|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#3 |
אחראית תזונה ותוספים.
תאריך הצטרפות: May 2006
הודעות: 3,294
גיל:: 24
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() זה עוף טרי או קפוא?
מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם אשר בה אושר בחוק להזריק כמות מים גדולה לבשר הקפוא. בנוסף, היצרנים מזריקים גם חומרים נוספים, שחלקם אף עלולים לגרום למחלות מסוכנות ואף לסרטן. בחודש מרץ 2002 המליצה הוועדה לפניות הציבור בכנסת בפני משרד הבריאות לבטל את התקנה משנת 1993, שהתירה הזרקת מים לבשר, אך לא ברור מתי ההמלצה תיושם. החקיקה בכנסת התקבלה בלחץ היצרנים ללא דיון או שלבי חקיקה. התקנה מתירה הזרקה של עד 10 אחוז מים, אלא שבפועל מזריקים 30 עד 50 אחוז ואף 70 אחוז. יחד עם המים מוזרקים גם חומרי שימור וצבע, כך שהצרכן רוכש הרבה מים, מעט בשר וכן חומרים נוספים המסכנים את בריאותו. החומרים העיקריים המתווספים לבשר הם ניטרטים ופוספטים. מפעלים יכולים להחדיר גם מי ביוב ממוחזרים כאשר ההזרקה נעשית עם אותם מחטים המוחדרים באולם פתוח בזה אחר זה לגושי הבשר, ועלולים להעביר זיהומים של גושי הבשר השונים. היצרנים מתעשרים, הפוליטיקאים מעלמים והציבור נפגע בריאותית. מהו התהליך שעובר הבשר הקפוא המעובד ? - הבשר מגיע מחו"ל בגושים גדולים. - הגושים מופשרים נחתכים , מוכשרים, ואז מוזרק להם מים ושאר החומרים. - הבשר עובר תהליך טלטול לצורך פיזור החומרים שהוזרקו לכל חלקי הבשר. - הבשר מוקפא מחדש, ומקבל מכת קור של מינוס ארבעים מעלות כדי למנוע מהחומרים המוזרקים לצאת מהבשר. בשר המוצף במים מאבד גם את ערכו התזונתי, והוא דל בחלבון, שומנים וויטמינים. כל מי שלא חס על בריאותו ימשיך לרכוש את הבשר הקפוא הזול יחסית (מחיר גבוה עבור כמות הבשר בפועל הנמצאת במוצר…), אך מי שבריאותו חשובה לו יעדיף את הבשר הטרי או שימעיט באכילת בשר
__________________
mmm |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|