|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
כל הפציעות או אולי רוב הפציעות בכתף קורות מתרגיל לחיצת חזה במוט . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
מנהל ראשי
|
![]() ומה הקשר דדליפט וטרפזים?
הטרפז עובד כשריר מייצב זה ממש לא תרגיל לטרפזים. אתה רוצה לאמן את הטרפזים תעשה שראגס, או תאמן אותם במילא באימון גב שלך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
חבר פעיל
|
![]() למה לחיצות חזה?
זה תרגיל שכולם עושים כבר שנים... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
מנהל ראשי
|
![]() 1-חתירה בעמידה כנגד מוט לא עובד על הטרפזים באופן ישיר, ולא נועד לעבוד עליהם, התרגיל מיועד ל-middle Deltoid.
הסיבה שהטרפזים מעורבים כאן היא כיא יש נטייה לבצע הרמת שכמות בשיא הכיווץ הקונצנטרי, דבר שלא אמור לקרות, ולכן אלה שעושים זאת, מרגישים את הטרפזים עובדים, בעיקר טרפז עליון. 2-הטרפזים עושים קירוב שכמות כך שכל תרגיל שיש בו קירוב שכמות עובד על הטרפזים, טרפז עליון שהוא הבולט יותר מקדימה מבצע גם הרמת שכמות, לכן עובדים עליו בתרגיל של הרמת שכמות. 3-דדליפט עובד חזק מאוד על הטרפזים דרך שני נתיבים : א-רכיב מפרק עצום לאורך התרגיל, דבר שדורש ייצוב רב, ובנוסף יש כיווץ איזומטרי לאורך התרגיל. ב-בשיא העלייה התרגיל מסתיים על ידי נעילה של גב תחתון, בחלק האחרון של התנועה יש נטייה לבצע משיכה של הטרפזים, פעולה זו עוזרת בסיום התרגיל, בחלק הזה הטרפזים עובדים חזק, ודדליפט כידוע לכם מבוצע לרוב במשקלים כבדים מאוד, לכן ישנם אנשים שלא מבצעים בכלל הרמת שכמות ומסתפקים בדדליפט שיעשה את העבודה. יש גם כאלה שפשוט טוענים שלהחזיר ולקחת משקולות זה גם מספיק. 4-לחיצת חזה מאחורי הראש בהשוואה מלפנים יותר מסוכנת לקהל הרחב מבחינת פציעות/דלקות בכתף מסיבה מאוד פשוטה, על מנת להוריד את המוט מאחורי הראש, יש לבצע רוטציה לטרלית בכתף, דבר שמציב את הכתף בפוזיציה לא הכי נוחה לקהל רחב של מתאמנים, ועבודה כבדה תוך כדי מנח כתף שכזה עלול להוביל לפציעות. רק תזכרו שזה לא אומר שגם לכם תהיה פציעה או דלקת, יש כאלה שנח להם מאוד לבצע רוטציות מסוימות בכתף.
![]() |
#25 |
חבר פעיל
|
![]() מה בדיוק גורם לפציעות בבנצ'פרס הרגיל?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
יש גם אלמנט של מנח הכתף, ישנם מתאמנים שפשוט מבצעים את הלחיצה שהכתף ברוטציה לטרלית ותחת משקל כבד זה עלול להוביל לפציעה/דלקת.
![]() |
![]() |
#27 |
חבר פעיל
|
![]() למה אתה מתכוון ברוטציה לטרלית ?
שהכתפיים לא פונות החוצה אלה פנימה עם משקל גדול |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#29 |
חבר פעיל
|
![]() צריך לשים את הידיים ישרות, מקבילות לחזה נכון?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#31 |
חבר פעיל
|
![]() ואללה טוב לדעת!!!
תודה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני מבצע אותו כבר המון זמן וזה תרגיל מאוד יעיל לכתף, ולא קיבלתי ממנו שום פציעות וגם לא אנשים אחרים בסביבה שלי שמבצעים אותו, כמו שאמרתי טכניקה נכונה ומשקל נכון ימנעו פציעות.
![]() |
![]() |
#33 | |
חבר פעיל
גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
את הכתף האחורית אני לא מאמן לבד אני חושב שהיא מקבלת גירוי די גדול בעבודה על הגב.
![]() |
![]() |
#37 | |
מנהל ראשי
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
חבר פעיל
|
![]() ככה צריך, בדרך כלל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
אזהרה 1
|
![]() ציטוט:
התרגיל השני הוא לטרפזים והכתפיים עובדות כמו ברב התרגילים |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תראה לי אתר שמראה ששריר המטרה העיקרי הוא הטרפזים....! על סמך מה אתה אומר את זה? ותן קישור... |
|
![]() |
![]() |