ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 22-05-08, 14:13   #1
dani571
חבר פעיל

ברירת מחדל בקשה| תנו חוות דעת על התוכנית תזונה שלי..

היי כולם, מה נשמע?
מיום שני הבא אני מתחיל להתאמן ובניתי לעצמי תוכנית תזונה... אני לא בטוח עד כמה היא טובה ואם היא זקוקה לשינויים, אז בואו תעזרו לי לשפר אותה

פרטים: אני בן 15 משקל 54~55 גובה 1.66 מטר.
אני בעל חילוף חומרים מהיר ( אם אני לא טועה אז אני אוקטומורף)....
יש לי סריוס מאס שאני הולך לקחת אותה 3 פעמים ביום. אז הנה התוכנית ותנו עיצות לשיפור:

ארוחת בוקר: (7:00)
• דגנים – פיטנס
• שייק חלבון.
ארוחה 2 : (שעה 10:20)
• כריך טונה.
ארוחה 3 : (14:00-15:00)
• 2 כוסות אורז מלא/+עדשים/ספגטי
• 150 גרם בשר/עופות דלי שומן
• סלט ירקות– עגבנייה מלפפון בצל (4-5 ירקות)..
• כף שמן זית
ארוחה 4 : (17:00 – 18:00)
• 2 פרוסות לחם חיטה מלאה
• חצי גביע גבינה 5% שומן
30-40 דקות לפני האימון:
• חצי כף שייק חלבון.
30-40 דקות אחרי האימון:
• שייק חלבון.
• בננה.
• חצי גביע גבינה 5% שומן
• סלט ירקות 4-5 ירקות
ארוחה 6: (21:00).
סנדוויץ' אם טונה.
חצי שעה עד שעה לפני השינה:
קופסת קוטג' - 0.5% - 3% (מומלץ 0.5%) . + ריבה + תה.

אז ייאלה חבר'ה.. תפציצו בתגובות
אני בתקופת מאסה!!!
סעמק איזה כוסית אחת באה מדברת איתי ברוסית, כוסעמק אני מרוקאי!!!!!!!!!!
זה שאני בלונדיני זה פאק בזרע!

X
חחחחח!! הרג אותי XD
dani571 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-05-08, 14:23   #2
LittleNigga
חבר פעיל

הסמל האישי שלLittleNigga

עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה

חיטוב ?
מסה ?
ישן 22-05-08, 14:31   #3
dani571
חבר פעיל

אופס..~~
את הדבר הכי חשוב שחכתי להוסיף.. אני בתקופת מאסה -.-

X
חחחחח!! הרג אותי XD
ישן 22-05-08, 14:35   #4
שייקה
אזהרה ראשונה - שימוש בשפה לא נאותה על גבי הפורום

כללי:: שייקה
עוסק ב:: ג'ודו
חדר כושר: V-Life
שלח הודעה דרך ICQ אל שייקה Send a message via Skype™ to שייקה

טוב שאימצת את התפריט של ישראל בודי.. זה אמור להיות כדוגמא. בכל מקרה אז ככה, אני הייתי מוריד את הפיטנס בבוקר ומכניס כוס דגני פייבר וואן+ הוספה של כוס וחצי חלב 3% שומן. בארוחה שנייה של 10:00 לא רשמת כמה אתה לוקח מהטונה, בכל מקרה אני הייתי לוקח כף וחצי טונה + כף טחינה גולמית עם שני פרוסות של לחם מחיטה מלאה/לחם שיפון, ארוחה 3 בסדר גמור אני לא רואה משהו לשפר וגם לפני אימון מעולה, עכשיו עשית פה עירבוב ענקי עם השייקים פשוט לא טוב.... אתה צורך חלבון בין ארוחה וארוחה וזה מצויין, סתם ביזבוז ומיותר שתכניס שייק בכל ארוחה, אני לא רואה בזה מעשה נכון, מה שכם אתה יכול לקחת 3 סקופים עם 800-900 ליטר מים/חלב דל שומן ופשוט לערבב לא חייב לפזר בין הארוחות..
עכשיו, אחרי האימון כל התפריט שלך פשוט התבלגן בצורה מזעזעת, מיד אחרי אימון הייתי מוסיף עם האבקה כמה תמרים של מג'הל עם בננה (או שאתה יכול להוסיף סוכר ענבים לאבקה, זה מאוד זול) העיקר שיהיה משהו עם אינדקס גליקמי גבוה. כ-45 דקות לפני אימון הייתי משנה לך הכל ועושה ככה:
שני חביתות+ חצי קופסת טונה+3 לחמים מחיטה מלאה/שיפון+ חצי קופסת קוטג' וסלט גדול מ5-6 ירקות, לפני השינה הייתי מחליף את הארוחה שלך בשני כפות ש"ש (שיבולת שועל- קווקר) עם מעדן של 1.5% שומן..

כמה דברים שמציקים לי:
1) אתה לא רשמת כמה אתה לוקח מכל דבר, נגיד רשמת כריך טונה, רשמת לחם, ריבה, טונה ועוד כמה דברים... תציין כמה בדיוק אתה לוקח מבחינת כמות/גרמים
2) אתה לא רשמת ערכים, מבחינת חלבונים, פחמימות, שומן, קלוריות וכו.. אתה רוצה שאני יעשה חישוב קצרצר ?
3) מטרה??.. מהי? מאסה מלוכלכת/נקייה, חיטוב ? נייטרלי ?
שייקה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-05-08, 14:57   #5
dani571
חבר פעיל

לשייקה.. תודה רבה על התגובה שלך.. קודם כול השאלות ששאלת...
1) אני חדש בכול הקטע הזה.. ואין לי מושג קלוש איך אני בודק בגרמים כמה אני לוקח... איך אפשר לבדוק בגרמים ריבה..? (אני מתכוון לא הצנצנת עצמה.. נגיד מרחתי ריבה על לחם.. איך אני בודק כמה מרחתי...?)
2) המממ... בקשר לחלבונים אני יודע שעושים 2 כפול המשקל גוף.. וזה בהחלט חישוב די קצרצר... אז לא טרחתי לכתוב את זה...
3) המטרה שלי היא לעלות במסה נקיה כמובן.. (מי רוצה מסה מלוכלת? o.O)

ועכשיו לתוכן התשובה שלך...
קודם כול.. יש הרבה מאוד מאכלים שרשמת שם שאין לי ממש מושג מזה... (מזאת אומרת 3 סקופים אם 800 ליטר מים? מזה תמרים של מג'הל? ומזה שיבולת שועל - קוואקר?).

בקשר לארוחת 10... אני אוכל את זה בביה"ס אז אין לי ממש אפשרות להביא את מה שאמרת... בארוחת 10 אני קונה אוכל בקפיטריה בבצפר... ובוא נגיד שלא ממש זול שם... וכמות הטונה זה כמות טונה שממלאת חצי בגט... (אין לי מושג כמה זה בגרמים.. -.-).

הממ.. ומאותה נקודה איבדתי אותך לגמרי...
אם ממש בא לך אתה יכול לעזור לי לעשות תוכנית תזונה במסן... אם לא אתה יכול להמשיך לעזור לי פה

dani_571@hotmail.com

X
חחחחח!! הרג אותי XD
ישן 22-05-08, 15:35   #6
The-One
Banned

ציטוט:
פורסם במקור על ידי שייקה
טוב שאימצת את התפריט של ישראל בודי.. זה אמור להיות כדוגמא. בכל מקרה אז ככה, אני הייתי מוריד את הפיטנס בבוקר ומכניס כוס דגני פייבר וואן+ הוספה של כוס וחצי חלב 3% שומן. בארוחה שנייה של 10:00 לא רשמת כמה אתה לוקח מהטונה, בכל מקרה אני הייתי לוקח כף וחצי טונה + כף טחינה גולמית עם שני פרוסות של לחם מחיטה מלאה/לחם שיפון, ארוחה 3 בסדר גמור אני לא רואה משהו לשפר וגם לפני אימון מעולה, עכשיו עשית פה עירבוב ענקי עם השייקים פשוט לא טוב.... אתה צורך חלבון בין ארוחה וארוחה וזה מצויין, סתם ביזבוז ומיותר שתכניס שייק בכל ארוחה, אני לא רואה בזה מעשה נכון, מה שכם אתה יכול לקחת 3 סקופים עם 800-900 ליטר מים/חלב דל שומן ופשוט לערבב לא חייב לפזר בין הארוחות..
עכשיו, אחרי האימון כל התפריט שלך פשוט התבלגן בצורה מזעזעת, מיד אחרי אימון הייתי מוסיף עם האבקה כמה תמרים של מג'הל עם בננה (או שאתה יכול להוסיף סוכר ענבים לאבקה, זה מאוד זול) העיקר שיהיה משהו עם אינדקס גליקמי גבוה. כ-45 דקות לפני אימון הייתי משנה לך הכל ועושה ככה:
שני חביתות+ חצי קופסת טונה+3 לחמים מחיטה מלאה/שיפון+ חצי קופסת קוטג' וסלט גדול מ5-6 ירקות, לפני השינה הייתי מחליף את הארוחה שלך בשני כפות ש"ש (שיבולת שועל- קווקר) עם מעדן של 1.5% שומן..

כמה דברים שמציקים לי:
1) אתה לא רשמת כמה אתה לוקח מכל דבר, נגיד רשמת כריך טונה, רשמת לחם, ריבה, טונה ועוד כמה דברים... תציין כמה בדיוק אתה לוקח מבחינת כמות/גרמים
2) אתה לא רשמת ערכים, מבחינת חלבונים, פחמימות, שומן, קלוריות וכו.. אתה רוצה שאני יעשה חישוב קצרצר ?
3) מטרה??.. מהי? מאסה מלוכלכת/נקייה, חיטוב ? נייטרלי ?

שייקה אני רוצה להתיעץ איתך מה המסנ שלך אחי?
The-One מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-05-08, 19:29   #7
שייקה

יש לי אייסיקיו אחי: 320178012
ישן 22-05-08, 19:45   #8
שייקה

דני:
1) אחי, לבדוק בגרמים זה דבר מאוד מאוד מסובך אני הייתי ממליץ על מדידה בכפות, יותר נוח, פחות מסובך, חוץ מזה כל דבר שונה בגרמים קשה מאוד לדעת כי לא לכולם יש משקל.

2) טעות, אמורים לצרוך כפול 1.5 ממשקל הגוף שלך, אבל כמובן זה מיתוס ואני לא חושב שהוא יופרח בקרוב כי אני דיי מסכים עם זה וזה נראה מאוד נכון והיגיוני, אני לדוגמא שוקל 60.5 ק"ג וביום אימון צורך 110 גרם חלבון וביום ללא אימון 140 גרם חלבון, וכמובן הרבה מאוד פחמימות ופחות שומן.

3) תלוי, יש אנשים שעל אחוז שומן אפסי, בעלי חילוף חומרים ועיכול סופר מהיר, ולמרות שהם מלכלכלים בלי סוף, הם פשוט לא עולים במשקל, כך לדוגמא את רומן (blalbla) מהפורום. הוא שוקל 70 ק"ג ואתה לא תאמין כמה חלבון, פחמימה ושומן הוא צורך, חלבון הוא צורך כפול 3 מהמשקל שלו, הרבה מאוד פחמימה ושומן, למרות זאת הוא לא עולה במשקל, מבין? זאת בעיה, ולכן יש את אלה שמלכלכים כי אין להם ברירה אחרת.

3 סקופס= 3 כפות, שזה בעצם מנת הגשה, בקיצור ולעניין: סקופ= כף מדידה מלאה, קווקאר= שיבולת שועל.. תמרים של מג'הל= התמרים הכי טובים שיש כמובן שאני ממליץ לך עליהם אתה יכול לקנות איזה תמרים שאתה רוצה על זה תעשה אל זה חשבון נפש.
לגבי ארוחת ה10 זה בסדר אחי אתה יכול לקנות בקפיטריה, אם אתה לא מכין וזה לא לשליטתך, מה שאני כן רוצה זה שתוסיף לכריך שאתה קונה פרי, תפוח/תפוז/בננה/אפרסק/4 משמשים/מלון/אבטיח וכו

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן להוסיף אותי לאייסיקיו אחי: 320178012, אשמח לעזור יאללה גבר זזתי לישון, ואני יקום עוד 4 שעות (צריך לנוח טוב טוב ללג בעומר)
תגובה