ציטוט:
פורסם במקור על ידי m0she
ההתמודדות עם לקטוז יכולה להמדד על פי התחושה של האדם, כיוון שכידוע לך המעי לא יכול לספוג די-סכרידים. אם יש מחסור בלקטאז, לקטוז לא יתפרק לגלוקוז וגלקטוז ולכן האוסמולריות של הצואה תעלה. כתוצאה מהעליה באוסמולריות של התוצאה יווצר מצב של שלשול, שבהחלט ניתן לחוש בו.
אי סבילות ללקטוז נרכשת בעיקר כתוצאה מאי-שתיית חלב, לא כתוצאה משתיית חלב לאחר אימון.
|
לא תמיד ניתן להבחין בשינויים כל כך מהותיים באוסמולריות של הצואה, והעמסה של מזון שכזה בזמן שבו הגוף מתקשה לעכל למשך תקופה ארוכה יכולה בהחלט להוביל לתחושות לא נעימות ב-עתיד-. אי- סבילות ללקטוז לא נגרמת רק כתוצאה מאי-שתיית חלב. ממש לא. ברגע שמכניסים לגוף מזון שלא מתעכל בצורה כל כך טובה, הדבר יכול לגרום לבעיות בעתיד.