13:54 |
שיזוף - כתבה חדשה שלי | Dr. Muscle | פיתוח גוף תחרותי | 20 | 23-08-08 13:33 |
כתבה חדשה על ארנולד | טל יואב | פיתוח גוף תחרותי | 8 | 18-11-07 00:42 |
תראו איזו כתבה מצאתי על אביב הניגרי שלנו! | Antonator1 | פיתוח גוף תחרותי | 12 | 03-05-07 17:27 |