|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שמתי לב שהנושא הזה לא ממש ברור להרבה אנשים, וגורר אחריו הרבה נושאים ותגובות לא מדוייקות, בכל רחבי האינטרנט, וגם בשיחות היומיום.
אני רוצה שתחשבו כרגע על שני דברים: מסת שריר: כמות השריר, בק"ג. מסת שריר נבנית כשנמצאים במאזן קלורי חיובי עם כמות מספקת של חלבון. מסת שריר קטנה כאשר נמצאים במאזן קלורי שלילי גדול מדי ו\או כשלא צורכים מספיק חלבון. זה בגדול, כי יש גם תהליכים ופעולות ספציפיים בעלי אפקט קטבולי\אנאבולי מטבעם, אבל זה כבר נושא אחר, וגם ההשפעה של אותם פעולות ותהליכים לא עד כדי כך משמעותית על השינוי הכולל. תעזבו לרגע את האימונים בצד. האמור לעיל נכון לגבי כל בנאדם, מתאמן או לא מתאמן. טונוס שרירי: רמת המתיחות והמוצקות של השריר. או במילים פשוטות יותר - "הצורה היפה והמתוחה" המתקבלת עם האימונים. פשוט. ____________________________________ במידה ותפסיקו להתאמן אין בהכרח שתאבדו מסת שריר - במידה ושמרתם על תזונה מתאימה. למרות שהמציאות מצביעה על כך שאדם המפסיק להתאמן, בדרך כלל מזניח גם את התזונה שלו, אבל זה כבר תלוי בכם. מה שבטוח תאבדו הוא את הטונוס הגבוה שהיה לכם כשהתאמנתם (לא באמת ציפיתם להישאר עם אותו המראה, נכון?) ____________________________________ מסת שריר בסופו של דבר נבנית ממאזן קלורי חיובי וכמות מספקת של חלבון. גם אם אתם מתאמנים וגם אם לא. אז למה בעצם מתאמנים? בשביל לשנות את יחס השריר:שומן שנבנה לטובת השריר. תחשבו על זה שניה, באימונים אתם מגרים את השריר לגדילה, ובכך "דוחפים" יותר קלוריות שהיו הולכות לבניית תאי שומן, לחידוש ובניית תאי שריר. בנוסף, כמו שכבר ציינתי, האימונים מגדילים לכם את הטונוס השרירי ומקנים לכם מראה ספורטיבי ושרירי יותר. אני ינסה להמחיש את זה: נדב ורונן, שני חברים טובים שגדלו יחדיו מגיל צעיר. נדב היה בולס מזון סדרתי מגיל צעיר, וכמעט ולא עוסק בפעילות ספורטיבית. לעומתו, רונן, היה יותר "מתון תזונתית", וגם היה מתאמן 4 פעמים בשבוע באופן עצים למדי. בגיל 25, מצאו את עצמם נדב ורונן שונים מאוד, נדב, 1.80, 110 קילו, 32 אחוזי שומן. רונן, 1.80, 70 קילו, 12 אחוז שומן. כאמור, לנדב, הייתה מסת שריר גדולה הרבה יותר משל רונן, למרות שרונן היה מתאמן ונדב היה עגלה רצינית שרק בולס כל היום, רונן היה נראה "שרירי" הרבה יותר בגלל הטונוס הגבוה שהוא צבר עם האימונים, לעומת נדב שהיה נראה כמו דוב קוטב. אני מניח שהבנתם. |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|