|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עד כמה שהבנתי, הבעיות בסוכרוז הן: 1. גרימת עששת. 2. עליה מהירה ברמת הסוכר בדם בעקבות צריכה מופרזת ו/או בצורה לא מאוזנת. 3. נחשב ל"קלוריות ריקות". נתחיל דווקא מ-3: באנשור-פלוס אתה לא יכול להגיד על המוצר "קלוריות ריקות" בשום אופן. מכיל את כל מה שבנאדם צריך, בצורה מאוזנת, חוץ מסיבים תזונתיים (שזה גם חשוב וצריך לדאוג לצרוך גם את זה). לא משנה איזה חלק מהקלוריות הגיע מסוכרוז, והיה במקור "קלוריות ריקות", הרי שכחלק מהמוצר הוא כבר הפסיק להיות קלוריות ריקות. נעבור ל-2: מה שקובע כאן, הוא העומס הגליקמי של המזון. נכון שסוכרוז יעלה את העומס הגליקמי של המוצר, אבל מה שקובע הוא העומס הגליקמי ולא הסוכרוז. במוצרים המכילים סוכרוז ואשר למרות זאת העומס הגליקמי שלהם הוא סביר, לא צריכה להיות בעיה. בנקודה הזאת, נדמה לי גם שהבעיה המרכזית של עומס גליקמי גבוה היא התופעה המכונה "תשוקה חוזרת לפחמימות" המאפיינת צריכה של ארוחות בעלות עומס גליקמי גבוה. תופעה זו עלולה לגרום לאכילת יתר בכלל ושל פחמימות בפרט, אבל גם כאן מה שיקבע בסופו של דבר הוא אם האדם נכנע לתשוקה ואוכל יותר מדי או שלא. אז לסיכום הנקודה המרכזית הזאת: צריך להסתכל על העומס הגליקמי של המוצר ולא על העובדה שהוא מכיל או לא מכיל סוכרוז, וגם אז יש להבין שצריכה של מוצר בעל אינדקס גליקמי גבוה אינה בהכרח מזיקה כשלעצמה, אלא רק אם היא גורמת בעקיפין לאכילה מופרזת. ונסיים ב-1 - העששת: בזה אני לא מבין כלום. אני מניח שזאת לא בעיה ייחודית רק לסוכרוז, אלא למגוון של סוכרים, אבל יכול להיות שבאמת זאת החולשה הגדולה ביותר של סוכרוז וצריך להיזהר. אפשר, למשל, לצחצח שיניים אחרי כל פחית. עוד שני צחצוחים ביום לא יהרגו אותך. אני הרי לא ממליץ ולא הייתי חושב אפילו להמליץ לשתות כל היום קוקה-קולה למטרת עלייה במסה. |
|
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|